Zynga, Türk Oyun Stüdyosu Rollic'i Satın Alıyor

06.08.2020 09:38 Gazali Çetinkaya

 
 
Geçtiğimiz aylarda Peak'i satın alan Zynga bir başka Türk oyun stüdyosunu daha bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Zynga, İstanbul merkezli mobil oyun stüdyosu Rollic'in hisselerinin %80'ini 168 milyon dolar karşılığında satın alacak. Geri kalan %20'yi ise önümüzdeki üç yıl içinde kârlılığına bağlı hesaplanacak değerlemeye göre satın alacak.

Anlaşmanın 1 Ekim'de yapılması planlanıyor. Bu tarih itibarıyla Go Knots 3D, Flipper Dunk, Onnect - Pair Matching Puzzle, Pixel Shot 3D, Picker 3D, Repair Master 3D, Tangle Master 3D, Water Shooty ve Wheel Smash gibi Rollic oyunlarının kontrolü Zynga'ya geçecek.

Rollic'in oyunları 5 milyondan fazla günlük aktif kullanıcıya ve 65 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip.
 
Zynga CEO'su Frank Gibeau konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Rollic'i satın alarak hyper-casual oyun kategorisine giriş yapmaktan heyecan duyuyoruz. Rollic inanılmaz yaratıcı bir ekip tarafından yönetilen ve 2020'de dünya genelinde en hızlı büyüyen hyper-casual geliştiriciler ve yayıncılardan biri." dedi.
 
Rollic'in resmi websitesini rollicgames.com adresinden ziyaret edebilirsiniz.

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Stellar Blade Neler Sunuyor? Ön inceleme 22 Dk önce Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 13 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler