Valve ve Apple'ın Yolları Konsol İçin mi Kesişti!?

13.04.2012 23:08 Talha Aynacı


   Apple'ın yeni CEO'su Tim Cook'un, kısa bir süre önce Valve'in Washington merkez binasını ziyaret etmesi beraberinde Valve tarafından "şimdilik böyle bir planımız yok" denilen Steam Box dedikodularını bir kez daha ayyuka çıkardı. Geçtiğimiz günlerde Valve'de çalışan bir bilgisayar mühendisi de Twitter hesabından yaptığı duyuruda "yeni nesil bir konsol donanımı" üzerinde çalıştığını dile getirmişti. 
 
   Takipçilerimizin hatırlayacağı gibi mart ayı başında yaptığımız bir haberde, son yıllarda çıkardıkları donanımlarla milyonlarca kullanıcıya sahip olan Apple'ın 500 milyar dolarlık market değeri ile pek çok devletin maddi gücünü geçtiğini belirtmiştik. Bunu bir köşeye not alalım.
 
   Apple bugüne değin hiç bir cihazını "oyun" odaklı olarak göstermese de, son dönemlerde yaptıkları tanıtım tarzları (örn: iPad 3 ve Infinity Blade 2 gibi...) ve App Store'daki müthiş oyuncu potansiyeli teknoloji devininin (sahip oldukları bütçe de göz önüne alırsak) Valve iş birliğinde riske girerek, masa üstü veya taşınabilir konsol piyasasına girebileceği dedikodularını bir nebze dahi olsa güçlendiriyor. Ateş olmayan yerden "steam" çıkmaz. Kim bilir; Steam ve App Store'un iç içe geçtiği bir konsol bile görmek mümkün. Tabii bunların belki hepsi hayaldir ve  Mac desteği veya Half Life'ın iOS versiyonu için de buluşmuş olabilirler!

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
iPad Platformlar: Mobil Geliştirici: Apple Dağıtıcısı: Apple Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Nisan 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Test Drive Unlimited Solar Crown Çıkış Tarihi Açıklandı: Fiyatı Belli Oldu 8 Saat önce Infinity Nikki'den Yepyeni Oynanış Fragmanı Geldi 9 Saat önce Where Winds Meet İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı 10 Saat önce Alien: Rogue Incursion'a ilk Bakış Atıldı: Yeni Ekran Görüntüleri Paylaşıldı 11 Saat önce Yeni ASTRO BOT Oyunu Duyuruldu 11 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler