Wi-Fi 6 teknolojili dünyanın ilk oyuncu modemi ASUS DSL-AX82U, Türk Telekom GAMEON’da satışta!

15.03.2023 10:44 Mehmet Tandoğan

 
 
ADSL/VDSL modem ile yüksek performanslı Wi-Fi 6 standardını buluşturan, aynı zamanda router olarak da kullanılabilen Türkiye’nin ilk Wi-Fi 6 destekli oyuncu modem/router cihazı ASUS DSL-AX82U, Türk Telekom’unoyuna ve oyunculara özel markası GAMEON’da satışa sunuldu. Türk Telekom müşterileri, DSL-AX82U’yu faturalarına ek olarak 12 ay taksit seçeneği ile indirimli olarak satın alabiliyor. Türk Telekom’un, oyuna ve oyunculara özel markası GAMEON, limitsiz fiber internet seçenekleri ve oyuna özel avantajlar içeren avantajlı kampanyaları kullanıcılar ile buluşturuyor.
 
Teknik özelliklere ulaşmak için: https://gameon.com.tr/ekipmanlar/gameon-premium-modem/
 
Çift bant Wi-Fi 6 desteğine sahip DSL-AX82U, başta mobil oyuncular ve yüksek hızlı ağa sahip olmak isteyen ev kullanıcıları olmak üzere herkese, hem ADSL/VDSL, hem de Fiber/GPON altyapılarının kullanılabildiği ultra hızlı ve sağlam bir ağ bağlantısı kurmak için harika bir seçenek sunuyor. Üst seviye Broadcom chipset çözümlerini kullanan modem router, hem ADSL/VDSL hem de kablosuz alanda en iyi performansı sunmayı hedefliyor. DSL-AX82U, gerekli donanımsal bağlantılar gerçekleştirildikten sonra ASUS Router uygulaması sayesinde kolaylıkla kurulabiliyor.
 
DSL-AX82U, 5400 Mbps’e kadar destekleyen yüksek Wi-Fi 6 hızı ve muhteşem Aura RGB dinamik aydınlatma efektleriyle bezeli yenilikçi tasarımla geliyor. Ebeveyn kontrolü özelliklerine sahip ASUS AiProtection Pro, oyun için kullanılan akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm bağlı cihazlara koruma sağlıyor. Modem ayrıca benzersiz ASUS AiMesh teknolojisine de destek veriyor. Bu sayede modem, AiMesh uyumlu diğer ASUS cihazlarla birlikte kullanılabiliyor ve bir düğüm sistemi oluşturulup tüm evi kapsayan bir ağ kurmak mümkün oluyor.
 
Ultra güçlü Wi-Fi 6
 
 
 
DSL-AX82U, yeni Wi-Fi 6 standardının tüm avantajlarını sunarken, mevcut Wi-Fi cihazlarıyla da tamamen uyumlu çalışıyor. Wi-Fi 6 teknolojisi daha yüksek hız, daha verimli ağ bağlantısı ve daha geniş menzilin yanı sıra bağlı cihazların pil ömrünü de geliştiriyor. Cihazdaki Wi-Fi 6 teknolojisi 160 MHz kanallarını kullanarak 5400 Mbps’e ulaşan hızlar sunuyor. Wi-Fi 6 devrim niteliğinde bir özellik olarak OFDMA teknolojisi ile MU-MIMO özelliğini bir araya getiriyor. Böylece, birden fazla cihazın kullanıldığı ortamlarda ağ kapasitesi ve verimliliği artıyor, Wi-Fi sinyal menzili genişliyor ve daha iyi kapsama alanı elde ediliyor. Bunun sonucunda daha az Wi-Fi ölü noktası oluşuyor ve tüm cihazlara daha hızlı ve daha güvenilir Wi-Fi bağlantısı sunuluyor.
 
Evin tamamında kaç adet cihaz bağlı olursa olsun kullanıcılar oyun keyiflerinin diğer cihazlardaki dosya indirme veya yayın izleme gibi işlemlerden etkilenmeyeceğinden emin olabiliyor. Wi-Fi 6’da bulunan Target Wake Time özelliği ise mobil cihazların ve IoT aygıtlarının güç tüketimini azaltarak oyunlar için daha uzun pil ömrü sunuyor.
 
Oyuncular için tasarlandı
 
 
 
DSL-AX82U, kullanıcıların oyunları kolayca hızlandırmasını sağlayan özelliklerle donatıldı. Ücretsiz ve kullanımı kolay ASUS Router uygulamasına Mobil Oyun Modu eklendi. Tek dokunuşla mobil oyunları hızlandırma imkânı sunan bu özellik, ASUS Router uygulamasının çalıştığı cihazın tüm trafiğine otomatik olarak öncelik veriyor ve mümkün olan en iyi oyun deneyimini yaşatıyor. Ayrıca mobil cihazlar, daha boş olan 5 GHz bandında daha yüksek hızlardan yararlanabiliyor.
 
Kullanıcılar router’ın çevrim içi denetim panelindeki Gear Accelerator işlevini kullanarak istedikleri cihaza da öncelik verebiliyor. Open NAT özelliğinin sunduğu üç adımlı kolay yapılandırma işlemiyle port yönlendirme kolaylaşırken, Adaptive QoS de oyunlar dahil olmak üzere farklı uygulamaların trafiğine öncelik verecek şekilde ayarlanabiliyor. Böylece ağda darboğazlar geçmişte kalıyor.
 
Göz alıcı oyun stili
 
 
 
Yeni ASUS modem iddialı hatları ve oyunlardan ilham alan ayrıntılarıyla dikkat çekici tasarıma sahip. Etkileyici ve fütüristik bir estetikle donatılan DSL-AX82U’nun ön kısmı boyunca uzanan pencereli kısımda Aura RGB aydınlatma sistemi yer alıyor. Kullanıcılar gökkuşağı efekti gibi tamamen renkli dinamik desen alternatifleri arasından istediğini seçip dilediği renklerle kullanabiliyor. Ayrıca, daha sakin bir etki için sabit bir desen de tercih edilebiliyor.
Güvenli ve çok yönlü
 
DSL-AX82U, güvenlik için en yeni WPA3 kablosuz güvenlik protokolünü kullanıyor. Ürünler ayrıca, kullanım ömürleri boyunca ücretsiz ASUS AiProtection Pro ile kurumsal düzeyde güvenlik ve gelişmiş ebeveyn kontrolü özellikleri sunuyor. AiProtection Pro; akıllı telefonlar ve IoT cihazları gibi geleneksel antivirüs yazılımlarının kullanılamadığı cihazlar da dahil olmak üzere ağa bağlı tüm cihazları koruma altına alıyor.
 
Yerleşik ASUS AiMesh desteği sayesinde cihazı AiMesh özellikli router’larla kurulmuş bir ağ sisteminde kontrolcü veya düğüm olarak kullanmak da mümkün. AiMesh ağları tüm kablosuz cihazlar için evin her yerini kapsayan Wi-Fi ağıyla kusursuz dolaşım sunuyor ve ölü noktaları ortadan kaldırıyor.
 
basın bülteni 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 1 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler