İddia: Sony, Geliştiricilerin Xbox Game Pass'e Yönelmemesi için Para Ödüyor

11.08.2022 20:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft ve Sony arasındaki rekabet gün geçtikçe daha sert bir şekilde artıyor. Şimdi ise Microsoft yeni bir iddiayı ortaya atıyor. İddiaya göre Sony, geliştiricilere Xbox Game Pass'ten uzak durması karşılığında belli bir miktar para ödüyor.
 
İddia, son Call of Duty haberlerinin ortaya çıktığı belgeden geliyor. Belgede Microsoft, Call of Duty'nin Xbox Game Pass'te olması durumunda karlı olmayacağını doğruluyor. Daha da ayrıntıya giren Microsoft, Sony'nin oyunları Xbox Game Pass'ten uzak tutmak için para ödediğini söylüyor.
 
Genele baktığımız zaman bu firmalar kendi abonelik hizmetlerine yeni oyun ve oyunlar dahil etmek için geliştiricilerle anlaşmaya varıyor. Ancak şu anki iddia başka bir durumu ifade ediyor. İddianın temeline gelecek olursak aslında Sony, ödediği para ile oyunların başka abonelik hizmetlerine eklenmesini engelliyor. 
 
Yine Microsoft'un 9 Ağustos'ta Ekonomik Savunma İdari Konseyi'ne (CADE) yaptığı başvuruda, Portekizce'den tercüme edildiği şekliyle şu ifadeler yer alıyor: “Microsoft'un Game Pass'i genişletmeye devam etme vizyonu, Sony tarafından engelleniyor. Sony, geliştiricilerin Game Pass'e ve diğer rakip abonelik hizmetlerine içerik eklemesini önlemek için çeşitli ödemeler yapıyor.” 
 
Öte yandan Sony, Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı sonrasında endişelendiğini ve bu durumun konsol kullanıcıları için endişe yaratacağını bildirmişti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 2 Saat önce The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 2 Saat önce Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 3 Saat önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler