İptal Edilen Alan Wake 2 Ortaya Çıktı!

20.04.2015 22:24 Samet Konuksal


    Remedy'nin beğenilen oyunu Alan Wake, ara oyunla beraber devam etmişti ancak ilk oyunu beğenenlerin asıl beklediği bu değildi. Oyuncular Alan Wake 2'yi bekleyedursun, Polygon'un yayınladığı makaleyle beraber iptal edilen Alan Wake oyunu ortaya çıktı.
 
    Sitede yer alan yazıya göre Remedy, Alan Wake 2 için çalışmalar yürüttü. Hatta firma, tam anlamıyla çalışan bir prototip bile geliştirdi. Ancak bilgilere göre beklenen oyun Alan Wake 2, oyuncularla buluşamadan iptal edildi.
 
 
    Röportajda açıklamalar yapan Sam Lake, Max Payne oyunlarında elde ettikleri deneyimin Alan Wake'i bir seri haline getirme düşüncesinde işe yaradığını belirtti. Lake, "Alan Wake'in son günlerine yaklaşırken oturmuş serinin devamını konuşuyorduk. İlk oyunun çıkışından sonra ise devam oyunu üzerinde çalışmaya başlamıştık. Bu, planlamadan daha öte bir şeydi. Çünkü hazırlıklarımızda Alan Wake ve Alan Wake 2'den ilerisi de vardı. Farklı açılardan Alan Wake evrenini oldukça geniş görüyorduk." sözlerine yer verdi.
 
    Bundan beş yıl önce Alan Wake 2'nin prototipini oluşturan Remedy ekibi, anlaşma için yayıncı ararken onlara aşağıdaki videoyu göstermiş. Alan Wake 2'nin bu videosunda, devam oyununda hemen hemen ne göreceğimiz gösteriliyor. Karanlık güçlere karşı daha dayanıklı hale gelmiş Alan Wake'i, tematik elementleri ve yepyeni yaratıkları bu videoda görüyoruz.
 
 
    Sam Lake'in açıklamalarına göre firmanın Alan Wake 2 girişimleri sonuçsuz kalınca çok daha kısıtlı kaynaklarla, planlanan Alan Wake 2 projesinden daha küçük çaplı bir proje olan Alan Wake's American Nightmare'e yönelmişler. Alan Wake 2 umutları ise geçici olarak rafa kaldırılmış durumda. Yaptığı açıklamalarda Sam Lake, "Umarım Alan Wake 2'yi gerçekleştirme fırsatı yakalayabiliriz. Bu seriyle ilgili daha fazla çalışmalar yapmak istiyorum. Ancak doğru zamanı beklemek gerek. Quantum Break üzerinde çalışırken Alan Wake 2'ye yönelemeyiz. Bu, Alan Wake serisinin hak ettiği devam oyunu olmaz." sözlerine yer veriyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Alan Wake Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: Remedy Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 16 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 4 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 5 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 7 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 7 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler