Valve Steam Kullanıcı İncelemelerinde Değişikliğe Gidiyor

15.03.2019 22:48 Gazali Çetinkaya

Valve, Steam'deki konu dışı inceleme bombardımanlarını engellemek için kullanıcı incelemelerinde değişikliğe gidiyor.
 
Bu değişikliği özetleyecek olursak; Valve konu dışı inceleme bombardımanlarını tespit edecek ve bu incelemeleri inceleme skoruna katmayacak.
 
Peki Valve bu konu dışı inceleme bombardımanlarını nasıl tespit edecek?
 
"İlk adım için Steam'deki bütün oyunlardaki anormal miktarda inceleme etkinliğini neredeyse gerçek zamanlı olarak tespit edebilen bir araç geliştirdik. Bu araç oyunun neden anormal sayıda inceleme aldığını bilmiyor ve nedenini bilmeye de çalışmıyor. Bunun yerine bu araç Valve'daki bir ekibe ilgili etkinliğe dair haber veriyor. Aracımızla Steam'deki bütün inceleme geçmişini taradık ve oyunların neden belirli aralıklarda anormal sayıda inceleme aldığına dair birçok neden tespit ettik. Konu dışı inceleme bombardımanıysa bütün bunların sadece çok küçük bir kısmına tekabül ediyor."
 
"Ekibimiz anormal etkinliğin bir konu dışı inceleme bombardımanı olduğunu tespit ettiğinde, bu zaman aralıklarını işaretleyip geliştiriciye bilgi veriyoruz. Bundan sonra da bu zaman aralığındaki incelemeler de inceleme skoru hesabına katılmıyor. Daha önce olduğu gibi incelemelerin kendisine dokunmuyoruz. Eğer incelemelere gidip sizin ilginizi çeken bir şeyin olup olmadığını görmek istiyorsanız böyle bir seçeneğiniz hâlâ var. Bunu yapabilmenize yardımcı olmak için mağaza sayfasına baktığınız zaman bu incelemelerin varsayılan olarak kaldırıldığına dair size bilgi verilir. Ayrıca anormal inceleme aralıklarıyla ilgili arayüzde de iyileştirmeler yaptık."
 
 
 
Ayrıca eğer bir incelemeyi, inceleme bombardımanı olduğu zaman gönderirseniz incelemeniz İnceleme Puanı'na dahil edilmeyecek.
 
Eğer isterseniz bu özelliği tamamen kapatabilirsiniz. Steam Mağaza seçeneklerinizde, konu dışı inceleme bombardımanlarını da inceleme skoruna katabileceğiniz bir kutucuk yer almaktadır. 

İlgili İçerik Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Kütüphanesinden Mayıs Ayında 25 Oyun Ayrılıyor 17 Nisan Ghost of Tsushima PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 17 Nisan Xbox Game Pass'e Nisan Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Nisan Assassin's Creed Mirage Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynanabiliyor 17 Nisan GTA Yayıncısı Take-Two İşten Çıkarmalara Hazırlanıyor 17 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler