Uncharted vs Gears of War

02.11.2009 18:17 Ersin Kılıç

Xbox 360'ın en önemli serilerinden biri olan Gears of War ile Sony'nin en önemli silahlarından biri olan Uncharted 2'yi karşılaştırdık.

İkinci oyunları piyasaya çıkan her iki oyunu da üç kulvar altında karşılaştırıyoruz.
 
 
Ana Karakter ;

Marcus Fenix : Eski bir asker olan Marcus Fenix ile ilk olarak bir hapisanede karşılaşıyoruz. Locust ırkının insanoğluna amansız saldırısı sonucu savaş alanına tekrar geri dönen Marcus oldukça büyük savaşlarda bulunmuş. Sert bir kişiliği olan Marcus'un görünümü de kişiliği kadar oldukça sert. Testere silahını gözü kırmadan kullanabilecek vahşiliğe sahip olan Marcus, oldukça cesur bir asker.

Nathan Drake : Drake's Fortune ile oyunseverlerin karşısına çıkan nathan ilk oyunda Sir Francis Drake'nin hazinesini araştırırken ikinci oyunda ise Marco Polo'nun gizemini çözmeye çalışıyordu. Oldukça alaycı bir kişiliği olan Drake zor durumlarda bile yaptığı espriler ile oyun sektörünün favori karakterlerinden biri olmayı başardı.

Sonuç : Bu kulvarda her iki oyunu da zevke göre eşit görebiliriz. Yeri geldiğinde Marcus'un sert kişiliği hoşumuza giderken yeri geldiğinde ise Nathan'ın esprilerine kulak veriyoruz.
 
 
Satış Rakamları ve Skorlar ;

Gears of War : ilk oyunu 2006 yılında çıkan Gears of War serisinin ikinci oyunu ile geçtiğimiz yıl buluşmuştuk. Xbox 360'ın satış anlamında da en yüksek başarı yakalayan oyunları arasında yer alan serinin genel not ortalaması da oldukça yüksekti. 93-94 not ortalaması olan seri sadece Xbox 360'ın değil bu nesilinde en başarılı oyunlarından biri olmayı bildi.

Uncharted : İlk oyunu oldukça beğeni toplayan Uncharted'in asıl patlaması ile ikinci oyun ile oldu. İlk oyunun not ortalaması 88-90 civarında iken ikinci oyunun not ortalaması ise 96 civarında bulunuyor. Satış anlamında da özellikle ikinci oyun ile Sony'nin yüzünü fazlasıyla güldüren Uncharted serisi, grafik anlamında da yeni nesilin şüphesiz en başarılı oyunu olarak gösteriliyor.

Sonuç : Bu kısımda skor olarak iki oyunun dengeli olduğunu görsekte, satış rakamları bakımından geçen sene çıkmanın avantajı ile Gears of War ön plana çıkıyor.
 
 
Genel Kanı ;

Gears of War : Her iki oyunu ile de oldukça iyi bir multiplayer deneyimini de beraberinde getiren Gears of War sağlam aksiyon yapısı ve co-op oynama imkanı ile ön plana çıkmıştı. Yeni nesilin en önemli oyun motoru Unreal Engine 3'ün nimetlerini göz önüne seren Gears of War grafiksel anlamda da oldukça doyurucu idi.

Uncharted : İlk oyundaki eksiklerini ikinci oyunda gideren Naughty Dog, şu sıralar Sony'nin en favori firmalarından biri konumunda bulunuyor. Eklenen multiplayer ve co-op modları dışında İkinci oyunun hikayesi ve sunumu ile de büyük başarı yakalayan seri, her iki oyunundaki mekan ve grafikleri ile de göz dolduruyor.

Sonuç : Her ne kadar Uncharted 2, Gears of War 2'den bir yıl sonra çıkmış olsa da sanırız aynı dönemlerde bile çıksa grafiksel anlamda pek bir şey değişmeyecekti. Eğlence konusunda ise her iki oyunun da hakkını fazlasıyla teslim ettiğini düşünüyoruz.

Peki sizin düşünceniz nedir?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Uncharted 2 : Among Thieves Platformlar: PS3 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: SCEE Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 16 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Amazon Prime Gaming Haziran Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 29 Mayıs Cyberpunk 2077'nin Geliştirilmesi Resmen Tamamlandı! 29 Mayıs CD Projekt Büyük Oyunları Daha Sık Yayınlamak İstediğini Bildirdi 29 Mayıs ADATA ve XPG, En Yeni Teknolojilerini Computex 2024'te Kullanıcılarla Buluşturacak 29 Mayıs God of War Ragnarök'ün PC Sürümü Yakında Duyurulabilir 29 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler