İlk Mortal Kombat'taki Sansür Doğru Karardı

Mortal Kombat serisinin ilk oyunu dövüş oyunlarında yeni bir sayfa açmıştı
22.04.2011 09:20 Alkan Adakaner


     Oyunlardaki sansürün bazen ne kadar keyif kaçırıcı olduğuna tanık olmuşsunudur. Bazı ülkeler korku, şiddet, cinsellik içeren oyunlara karşı çok sert tedbirler alıyor. Bu durum da bazı oyunların kalitesini düşürüyor. Örneğin Mortal Kombat'ı sansürlü oynamak sanırım işkence olurdu, çünkü bu oyunun doğasında şiddet var.
 
     Eurogamer'a konuşan Mortal Kombat'ın yaratıcısı Ed Boon, oyunlardaki sansür hakkında açıklamalarda bulundu. Örnek olarak ilk Mortal Kombat oyununu veren yapımcı, oyunun Arcade versiyonundaki kanlı sahnelere rağmen SNES sürümünde Nintendo'nun dini simgeleri, ölüm sahnelerindeki bazı öğeleri ve görsel şiddeti sansürlediğini, bunun da doğru bir karar olduğunu söyledi.
     
     O dönemlerde ESRB gibi oyunları içeriklerine göre yaş kategorileri için derecelendiren kuruluşların olmadığını ve her yaştan oyuncunun pek bilgi sahibi olmadan bu oyunu alabileceğini söyleyen Ed Boon, o nedenle Nintendo'nun SNES sürümü ile ilgili kararını yadırgamamış.
 
     Derecelendirme sisteminde sonra ise oyunun kutusunun üstündeki uyarılar sayesinde insanların ne tür bir oyun aldığını bildiğini ve şiddet içerikli oyunların yaşça büyük kitleye bilinçli bir şekilde satıldığını söyleyen yapımcı, ESRB gibi kuruluşların olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mortal Kombat Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: NetherRealm Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Dövüş Çıkış Tarihi: 21 Nisan 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi -17 Sn önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 36 Dk önce Cut the Rope Geliştiricisi Paladin Studios Kapandı 1 Saat önce Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 2 Saat önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler