Ubisoft Finansal Rapor: Yeni AC Bu Sene Çıkacak

Serinin son oyunu Brotherhood, içerisinde bulunduğumuz çeyrekte PC için de çıkacak.
14.02.2011 20:16 Samet Konuksal


     Ubisoft, mali sene açısından üçüncü çeyreğin finansal raporlarını yayınladı. Bugün yayınlanan raporlarda yeni oyun duyurusu ve satış rakamları bulunuyor.
 
     Yayınlanan finansal raporlarda, bu sene içerisinde yeni bir Assassin's Creed oyununun geleceği belirtildi. Ubisoft patronu Yves Guillemot, yeni Assassin's Creed oyunu hakkında, "Bu sene içerisinde yeni Assassin's Creed oyun planlarımız bulunuyor. Daha fazla detay için Mayıs ayını bekleyin." açıklamasını yaptı.
 
      Bunların yanı sıra son çıkan Assassin's Creed seri oyunu Brotherhood, PS3 ve Xbox 360 üzerinde 6.5 milyondan fazla sattığı da açıklandı. Rakamlara bakıldığında henüz PC'ye çıkmayan Brotherhood'un, şimdiden Assassin's Creed II'nin başarısını alt üst ettiğini görüyoruz. Raporda belirtilen tahminlere göre Brotherhood'un satışlarının 7, 7.5 milyona kadar çıkması bekleniyor.
 
      Brotherhood'un haricinde PSP'ye son çıkan Assassin's Creed oyunu Bloodlines, 2009'dan bu yana 500.000 adet sattı. İçerisinde Just Dance 1,2 ve Michael Jackson: The Experience'in bulunduğu Ubisoft'un dans oyunlarının, şimdiye kadar toplamda 10.5 milyondan fazla sattığı da açıklandı. Ubisoft'un Kinect adına çıkardığı oyunların ise 2 milyon sattığı, raporda belirtildi.
 
     Üçüncü çeyrek raporlarına göre Ubisoft'un Avrupa pazarındaki payı %9.2'ye, Amerika pazarındaki payı ise %7.3'e yükseldi. Bu pay oranlarından da anlayacağınız üzere Ubisoft, bir önceki yıla ve bir önceki çeyreğe göre kârlı durumda.
 
     Son olarak Guillemot, Ubisoft'un her iki senede üç yeni IP* çıkaracağını söyledi. 
 
*IP: Yeni bir oyun, yeni bir seri başlangıcı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Brotherhood Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 22 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
F1 24'ün Işın İzlemeli Sürümü Karşılaştırıldı: İşte Farklar 1 Saat önce İptal Edilen Doom 4 Oyunundan Görüntüler Sızdırıldı! 1 Saat önce PS VR2 için Sushi Ben, 28 Mayıs'ta Çıkış Yapıyor 8 Saat önce Bulmaca Oyunu PuzzMiX, 24 Mayıs'ta Xbox Series'e ve Xbox One'a Geliyor 8 Saat önce Sevilen Warhammer Oyunu Steam'de Kalıcı Olarak Ücretsiz Oldu! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler