Ubisoft, Rainbow Six: Siege Kopyası Area F2 Oyununu Yayınlayan Apple ve Google'a Dava Açtı

16.05.2020 22:41 Gazali Çetinkaya

 
Ubisoft, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'e çok fazla benzeyen Area F2 için Apple ve Google'a dava açtı. 
 
Bloomberg'in haberine göre, Çin'in en büyük e-ticaret ve teknoloji firması Alibaba'nın adı altında Ejoy'un geliştirdiği Area F2, Ubisoft tarafından "Rainbow Six: Siege'in karbon kopyası" damgasını yedi ve oyunu mağazalarında yayınladıkları için Apple ve Google'a dava açıldı. 
 
Ubisoft'un açıklamasına göre "Rainbow Six: Siege en popüler rekabetçi multiplayer oyunlardan ve Ubisoft'un en değerli IP'lerinden biri. Operatör seçme ekranından puan ekranına kadar oyunun her yönü Rainbow Six: Siege'den kopyalanmış. Ubisoft'un rakipleri sıkça Rainbow Six: Siege'in popülaritesinden yararlanmak ve Rainbow Six: Siege oyuncularının dikkatini çekerek paralarını almak için uğraşıyor."

Apple ve Google buna rağmen oyunu App Store ve Google Play mağazalarından kaldırmayı reddetti.

Area F2 geliştiricisi ise konu ile ilgili olarak, oyunun yaklaşık iki yıldır bağımsız olarak geliştirildiğini ve herhangi bir telif hakkı ihlali olmadığını belirtti ve "Ubisoft'a saygı duyuyoruz ve yasal ekiplerimiz onlarla iletişim halinde." diye ekledi.

Area F2 ile Rainbow Six: Siege karşılaştırması:

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Rainbow Six: Siege Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: FPS Çıkış Tarihi: 1 Aralık 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deliver Us The Moon Switch Konsoluna Geliyor 4 Saat önce PUBG: BATTLEGROUNDS Erangel Classic Haritasıyla 17 Mayıs’ta Nostalji Rüzgarları Estirecek! 5 Saat önce Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 6 Saat önce Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler