Yumruk İşaretini Tom Clancy Oyununda Kötü Adamları Temsil Etmek için Kullanan Ubisoft Özür Diledi

30.08.2020 22:37 Gazali Çetinkaya

 
Ubisoft, "raised fist" denilen yükselen yumruk işaretini Tom Clancy's Elite Squad mobil oyununda kötü adamları temsil etmek için kullanmasından sonra epey bir tepki çekti ve bunun sonucunda Fransız firmadan özür mesajı geldi.

Bu yumruk işareti direnişin, desteğin ve devrimin sembolü. Black Lives Matter protestolarında da kullanıldı.

Bu sembolün oyunda kötü adamların oluşturduğu Umbra adlı organizasyonu temsil etmek için kullanılması Ubisoft'un Black Lives Matter protestolarına da olumsuz bir seymiş gibi bakması düşüncesine yol açtı.

Sadece oyuncular değil. Ubisoft'un stüdyosu Massive Entertainment'tan bir çalışan da bunun iğrenç ve son derece saygısız olduğunu belirtti.

Ubisoft, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bunun duyarsız ve kötü bir davranış olduğunu kabul etti ve bir sonraki güncellemeyle birlikte oyundan kaldırılacağını ifade etti.

Tom Clancy's evreninden ikonik karakterler içeren oynaması ücretsiz mobil RPG Tom Clancy's Elite Squad 27 Ağustos'ta dünya çapında iOS ve Android cihazlar için çıkışını gerçekleştirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Tom Clancy's Elite Squad Platformlar: Mobil Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: RPG Çıkış Tarihi: 27 Ağustos 2020
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 3 Saat önce Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 8 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 8 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 9 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler