Warhammer 40,000: Mechanicus 2 Duyuruldu: İşte Tanıtım Fragmanı

24.05.2024 12:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Kasedo Games ve geliştiriciliğini Bulwark Studios’un üstlendiği strateji oyunu Warhammer 40,000: Mechanicus II resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam, Epic Games Store) için piyasaya sürülecek.
 
Tam bir strateji deneyimi sunacak 
 
 
 
İki oynanabilir grup ve iki farklı hikaye içeriğinin yer aldığı yapımda benzersiz oyun stilinizi oyuna dahil edebiliyor ve önemli bir seçim sisteminin yer aldığını söyleyebiliyoruz. Seçimlerle beraber gidişata yön verebildiğiniz oyunda gizemli teknolojileri araştırabiliyor ve aynı zamanda zafere ulaşmak için her bir oyuncu farklı bir strateji benimseyebiliyor.
 
Birden fazla görev boyunca ilerleyebildiğiniz Warhammer 40,000: Mechanicus II’de seçimleriniz sadece savaşın gidişatını değil aynı zamanda hikayenin sonucunu da etkileyecek. Farklı çatışma gruplarının yer aldığı oyunda her bir hamleniz oldukça önem arz edecek.
 
Oyunun tanıtım fragmanı yayınlanmış durumda ancak fragman içerisinde oyun içi görüntüler olmadığından net olarak nasıl bir yapıya sahip olacağını göremiyoruz. Öte yandan Steam sayfası üzerinden ekran görüntülerine bir göz atabilir ve az çok nasıl bir sisteme sahip olacağını görebilirsiniz.
 
 
 
Neler vadediyor?
 
Beğenilen serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanın! Sıra tabanlı taktik strateji ve rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran yeni yapım, hızı tempolu bir oyun yapısıyla bizlere sunulmak isteniyor.

Oyun içerisinde evrende bir dizi teknolojik gelişmelerin olduğundan bahsedebiliyor ve kadim ve ölümsüz sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Üst düzey düşmanların yer aldığı yapımda onları ortadan kaldırmak için elimizdeki tüm imkanları kullanmak durumunda kalıyor ve kendi stratejimizi ön plana çıkarmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Binlerce yıllık uykudan uyanan kadim bir düşmanla karşı karşıya geleceğimiz ve aynı zamanda oyun dünyasındaki ikonik anlardan birini yaşayabileceğimiz yapımda serinin devam oyunu içerisinde hayranların memnun olması bekleniyor. Bu beklentiyle beraber istediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabilir ve hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Ek olarak yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elimizdeki strateji unsurlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve burada farklı planlamalarla ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendi stratejilerinizi ön plana çıkarabiliyor, bu stratejileri en iyi şekilde değerlendirebilir ve aklınızdaki planlamaları oyuna doğrudan dahil edebiliyorsunuz. Bununla beraber düşmanlara karşı nasıl yaklaşabileceğinizi tamamen siz belirleyebiliyor ve ek olarak burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla ilgi çekici bölgelere doğru adım atmaya hazırlanabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde farklı lejyon gruplarının, karakterlerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi iki oynanabilir grubumuzun burada olduğunu söyleyebiliyoruz. 2 farklı grupla beraber farklı hikayelere doğru adım atabildiğiniz ve iki benzersiz oyun tarzınızı oyuna dahil edebildiğiniz yapımda yaptığınız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve bu seçimleri en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyorsunuz. Gidişata yön vermek sadece kısa süreli bir etkiye sahip olmuyor, aynı zamanda oyunun gidişatıyla beraber sonucuna da etki ediyor diyebiliriz. Dolayısıyla burada yaptığınız her bir seçim gerçekten de üst düzey bir yapıyla beraber bizlere sunuluyor ve burada yer aldığımız süre boyunca tüm bunları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Elbette bu tarz yapımlarda oyunculara üst düzey bir seçim özgürlüğü sunulduğundan dolayı her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca en iyi şekilde oyundaki seçimleri gerçekleştirmek durumunda kalıyor ve hangisi size uygun geliyorsa ona göre ilerlemeye çalışabiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan oyunda yer alan görevleri farklı şekillerde ele alabiliyorsunuz. Görevleri farklı şekillerde yaklaşımınızla beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve kendi stratejiniz ve planınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde sıra tabanlı taktik savaş deneyimi olduğundan dolayı her bir hamleniz burada oldukça önem arz ediyor. Bu hamleleri kendinize göre geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek istiyorsanız ona göre davranabiliyor ve kendi planlamalarınızı ortaya dökmek istiyorsanız da karakterlerinizin ve grubun hakimiyetini elinize alabiliyorsunuz. Bu şekilde çatışmalarda çok çeşitli stratejiler benimseyebiliyor ve bu stratejileri de kendinize göre ayak uydurabiliyorsunuz.
 
Ek olarak oyunda savaş esnasında gidişatın kötüye gittiği bir durumda gidişata yön vermek ve duruma kendi lehinize çevirmek için hem çevre unsurlarından hem de karakter becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan farklı unsurlardan ve özgürlüklerden bir tanesi diyebiliriz. Buna göre siz de en iyi deneyimi elde etmek için kendi becerilerinizi ve yeteneklerinizi oyuna dökebiliyorsunuz. İleri görüşlülüğünüzle beraber de oyunun tüm savaşlarından galip ayrılmaya çalışabiliyorsunuz.
 
Farklı grupların ve karakterlerin yer aldığı yapımda, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi bilim kurgu temalı bir sistem bulunuyor. Teknolojik geliştirmelerin bir hayli ön planda olduğu ve oyun içerisinde robot tarzı yapılarla karşılaştığımız esnada soğuk metal nefesinin nasıl bu kadar gizli bir güç haline geldiğini anlamaya çalışıyor ve aynı zamanda ortaya çıkan yabancı faktörleri de ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Çatışmalarla beraber çok geçmeden beklenmedik olayların olduğunu söyleyebiliyor ve başarılı olmak için bu görevleri en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz.

Yapım içerisinde seriden aşina olduğunuz karakterler, gruplar, ortamlar ve daha fazlası sessizce bekliyor. Eğer serinin bir hayranıysanız ve sürekli olarak oynuyorsanız, elbette bu tarz oyunlardan beklentileriniz yüksek olabilir. Çünkü her seri oyunuyla beraber çıta biraz daha yükseliyor ve aynı oyunun bir yenisinin daha sonra olması elbette oyuncuların ne yazık ki hoşuna gitmeyebiliyor.
 
 

Dolayısıyla yeni oyunda oyuncular tarafından bir hayli beklentilerin yüksek olduğunu aktarabiliyor ve bu beklentilerle beraber seri içerisinde yer alan güzel unsurların daha da gelişmiş bir versiyonunu burada bekliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmek için biz de geliştirici ekibe güvenmeye hazırlanıyoruz ve geniş bir seri olduğundan dolayı da serinin farklı oyunlarının farklı stüdyoların üstlendiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla her bir stüdyo burada farklı şekillerde işleri ele alabiliyor ve buna göre biz de kendimizi çatışma içerisinde bulabiliyoruz. Zaten seri içerisinde sadece sıra tabanlı strateji ve taktik deneyimleri bulunmuyor, diğer taraftan farklı şekillerde türlerle de bizlere sunuluyor diyebiliriz. Bu da her bir oyuncunun bu oyunlara bakış açısını değiştirecek unsurlar arasında bulunuyor ve her türden oyuncuyu seriye bağlayacak durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz diyebiliriz.

Çatışmalara geçiş yapabileceğimiz ve gücümüzü toplayabileceğimiz yapımda savaşçılarımızı istediğimiz şekilde konuşlandırabiliyor ve onlarla beraber istediğimiz gibi stratejileri ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyoruz. Sıra tabanlı taktik savaşlarında elbette kendi taktiklerimizi ön plana çıkarırken diğer taraftan düşmanların bulunduğu konuma göre kendi hamlemizi yapmamız gerekiyor.

Oyun içerisinde başarılı olmak için her bir grubun benzersiz yetenekleri bulunuyor ve bu grupların benzersiz yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanmamız lazım. Dolayısıyla bu yeteneklerin yanı sıra aynı zamanda kendi oyun tarzımızı da oyuna dahil edebiliyor ve bu tarzımızla beraber de ilerlemeye başlıyoruz. Ek olarak farklı şekillerdeki karakterlerle beraber oyunda hızlı bir hamle yapmak için acele etmemeye başlıyor ve burada yapacağınız hamlelerin ne kadar değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu taktikleri ön plana çıkaracak olan planlamaları yapmanız gerekiyor. Bu planlamalarla beraber en iyi sonucu elde etmeye çalışıyor ve bu sayede de galibiyete ulaşabiliyoruz.
 
 
 
Örneğin bir karakteri sağa sola doğru götürebiliyor, keşif olarak kullanabilir veya diğer taraftan başka bir karakteri doğrudan düşmanlara karşı saldırıya sokabiliyor ve hem menzilli hem de yakın dövüş silahları ile beraber düşmanların üzerine gidebiliyoruz. Düşmanlar üzerinde domine kurabileceğimiz ve akabinde ise ustalaşmamız gereken çeşitli karakterlerin bulunduğu yapımda çevre mekaniklerinin bir hayli önemli olduğunu söyleyebiliyoruz. Nitekim bu çevre mekanikleriyle beraber elbette yapacağımız hamlelerin ne kadar değişkenlik gösterdiğini göz önüne alırsak oldukça farklı planlamaların bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca çevre unsurlarını da kendi lehimize kullanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve eğer savaşın gidişatı kötüye gidiyorsa çevre unsurlarını en iyi şekilde kullanarak gidişatı tersine çevirebiliyoruz. Çevrem mekanikleriyle beraber daha önce hiç olmadığı gibi farklı şekillerde manevra yapmanız gerekiyor ve seçtiğiniz grubun güçlü ve zayıf yönleri ile beraber oynamak durumunda kalıyorsunuz.

Bunun dışında her bir düşman grubuna farklı şekillerde hem zayıf hem de güçlü yönleri bulunuyor. Bu güçlü ya da zayıf yönlerini ortaya çıkarmak için hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve uyum sağlamanız gereken farklı sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin düşmanlara saldırılarından kaçınmak için siperlere yatabiliyor veya doğrudan onları yok etmek için farklı şekillerde ilerlemeye başlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde farklı şekillerde stratejilerinizi ön plana çıkarabilir ve bununla beraber de hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.

Bunun dışında elbette taktik savaşları ile ön plana çıktığınız zaman kullanabileceğiniz farklı beceriler ve yetenekleri bulunuyor. Bu beceri ve yeteneklerle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada neler yapabileceğinize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Savaş alanındaki tüm yönetim unsurları ve özgürlükler tamamen sizin elinizde bulunuyor.

Dominasyon kurabileceğiniz ve önemli kaynaklarla beraber ilerleyebileceğiniz oyunda etrafı keşfederek aynı zamanda bu kaynakları toplayabiliyorsunuz. Ne kadar çok kaynak toplarsanız o kadar çok envanterinize doldurabiliyor ve ek olarak bu kaynakları üretim malzemeleri olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu şekilde üretip yönetmeye başlarken diğer taraftan bölgeleri ele geçirebiliyor ve düşmanların güçlerinden kendimizi koruyup kollayabiliyoruz. Tüm dünyanın kontrolü için savaşabileceğimiz ve aynı zamanda kendi bölgemize grup burada yükselebileceğimizi yapımda farklı hanedanların ve mücadeleci grupların yarışlarını izleyebiliyor ve onlarla beraber de ölümsüz ordulara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Ölümsüz lejyonların bulunduğu bu yapımda bu savaşçıları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, burada hem halkımızı koruyor hem de düşmanları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve en iyi deneyimle beraber kendimizi ilerletebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde sadece sıra tabanlı taktik savaşlarına katılmıyor aynı zamanda bölgemizdeki garnizonları yönetebiliyor. Bu garnizonlar yani daha çok karakol olarak karşımıza çıkıyor ve burada farklı görevler için bu garnizonları yükseltebiliyoruz. Ek olarak etraftaki kaynakları toplayarak bu garnizonlardaki savunma sistemlerini daha da yükseklere çıkarabiliyor ve kuvvetlerimizi akıllıca bir araya getirmek için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.
 
Burada her grubun farklı şekillerde savaşçı yelpazesi bulunuyor ve bu savaşçı yelpazesi ile beraber de farklı karakterleri takımımıza alabiliyor ve bu karakterleri en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Eleştirmenlerden iyi not alan besteci ile beraber de ilgi çekici müziklerin burada olduğunu aktarabiliyor ve hem müzikle hem de ses tasarımıyla beraber de ön plana çıkacak olan bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Evren içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici ortamların bizlere sunulduğunu ve son derece ayrıntılı ve özgün ortamların aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Farklı karakterlerin, yeni ortamların ve evrenin içerisinde merak uyandıracak atmosferlerin bizlere aktarıldığını da söylemekte fayda var.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde sıra tabanlı taktik savaşları hem planlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor hem de evrenin yeni strateji unsurları ile bezeli bir oyuna geçiş yapmaya hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yeni oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca oldukça geniş kapsamlı mücadelelere atılabilecek ve uzun süreli savaşlarda kendinizi bulabileceksiniz. Oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler