Valve, Dota 2'den Nasıl Para Kazanacak?

27.04.2012 15:23 Gökhan Yılmaz

 
     Valve, Dota 2'nin ücretsiz olacağını açıkladığında oyuncuların akıllarına ilk olarak oyunda nelerin satılacağı konusu gelmişti. Oyunun dengesini değiştirebilecek bir eşya zaten tüm oyunu oynanmaz hale getirir çünkü herşey oldukça hassas bir denge üzerine kurulu. Rakip en ufak bir ekstra güce sahip olduğunda veya sizden biri 5 dakika oynamadığında direkt olarak dengesizliği hissedebiliyorsunuz. Peki Dota 2'de neler satılacak?
 
     Daha önceden oyunun dosyaları arasında Hero'lar için kostümler, yeni kaplamalar ve farklı seslendirmeler olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi gelen ayrıntılara bakacak olursak bunlardan çok daha fazlasına sahip olacağımızı görebiliriz.
 
    Dota 2, aynı Team Fortress 2'de olduğu gibi bir şeyler üretip onun üzerinden para kazanmanızı sağlayabilir. İlk baş oyunun bizlere sunacağı şeylere bakacak olursak: Hero'ların kaplamaları, silahları, giydikleri zırhların parçaları (RPG oyunlarındaki gibi her bölgeye ayrılan parçalar), rakibe sataşmak için yeni animasyonlar, yetenekleriyle ilgili yeni objeler ve öldürme anonsları.
 
     Bunları biraz daha açıklayacak olursak örneğin Shadow Shaman veya Lion sizi bir peynire veya başka bir eşyaya dönüştürebilecek. Veya Tidehunter sörf tahtasının üzerine çıkarak şov yapabilecek. Nature's Prophet etraftaki ormanlardan agaç dostları yerine başka bir ordu çağırabilecek. Veya yine eşyalara odaklanacak olursak suratımıza bir maske takabileceğiz veya farklı kozmetik eşyalar kuşanabileceğiz. Tüm bunlar Valve'e ve bizim hayal gücümüze bağlı. Yapımcının zaten Team Fortress 2 ile biriken büyük bir tecrübesi bulunuyor. Benzer bir sistem ile kendi silahlarımızı, kolluklarımızı, zırhlarımızı ve geri kalanları modifiye ederek onaylandığı takdirde diğer oyuncuların beğenisine sunabileceğiz.
 
  
 
     Bir de etrafta rastgele ortaya çıkacak sandıklar konuşuluyor. Bu sandıkları açmak için satın alınacak anahtarlara sahip olmanız veya çeşitli özel etkinliklerde anahtar toplamanız gerekebilir. Bu noktada fazla ayrıntıya sahip değiliz ama firmadan Gabe Newell, farklı bir uygulamanın olacağını söylemişti. Bu kutulardan bahsi geçen kozmetik eşyaları ve kişiselleştirmeleri toplayabiliriz.
 
     Aşağıda, bulunacak bazı eşyaları ve sahip olacağınız kişiselleştirmeleri seçtiğiniz ekranın henüz bitmemiş bir arayüzü bulunuyor. Daha önce ortaya çıkan içeriklere buradan göz atabilirsiniz. Ve yine Valve tarafından hazırlanmış kozmetik eşyalardan örnekler bulunuyor.
 
 
   
  
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dota 2 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: MOBA Çıkış Tarihi: 10 Temmuz 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler