Warren Spector: "Aşırı Şiddet Artık Sonlanmalı"

16.06.2012 22:17 Samet Konuksal


     Oyun dünyasının efsaneleri arasında gelen Warren Spector, şu sıralar Epic Mickey 2 ile uğraşıyor. Games Industry'e bir röportaj veren Spector, Deus Ex'ten Epic Mickey'e geçiş dönemini anlattı. Spector'un asıl amacı ve isteği, şiddete son vermek.
 
     "Artık oyun dünyasının geldiği bu noktada bazı şeylere son vermeliyiz." açıklamasını yapan Warren Spector, "Oyunlardaki şiddet öğesi kesinlikle sonlanmalı ve oyuncular da bu şiddet oyunlarına prim vermemeli." sözlerini söyledi.
 
     Konuşmasında Spector, "Oyun dünyası olarak şiddet öğesini vazgeçilmez hale getiriyoruz. Bir yerde bunu genç bireyin ergenlik yaşlarında cinselliği sürekli düşünmesine benzetebiliriz. Bana sorarsanız gidiş kötü, sonucu da pek iyi olmayacak." açıklamasını yaptı. 
 
     Eidos'tan neden ayrıldığını aydınlatan Spector, "Eidos'tan 2004'te ayrıldım çünkü o senenin E3 fuarında şöyle bir etrafıma baktığımda, bir yanda yeni Hitman oyununda kancayla düşmanımızın etleriyle uğraşıyor, 25 to Life isimli oyunda çocuk canlandırarak polislerle savaşıyor, Crash & Burn isimli yarış oyununda yarış kazanmak yerine araba patlatmaya çalışıyorduk. O anda etrafıma baktım ve düşündüm. Sonrasında da bu kötülüğün arkasında yer almak istemedim." sözleriyle birlikte konuyu açıkladı.
 
     Sözlerinde ekleme yapan Spector, Deus Ex'in ilk halinde masum köpekleri öldürmek gibi daha fazla şiddet öğesinin yer aldığını, fakat sonrasında rahatsız olup kaldırdığını ekleyerek, "Artık çok ileri gittik. Yavaş çekimde kanların fışkırması, ölümcül suikastçinin düşmanını parçalara ayırması, bıçaklar... Evet Deus Ex'te de şiddet vardı fakat buradaki asıl amaç oyuncuyu tedirgin etmekti. Şimdi böyle bir şey yok." cümlelerini söyledi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Mickey 2: The Power of Two Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Junction Point Studios Dağıtıcısı: Disney Interactive Studios Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 26 Eylül 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler