Xbox One S ve Xbox One X'e AMD FreeSync Desteği Geliyor

13.03.2018 14:15 Gazali Çetinkaya

 
   AMD’nin oyunlarda yırtılmaları önleyerek daha akıcı bir deneyim için kullandığı FreeSync teknolojisi önemli bir açılım yapıyor. Artık konsol dünyasında da FreeSync teknolojisinin yer almaya başladığını göreceğiz.  
 
   Microsoft ve AMD arasında yapılan iş birliği kapsamında Xbox One konsollarına FreeSync desteğinin sunulacağı açıklandı. Xbox One konsoluna FreeSync sunulurken Xbox One S ve Xbox One X konsollarına ise HDR destekli FreeSync 2 teknolojisi verilecek.  
 
   Microsoft teknolojilerin yeni güncelleme ile sunulacağını ve bunun da yaz gelmeden yapılacağını belirtti. Aynı güncellemede oyunlara 1440p desteğinin de verilmesi planlanıyor.  
 
   Konsollara desteğin yanında uyumlu monitörlerin sayısının arttırılması da önemli. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Ayrıca televizyon tarafında oyunu algılayarak görüntü işlemesini kapatan ve gecikmeleri en aza indiren düşük gecikme modu için de Microsoft yıl sonuna doğru bir güncelleme yayınlayacak.
 
  Bilgisayar tarafında Nvidia’nın G-Sync teknolojisinin önemli bir hakimiyetinin olduğu gerçek ancak Nintendo hariç konsol dünyasında ana unsur olan AMD’nin bunu avantaja çevirmesi zaten bekleniyordu. Önümüzdeki yılları da hesaba katarsak belki PC tarafında değil ama konsol tarafında Freesync teknolojisi atılım yapabilir.   

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler