İşte Yeni Starcraft'daki Yenilikler

22.10.2011 01:27 Samet Konuksal

BlizzCon'dan Starcraft serisine yönelik yenilikler gelmeye devam ediyor. Starcraft II: Wings of Liberty'e ek paket olarak gelecek olan Starcraft II: Heart of the Swarm'ın içerik detaylarından bazıları açıklandı.

 
     İlk olarak Starcraft II: Heart of the Swarm ile birlikte Starcraft'ın ikinci oyun serisine üç adet yeni harita eklenecek. Bunlardan birisinin temasında buz, diğerinde lav ve sonuncusunda da uzay boşluğunu görüyoruz. 
 
 
 
     Heart of the Swarm ek paketinde bizleri şaşırtan kısım ise ünitelerde ortaya çıkıyor. Heart of the Swarm konu olarak Zerg'leri işliyor fakat yeni içerik olarak aynı şekilde değil. HotS'da Zerg ırkına 2 adet, diğer ırklara ise 3 adet yeni ünite ekleniyor.
 

     Heart of the Swarm ile birlikte Zerg'lere eklenecek üniteler Viper ve Swarm Host olarak açıklandı. Swarm Host'lar yerin altına girebiliyor ve aynı zamanda Locust oluşturabiliyor. Locust'ları küçük Hydralisk'ler olarak nitelendirebiliriz. Oyunu test edenlerin söylediklerine göre aynı anda en fazla 3 veya 4 tane Locust spawnlanabiliyor.
 
     Zerg'lerin son ünitesi Viper ise uçan ünitelerden. Viper ünitesi üç adet yeteneği de beraberinde getiriyor. Bu yeteneklerden ilki alan efektine sahip Blinding Cloud. Defiler'in Dark Swarm yeteneğine benzetebiliriz.
 
     Viper'ın ikinci yeteneği Abduct, Viper'in karşı düşmanı kendisine çekmeyi sağlıyor. Tam saldırı aşamasındayken kullanıldığında düşmanınızın tüm stratejisini alt üst edecek bir yetenek. Viper'daki son yetenek olarak karşımıza Ocular Parasite çıkıyor. Viper ünitesini bu yeteneklerle birlikte bir support sınıfı olarak nitelendirebiliriz.
 
 
     Protoss ünitelerini tersten tanıtmaya başlarsak Tempest, alan efektine sahip ataklar yapan ve uçan bir ünite. Oracle ise oyunun başlarında sizlere yardımcı olabilecek bir ünite. Oracle'lar düşmanınızın teknolojisinin gelişme sürecinin ne durumda olduğunu rahatlıkla görmenizde sizlere yardımcı olacak.
 
    Son ünitemiz Replicant ise kendini herhangi bir üniteye dönüştürebiliyor. Ancak bir üniteye dönüşmenin bazı masrafları da bulunuyor. Yani bunda da mantık kullanmak, sizi güçlü yapacak. Bir Zergling'e dönüşmektense Infestor'a dönüşmek sizi üstün çıkarır.
 
     Protoss ırkına bu üniteler gelirken bazıları da Heart of the Swarm ile birlikte Starcraft evrenine şimdilik elveda diyor. Mothership ve Carrier'lar Heart of the Swarm eklenti paketiyle birlikte oyundan kaldırılıyor. Tabiki bu üniteler Wings of Liberty'de yine geçerliliğini koruyacak.
 
 
     Heart of the Swarm ile birlikte Terran ırkına da üç adet yeni ünite ekleniyor. Tasarımı tam olarak tamamlanmamış olan Shredder, iki farklı forma sahip. Shredder'in mobil formunda bu ünite çok hızlı hareket edebiliyor ancak atak yapamıyor. Shredder'in sabit formuna ayarlandığında düşman ünite Shredder'in alanına girdiğinde ünitemiz direk olarak saldırıya başlıyor.
 
     Terran'ların Warhound ünitesini, Wings of Liberty'deki Thor'a benzetebiliriz. Thor'un Heart of the Swarm ile birlikte yeniden düzenleneceğini yazıp, Warhound'un Thor'dan farkı olarak daha küçük ve hızlı olmasını ekleyelim.
     
     Battle Hellion'u da isminden anlayabileceğiniz gibi Hellion'un hızının düşürülmüş fakat atağının arttırılmış hali olarak tanımlayabiliriz. 
 
     BlizzCon'da gözüken yeni Starcraft yenilikleri bunlar gibi gözüküyor. Tabiki bunlar sadece eklenenlerin ana hatlarıyla gösterimi. Seride zaten bulunan ünitelere yeni yetenekler, olan ünitelerdeki değişiklikler, HotS'un diğer içeriklerini oluşturuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
StarCraft II: Heart of the Swarm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Strateji Çıkış Tarihi: 12 Mart 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler