Valve Steam Kullanıcı İncelemelerinin Manipüle Edilmesini Engellemeye Çalışıyor

21.11.2017 23:03 Gazali Çetinkaya

 
 
   Valve, uzun bir süredir Steam kullanıcı incelemelerinin manipüle edilmesini engellemek için uğraşıyordu ve geçtiğimiz ay birtakım değişiklikler yapıldı. Valve tarafından yapılan duyuruya göre bu konu hakkında iki ana değişiklik daha yapıldı.
 
   Yapılan iki ana değişiklik şu şekilde:

   "İlk olarak, sistemimiz, bu sistemi manipüle etmeye çalışan kişileri de göz önünde bulundurarak, bir incelemenin yararlı olup olmadığını hesaplamak için yeni bir yöntem kullanacak. Bunu yaparken, normların çok dışında kalan kullanıcıların verdiği oyları farklı olarak sayacağız. Normal paternleri takip eden kullanıcıların verdiği oylar eskiden olduğu gibi sayılmaya devam ederken, tek bir oyuna ait çok sayıda incelemeye oy veren hesapların oylarının ağırlığı, verdikleri her oy ile daha da azalacak."

   "İkinci olarak, mağaza sayfaları artık olumlu ve olumsuz incelemeleri, oyunun toplam puanı ile benzer oranda gösterecek. Örneğin bir oyun, kullanıcılardan %80 oranında olumlu inceleme aldıysa, varsayılan olarak gösterilen on incelemenin sekizi olumlu, ikisi ise olumsuz incelemelerden oluşacak. Bu sayede bir oyunun sayfasında gösterilen incelemelerin birkaç kararlı oyuncu tarafından kolaylıkla manipüle edilmesi engellenecek ve oyunu oynayan kişilerin genel hissiyatı daha doğru bir şekilde yansıtılacak."
 
   Bugün itibarıyla bu iki değişiklik beta olarak kullanılmaya başlanıyor. Yeni yöntemin kullanımını açıp kapatarak herhangi bir mağaza sayfası için varsayılan incelemeleri nasıl etkilediğini görebilirsiniz. Bu değişikliklerin yalnızca ("Özet" adı verilen) varsayılan listelemelerini ve "En Yararlı" görüntüleme seçeneklerini etkileyeceğini belirtelim.

   Ayrıca Valve konu hakkında daha yapılacak çok şey olduğunu söylüyor.
 
   "Kullanıcı incelemeleri sistemi için değiştirmeyi düşündüğümüz daha pek çok şey var. Bu düşüncelerimizden biri de bir oyun zamanla geliştiği veya gerilediği sırada inceleme puanlarının nasıl değiştiğinin ve o anda oyunun, oyuncular tarafından ne oranda keyifle oynandığının belirtilmesidir. Ayrıca incelemelerde yer alan ve (sunucu konumları gibi) yalnızca belirli bölgeler veya (kötü çeviri gibi) belirli diller için geçerli olan sorunların daha iyi belirtilmesi de düşüncelerimiz arasında yer almakta. Aynı zamanda her oyuncu için kişiselleştirilmiş inceleme puanlarını hesaplama ve bunun nasıl görüneceği konusunda da araştırmalarımız sürüyor." 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 11 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler