Ubisoft Çalışanlarının %25'i İş Yerinde Kötü Davranışlara Maruz Kalmış veya Tanık Olmuş

03.10.2020 12:02 Gazali Çetinkaya

 
Yaklaşık 14 bin Ubisoft çalışanıyla çalışma ortamı hakkında yapılan anket sonuçları açıklandı.
 
Dört kişiden biri cinsel taciz, cinsiyetçilik, ırkçılık veya küfür gibi kötü davranışlara tanık olmuş veya bunu direkt olarak kendisi tecrübe etmiş.

Beş kişiden biri kendisine saygı duyulmadığını veya güvende olmadığını hissediyor.
 
Haziran aynın başlarında Ubisoft'un birçok üst düzey yöneticisi cinsel istismar ve cinsel suistimal ile suçlandı ve suçları kanıtlanarak şirketten gönderildi. Bunların arasında Ubisoft'un tüm oyunlarından sorumlu kreatif ekibin lideri Serge Hascoet de vardı.
 
Anket, bu olayların hemen ardından Ubisoft'un isteğiyle üçüncü parti bir araştırma firması tarafından yapıldı.
 
Ubisoft CEO'su Yves Guillemot, şirket içi ortamı düzeltmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor. Yves Guillemot'un belirttiğine göre "Ubisoft'ta herkes cinsiyetine, ten rengine, dinine, yaşına veya diğer kişisel özelliklerine bakılmaksızın kendini güvende hissetmeli ve aynı fırsatlara sahip olmalı."

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 20 Dk önce MultiVersus'a Joker Karakteri Geliyor 23 Dk önce KRAFTON 2024'ün İlk Çeyreğinde 15.7 Milyar TL Rekor Satışa Ulaştı! 47 Dk önce Resmi Bisiklet Spor Deneyimi Tour de France 2024 Yakında Bizlerle 1 Saat önce Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 08 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler