Xbox Konsol Satışları Düştü: Üçüncü Taraf Yayıncılar Endişeli

26.03.2024 20:05 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft tarafından oyunculara sunulan Xbox konsolları bildiğiniz üzere birçok özel oyunu bünyesinde barındırıyor ve hem birinci hem de üçüncü taraf oyunlarla beraber kullanıcılara hizmet vermeye devam ediyor. Ancak geldiğimiz noktada bazı üçüncü taraf yayıncılar Avrupa'da yaşanan durgun satışlardan dolayı bir hayli endişeli olduklarını ve Xbox konsollarını desteklemenin endişeleri de beraberinde getireceğini aktarıyor.
 
Xbox konsollarında düşüş devam ediyor
 
 
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından GamesIndustry.biz başkanı Chris Dring çeşitli açıklamalarda bulunuyor ve Xbox'ın bir donanım üreticisi olarak başının dertte olduğunu belirtiyor. Ek olarak şunları söylüyor: "Xbox'ın başı gerçekten dertte. Oyun pazarındaki aylık haberlerimizi takip ederseniz, burada konsol satışlarının bir hayli düştüğünü görebilirsiniz. Geçen yıl aynı şekilde düşüş yaşanıyordu ancak bu yıl çok daha sert bir şekilde bu düşüşü hissediyoruz."
 
İçerisinde bulunduğumuz süreçte üçüncü taraf yayıncılar, sundukları hizmetlerin karşılığını almak istediğini belirtiyor. Durgun konsol satışları ön planda olunca yayıncılar ürünlerinin satıp satmayacağı konusunda endişelerini dile getiriyor.
 
Geçtiğimiz yıl Microsoft, Xbox ile pazara girdiği 2001 yılından bu yana "satış açısından" PlayStation ve Nintendo'nun ardından üçüncü sırada yer aldı. Bu gerilemenin ardından "konsol savaşlarını kaybettiğini" itiraf etti. Diğer taraftan Grand Theft Auto yayıncısı Take-Two tarafından paylaşılan verilere göre PS5, 2023 yılı sonu itibarıyla dünya genelinde Xbox Series X/S satışlarını yaklaşık 2'ye 1 oranında geride bıraktı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 11 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler