İngiltere’de Oyun Bağımlılığı İçin Bir Klinik Açılıyor

09.10.2019 16:37 Özgür Eroğlu


İngiliz Sağlık Servisi teknoloji bağımlılığı için ülkenin ilk kliniğini açacağını duyurdu. Tesis oyun, sosyal medya ve internet bağımlılığı üzerine tedavi sunacak.

 
Uluslararası Sağlık Örgütü fazla oyun oynamanın hastalık olduğunu kabul edeli uzun zaman oldu. Epic Games’e açılan Fortnite davası dışında bu “hastalık” hakkında herhangi bir aktivite görmedik. Bu durum İngiltere’nin yaptığı açıklama ile değişecek gibi gözüküyor. Tesis 13-25 yaş aralığındaki insanlara oyun, sosyal medya ve internet bağımlılığı ile ilgili tedavi sunacak.
 
İngiliz Hükümeti video oyunlarını yakın takibe aldı. Birkaç ay önce, küçükler için lootbox’ların yasaklanması ve teknoloji şirketlerinin bağımlılık yaratan ürünler hakkında hassasiyet göstermesi gerektiği hakkında 84 sayfalık bir rapor, yerel komitede tartışmaya sunuldu.
 
Bu durum hakkında sizlerin düşünceleri neler? Özellikle oyun oynamayı hastalık olarak görüyor musunuz? 
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 4 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler