Ücretsiz Fallout 3 Oyununu Epic Games'ten Almayı Unutmayın

24.12.2023 16:25 Mehmet Tandoğan

 
Bildiğiniz üzere Epic Games mağazasında şu anda kış indirimleri devam ediyor ve kış indirimleri devam ederken ekipler, yıl sonuna kadar her gün yeni ve ücretsiz bir oyunu kullanıcılara sunuyor. Bugünün ücretsiz oyunu ise kıyamet sonrası bir dünyayı bizlere sunan aksiyon rol yapma oyunu Fallout 3: Game of the Year Edition olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu bugün saat 19.00'a kadar ücretsiz olarak elde edebilir ve kalıcı olarak Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Eğer oyunu oynamadıysanız muhakkak oynamanızı ve deneyimlemenizi tavsiye ediyoruz.
 
Bunun dışında bugün saat 19.00'da yeni bir oyun daha ücretsiz oluyor. Şu an için hangi oyun olduğu bilinmeyen bu oyunu kullanıcılar merakla bekliyor. Bakalım hangi yeni oyun bizlere ücretsiz olarak sunulacak? Hep birlikte göreceğiz.
 
- Epic Games sayfası 
 

 
Oyun hakkında
 
 
 
Açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Fallout 3, 2008 yılında çıkış yapmış ve şu ana kadar hala oynanan yapımlar arasında yer alıyor. Oyunu dilediğiniz gibi karakterini oluşturabiliyor ve karakter oluşturma ekranı sonrasında ise kıyamet sonrası bir dünyaya atılıyorsunuz. Her anınızda hayatta kalma deneyimiyle beraber karşılaşabileceğiniz bu yapım şu anda yukarıda belirttiğimiz gibi Epic Games mağazası üzerinde ücretsiz bir şekilde sunuluyor ve oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor. Hayatta kalma mücadelesinin üst seviyeye ulaştığı yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve Fallout evrenini burada keşfetmeye çalışıyorsunuz. Her bölgenin farklı manzaraları ile beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda burada düşman çeşitliliği ile beraber de kendinizi sınayabiliyorsunuz. Oyunda ilerlemenize ek olarak hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor ve aynı zamanda yaşayan grupları ile beraber burada etkileşime geçebiliyorsunuz. Etkileşimde geçtiğiniz kapsamda hangi gruba yönelebileceğiniz ve hangi grup ile ilerleyebileceğinize de tamamen siz karar verebiliyorsunuz.
 
Epic Games kapsamında oyunculara ücretsiz olarak sunulan Fallout 3 Game of the Year Edition sürümü içerisinde hem ana oyun hem de ek paketlerin tümü yer alıyor. Dolayısıyla bu paket ile beraber istediğiniz şekilde oyunu tamamlayabiliyor ve tüm ek paketlerle beraber de oyunun kapsamını genişletebiliyorsunuz. Şu ana kadar yayınlanan ek paketler arasında Operation Anchorage, oyunculara bir askeri simülasyon deneyimi sunuyor ve Alaska bölgesine doğru burada ilerleyebiliyorsunuz. Çinli komünist işgalcilerden kurtulabileceğiniz ve savaş içerikli bu ek paket içerisinde hem yan görevleri dalış yapabiliyor hem de yeni bir savaş deneyimiyle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz ek paketler elbette hem oyun deneyimini geliştiren hem de farklı ve yan görevleri bizlere sunan içerikleri bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu ek paketlerle beraber de oyunda daha fazla vakit geçirebiliyor ve oyunu temel yapısı ile beraber de uyum sağlıyorsunuz.
 
Bu ek paket dışında The Pitt adlı genişleme paketi bizleri farklı bir bölgeye doğru götürüyor ve kıyamet sonrası kalıntıları burada yolculuk yapabiliyoruz. Daha çok çukur bölgesi ile beraber karşılaştığımız bu ek paket içerisinde Raider efendileri arasındaki bir çatışmanın ortasında kendimizi bulabiliyorsunuz. Elbette bu çatışmada herhangi bir yöne doğru yönelmek tamamen sizin işiniz oluyor ve sizin seçimlerinize beraber bu şekillenebiliyor. Farklı düşmanları karşımıza getiren ve aynı zamanda burada yeni içeriklerle beraber karşılaştığımız bu genişleme paketi oyuncuları tatmin edecek türden.
 
 
Üçüncü bir ek paket olan Broken Steel, oyuncuları yeni bir seviyelendirme sistemi ile karşılıyor ve farklı bölgelere doğru götürüyor. Aynı zamanda seviye sınırını 30'a çıkaran bu içerikle beraber oyunun kapsamı değişkenlik gösterebiliyor ve Liberty Prime ile beraber Enclave kalıntıları ile olan savaşı bitirmeye çalışıyorsunuz. Bu ek paket ile yer aldığınız süre boyunca elbette dilediğiniz gibi hem kendi karakterinizi geliştirebiliyor hem de bu bölgeleri keşfederek yeni düşman çeşidi ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda savaşları bitirerek ve ortadan kaldırarak dünyaya huzur getirmeye çalışıyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu tarz ek paketlerle beraber elbette hem kendi deneyiminizi özelleştirebiliyor hem de kişiselleştirebiliyorsunuz. Ana oyundan farklı olarak bu ek paketlerle beraber elbette daha fazla eğlencenin dibine vurabiliyor ve sıkıldığınız zamanda bu ek paketler içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.

Dördüncü bir ek paket olarak karşımıza çıkan Point Lookout, bizi Maryland kıyılarına götürüyor ve devasa bir bataklıkta kendimizi buluyoruz. Burada gizemli ve sırları açığa çıkarabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber yer aldığımız oyunda ucu açık bir maceraya atılıyor ve ucu açık macera bizlere gerçekten de geniş bir deneyimi sunuyor. Bu macera deneyimi içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada farklı seçimlerle beraber ilerlemenize başlayabiliyorsunuz. Gerçekten de ilgi çekici bir ek paket ve genişleme deneyimi olarak karşımıza çıkan Point Lookout, oyuncuları geniş kapsamlı bir içerik sunmayı hedefliyor ve denemeniz gereken ek paketler arasında bulunuyor.

Beşinci ve son ek paket olarak karşımıza çıkan Mothership Zeta, insan kaçıran düşman uzaylılarla beraber bizleri kapıştırıyor ve gerçekten de çok farklı bir tema ile beraber bizlere sunuluyor. Uzaylılara karşı koyabileceğimiz ve kilometrelerce uzağa gidebileceğimiz yapımda uzaylı ana gemisinden savaşarak buradan kaçmaya çalışıyoruz. Farklı yapısıyla beraber karşımıza çıkan bu ek paket, oyuncuların sıkıldığı anda imdadına yetişebiliyor ve gerçekten de denenmesi gereken ek paketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

İşte Epic Games'in sunduğu bugünkü ücretsiz oyun sürümü kapsamında bu 5 ek paket tamamen sizin oluyor ve ana oyunla beraber de oyunu tamamen bitirebiliyorsunuz ve kenara atabiliyorsunuz. Dolayısıyla denenmesi ve oynanması gereken ve elde edilmesi gereken bir sürüm olarak diyebiliriz. Zaten ücretsiz olarak sunulduğu için de bu oyunu kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Bunun dışında tekrar belirtelim, oyunu 19.00'a kadar elde edebilir ve kütüphanenizi ekleyebilirsiniz. Bu saatten sonra ne yazık ki oyunu elde edemeyecek ve farklı bir oyunu ücretsiz olarak kütüphanenize dahil edebileceksiniz. Dolayısıyla zaman sınırınız bulunuyor.

Açık dünya içerisinde yer aldığımız oyun boyunca gerçekten de denenmesi gereken bir yapı bizlere aktarılıyor ve yaptığımız hamlelerle beraber de kendi bölgemizi genişletebiliyor ve aynı zamanda karakterimizi yükseltebiliyoruz. Farklı bölgelerde farklı etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaştığımız yapımda bir yandan hayatta kalma unsurları ile beraber ilerlemeye çalışırken diğer yandan ise ilgi çekici karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu karakterlerden çeşitli görevleri alabiliyor ve aynı zamanda farklı silahları elimize alabiliyoruz. Hem yakın dövüş hem de menzilli silahlarla beraber yer aldığımız oyunda istediğimiz şekilde farklı aksiyonlar içerisinde geçiş yapabiliyor ve bu kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde aynı zamanda iki farklı kamera bakış açısı bulunuyor. Birinci şahıs ve üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğiniz bu yapımda gerçekten de hem karakterinizi görebiliyor hem de diğer unsurları yakından 1. şahıs kamera bakış açısıyla beraber deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla istediğiniz kamera bakış açısı ile beraber oyunu deneyimleyebiliyor ve oynayabiliyor ve böylece kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güzel kişiselleştirme unsurlarından birkaç tanesi.
 
Üst düzey bir özgürlük sunan yapım içerisinde aynı zamanda kıyamet sonrası harabelerde gezip tozabiliyor, etrafta bulunan nesneleri araştırabiliyor ve yıkık dökük harabelerden şehirleşen kısımlara kadar farklı bölgeleri keşfedebiliyoruz. Keşiflerle beraber hem etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyor hem de karakterlerle beraber etkileşime geçerek buraların ne hale geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Karakterler için gerçekten de neredeyse sınırsız etkileşim seçenekleriyle beraber yer aldığımız yapım içerisinde yeni bir bakış açısıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda istediğimiz şekilde karakterimize yön verebiliyoruz. Karakterimizi bu kapsamda iyi bir insan olarak yetiştirebilir veya tamamen kötü kararlar vererek kötü bir insan olarak evirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çeşitli anıtlar bulunuyor. Bu anıtları dilediğimiz gibi görebiliyor ve farklı farklı devlet analarını aynı zamanda açığa çıkarabiliyoruz. Bizi biz yapan tüm özelliklerle beraber yer aldığımız yapımda dünyayı değiştiren kararları kendimiz verebilir ve hiçbir baskı altında kalmadan bu kararlardan çeşitli sonuçları almaya çalışıyoruz.

Oyunda aynı zamanda bir teknolojinin ürünü olan beceri tabanlı bir mekanik kullanıyor. Bu mekanikle beraber dilediğimiz gibi ilerleyebilir ve oyunda karakterimizi geliştirebiliyoruz. Karakter geliştirme ekranı ile beraber burada farklı düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda karakter özelliklerini yükselterek de etkileşim unsurlarından faydalar elde etmeye başlıyoruz. Oyunda örneğin ikna kabiliyetini yükselterek burada diğer karakterlerin ikna edilmesini sağlayabiliyor veya daha farklı bir yetenekle beraber kendimizi geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla bu beceriler içerisinde dilediğinize yönelebiliyor ve ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz ve onlarla beraber doğru yolda ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tarz geliştirmeler yer alıyor. Bu tarz geliştirmeleri yaparak karakteri daha etkin bir hale getirebiliyor ve aynı zamanda hem düşmanlara hem de doğru zamanda doğru yerde yaptığınız hamleler faydanıza olabiliyor.
 
 

Geniş kapsamlı bir dünya ile beraber yer aldığımız yapımda Pip-Boy 3000 adlı bir teknoloji bulunuyor. Bu teknoloji ile beraber belirli vücut bölgelerine hedef alabiliyor, çatışmada zamanı durdurabiliyor, hangi düşmanın hangi taraftan zayıf olduğunu deneyimleyebiliyor ve saldırı konusunda bizlere yardımcı olan bir mekanikle beraber karşılaşabiliyoruz. Böyle bir teknolojinin olması elbette oyun içerisinde bizlere büyük bir avantaj sağlıyor ve bu avantajı sürekli olarak kendimiz kullanmaya çalışıyoruz. Seçim yapmanın gücünü burada hissedebileceğimiz, tarafımızı seçebileceğimiz ve sınırlarda dolaşabileceğimiz yapımda yukarıda da bahsettiğimiz gibi iki farklı kamera bakış açısı bulunuyor.
 
Doğru zamanda ve doğru yerde bu kamera açılarını çevirerek kendimize siperlere atabiliyor, düşmanları doğrudan görebiliyor ve duvar arkasından siper çatışmalarına geçiş yapabiliyoruz. Her durumun içerisinden farklı yola çıkabileceğimiz ve bu yollardan sürekli olarak faydalanabileceğimiz yapım gerçekten de geniş kapsamlı bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi ek paketlerle beraber bu sürüm geliyor. Karakter sisteminin oldukça detaylı olduğu yapımda hem karakterimizi geliştirebiliyor hem de dilediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz ve bu kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz.
 
Günümüzde de popülerliğini koruyan ve hala da oynanmaya devam eden bu yapım, gerçekten de açık dünyası, ortamları ve manzaralarıyla varlığını sürdürüyor. Merhametli biri olabileceğimiz veya tamamen kötü bir karakteri ortaya çıkarabileceğimiz yapımda, sınırsız özgürlüklerle beraber ilerleyebiliyor ve serinin diğer oyunlarında olduğu gibi bir yapı burada da yer alıyor. Her serinin yeni oyununda çıtayı biraz daha yükseltmeyi başaran geliştirici ekip, seriye oldukça önem veriyor ve sinematik sahnelerle beraber arka plandaki hikayeyi deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda hikaye ve rol yapma unsurları oldukça önem arz ediyor ve bu oyun içerisinde de yer aldığımız süre boyunca hikayeyi, elbette ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hem hikaye bakımından hem de aksiyon rol yapma bakımından gerçekten de üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındıran oyundan her bir oyuncu zevk alabiliyor. Ve nitekim bu oyuna oynamadıysanız muhakkak oynamalı ve bir şans vermelisiniz. Daha sonrasında ise serinin diğer oyunları deneyebilir ve satın almadıysanız da kütüphanenize satın alarak ekleyebilirsiniz. Zaten seri içerisinde yer alan oyunlar gerçekten de üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bunlarla beraber de oyunda dilediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz ve o özgürlüğü hissedebiliyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan ilgi çekici yapay zeka teknolojisi bulunuyor. Oyunun eski olmasına rağmen, oyunda yer aldığımız süre boyunca yapay zeka teknolojisi ile beraber gerçekten de düzgün bir şekilde düşmanlara karşı savaşabiliyor ve küresel nükleer savaşlar içerisinde de yerimizi alabiliyoruz. Medeniyeti tekrardan canlandırmaya çalıştığımız ve buraları canlandırmanın anahtarı biz olduğumuz yapımda, gelişmiş yapay zeka ile beraber tanışabiliyor ve burada düşmanları alt etmek için farklı farklı stratejiler benimseyebiliyoruz. Hem kendi stratejimizi oluşturabildiğimiz hem de farklı yaklaşımlarla beraber düşmanları indirebildiğimiz yapımında, istersek gizli olarak ilerleyebiliyor, istersek de doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyoruz.
 
Elbette bazı noktalarda bu duruma ne yazık ki başvuramıyoruz ve patron savaşları ile kapıştığımız zaman elbette farklı yollara başvurmamız gerekiyor. Yine burada kullanabileceğimiz çeşitli silahlar fayda sağlıyor ve bunlarla beraber de gerçekten oyunda dilediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Geniş başkent topraklarında yer aldığımız yapımda, manzaralarıyla ve sesleriyle ön plana çıkan kısımlar bulunuyor. Bu bölgelerde kıyamet sonrası harabelerde gezip tozabiliyor ve oyun içerisinde aynı zamanda gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Gece ve gündüz döngüsü bu tarz oyunlarda elbette oldukça önem arz ediyor. Çünkü gündüz yapabildiğimiz olayları gece yapmak daha da zorlaşabiliyor veya gece farklı etkinliklerle beraber burada karşılaşabiliyoruz. Farklı anıtsal mekanlarla beraber tanışabildiğimiz yapımda, dünyayı değiştiren seçimleri yapabiliyor ve kendi ölçümüz boyunca elbette ilerlemeye başlayabiliyoruz. Gün içerisinde yaşanan döngülerle beraber kendimizi bir anda ışıklarla dolu bir gün içerisinde bulabiliyor, havanın kapalı olduğunu deneyimleyebiliyor veya gece boyunca burada ilerlemeye çalışıyoruz. Her döngünün kendi içerisinde farklı zorlukları bulunuyor ve bunları da elbette kestirmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Gece boyunca ilerlerken elbette daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü sağda solda bir anda karşınıza çıkabilecek olan çeşitli düşmanlar ve tehditler olabiliyor. Dolayısıyla bu zamanlarda ilerlerken etrafı iyice etmeli, etrafa iyi bakmalı ve etrafı keşfederken attığımız adımlara çok özen göstermemiz lazım. Özel deneyim elde edebileceğimiz ve karakter sistemi puanı ile beraber kendi yeteneğimizi geliştirebileceğimizi yapımda, aynı zamanda PC platformuna özgü çeşitli geliştirmeler bulunuyor ve yükseltilmiş görsellikle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Görünümümüzü özelleştirebileceğimiz ve kolayca kişiselleştirebileceğimizi yapımda, farklı farklı görünümlerle beraber ilerleyebiliyor ve HD grafiklerle beraber oyuna rahat bir şekilde oynayabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çorak topraklarda ilerlerken nükleer serpintilerin o sert atmosferini deneyimleyebiliyor ve burada hayatta kalmak için elbette elimizden geleni fazlasını yapabiliyoruz. Metrolara geçiş yapabiliyor, tehlikelerle dolu ofislere ilerleyebiliyor, mutantların gerçek yüzünü ortaya çıkarabiliyor ve farklı olaylarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapılacak oldukça fazla iş bulunuyor ve bu olaylarla beraber de oyunda uzun bir macera bizleri bekliyor diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 4 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler