Yasaklanan GTA V Modunun Yapımcısının Evine Gözlemci Gönderildi

10.11.2015 14:49 Samet Konuksal


    Bildiğiniz gibi GTA V'in tek kişilik bölümü kapsamında Rockstar Games her türlü modlamaya izin verse de, multiplayer kısmında en ufak bir mod bile oyunun sunucularından ban yemenize neden oluyor. Dolayısıyla bunu istemeyen ve kendi multiplayer modunu yapmaya başlayan bir oyuncunun modu FiveM, daha önce Rockstar tarafından yasaklanmıştı. Modun yapımcısı projeyi geliştirmeye ısrarla devam ederken ilginç bir olay yaşandı.
 
    Kısaca bahsetmek gerekirse GTA V için 'ntauthy' nickli modder tarafından geliştirilen FiveM isimli oyun modu, oyuncuları kendi sunucularında GTA Online oynamayı müsait kılıyor, bu sunucularda çeşitli modlara da müsade ediliyor. Yani ntauthy'nin modu GTA Online'a hem özel sunucular, hem de modları ekliyor.
 
    Fakat ntauthy'nin yaptığı yeni açıklamalarda, kendi evine Rockstar Games ve Take Two'dan bazı özel gözlemciler gönderildiği iddia edildi. İddiaya göre gözlemciler elinde telefonla beraber mod yapımcısını yurtdışından başka bir yetkiliyle konuşturdu. Açıklamalara göre ntauthy, telefonda yetkiliyle beraber Activision'ın daha önce benzer bir durumu yaşadığı, bu sürecin hukuki yollarla da çözülebileceğini konuştu. Ayrıca ntauthy gönderilen gözlemcilerin FiveM'in kaynak kodlarına göz attığını da belirtmiş.
 
    Böyle bir şeyin yaşanmış olabileceğine inanmak çok zor tabii ancak FiveM'in haricinde geliştirilen GTA V multiplayer modlarının birer birer kapanma kararı alması durumu ilginç kılıyor. Zira benzer bir şekilde GTA Online'da daha fazla özgürlük sunmayı amaçlayan GTA: Multiplayer modunun yapımı geçtiğimiz gün sona erdi ve proje Take Two'nun baskısı sonucunda iptal edildi. GTA:MP ekibinin yayınladığı mesaja buradan ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Grand Theft Auto V Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rockstar North Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 14 Nisan 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 3 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 3 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 4 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 5 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler