Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi

18.09.2024 22:22 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Colossal Order stüdyosunun üstlendiği şehir kurma simülasyonu oyunu Cities Skylines 2 için bir süredir geliştirme aşamasında bulunan ek paket yine ertelendi. Stüdyo tarafından yayınlanan bir blog yazısında iki Creator Pack'in (Modern Architecture ve Urban Promenades) ve Bridges & Ports genişleme paketinin çıkışının ertelendiği belirtildi.
 
Cities Skylines 2 için zorlu süreç devam ediyor
 
 
 
Blog yazısına bakacak olursak, birçok yeni özelliğin tam olarak oturmadığını ve kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak için bir süre daha ertelemek durumunda kaldıkları vurgulanıyor. Burada dekorasyon güncellemesi, ekonomi güncellemeleri ve çok daha fazlası bizlere sunulmak isteniyor. Ortaya çıkan belgelere göre geliştirici ekip odak noktalarını bölmemek için Creator Pack'lerin çıkış tarihini 2024'ün 4. çeyreğine alıyor.
 
Cities Skylines 2 yayıncısı Paradox Interactive zorlu süreç yaşamaya devam ediyor. Nisan ayında oyunun ilk DLC'sini satın alan müşterilere para iadesi yapmak durumunda kalan ekipler, tatmin edici bir içerik ne yazık ki çıkaramamış ve aceleye gelen bir DLC'nin olduğu vurgulanmıştı. Bu DLC çıkarıldıktan sonra temel oyuna ücretsiz bir şekilde ekleneceği aktarıldı.
 
Geldiğimiz noktada gelecekteki ücretli DLC'ler ve oyunun konsol sürümü ertelenmiş durumda. Öte yandan Haziran ayında Paradox, yaşam simülasyonu oyunu Life by You'nun iptal edilmesinin ardından Tectonic stüdyosunu da kapatmayı planladığını duyurdu.
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
Şehir kurma ve inşa etme deneyimiyle beraber ön plana çıktığımız ancak geldiğimiz noktada ne yazık ki isteneni veremeyen ve hâlâ da bu durumu sürdüren bir yapı ile karşınızdayız. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirirken kendimize ait bir şehir inşa ediyor ve bu şehri nasıl geliştirmek istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda o kadar çok özgürlük bizlere sunulmuş ki, bu özgürlüklerle beraber tüm detaylarla tek tek ilgilenmeye hazırlanıyor ancak bir noktada hem geliştirici ekip hem de yayıncı ekip oldukça kötü bir şekilde etkilenmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere daha önce, yani oyunun ilk ek paketi ne yazık ki isteneni veremeyen bir yapıya sahipti.
 
DLC'yi satın alan kullanıcılar bunun nasıl bir DLC olduğunu ve böyle olmaması gerektiğini vurguladı. Bununla beraber oyunu kıran birçok hatanın bu ek paketle beraber ortaya çıktığını gördük ve bu durum ve kötü gidişat bir süre devam etti. Tüm bu sürecin ardından oyuncular neredeyse isyan etti ve akabinde geliştirici ekip bu duruma el atmak durumunda kaldı. Geldiğimiz noktada bu ilk DLC'nin tamamen ücretsiz bir şekilde oyuna dahil edileceği ve aynı zamanda para verenlerin de iadesinin yapılacağı vurgulandı. İşler bu noktada bu şekilde devam ederken geldiğimiz süreç boyunca yeni bir ek paketin geleceği doğrulandı. Ancak bu ek paketin de şu anda gidişatı ne yazık ki iyi bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun yeni DLC'si ve diğer taraftan yaratıcı paketleri şu anda ertelenmiş durumda. Tüm bu ek paketler ve yaşanan karmaşa gerçekten de yayıncı ekibi bir hayli zorlayan cinsten.
 
Çünkü yine haberimizde bahsettiğimiz gibi sadece bu oyunla değil, aynı zamanda diğer farklı oyunlar içerisinde de birçok sorun olduğunu vurgulamak gerekiyor. Nitekim geldiğimiz noktada The Sims serisine rakip olması planlanan bir proje uzun süredir geliştirme aşamasında yer alıyordu. Hatta bununla beraber yeni oynanış videoları ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu gösteren çeşitli içerikler ortaya çıktı. Ancak bu içeriklere bakacak olursak ne yazık ki The Sims serisine rakip olacak türden bir sistemi ne yazık ki içerisinde bulundurmuyordu. Yani hemen hemen aynı ve daha düşük grafiklerle animasyonlarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyordu. Bir noktada geliştirici ve yayıncı ekip bu durumun oldukça kötü olduğunu ve ileriye gidemeyeceklerini düşündü ve bu noktada ne yazık ki iptal etmek durumunda kaldı. İptallerin, kötü gidişatın ve oyuncuların tepkileri sürerken umuyoruz ki geliştirici ve yayıncı ekip bu kötü gidişatın içerisinden çıkabilir ve tekrar eskisi gibi güzel oyun deneyimlerini ve ek paketleri bizlere sunabilir diyebiliriz.
 
 

Oyuna dönecek olursak ve yapım içerisinde istediğimiz gibi kendi şehrimizi inşa edebiliyor ve yaptığımız hamlelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Zaten oyun tamamen şehir simülasyon deneyimiyle bizlere sunulduğundan dolayı hayal ettiğimiz bir şehri inşa etmek durumunda kalabiliyoruz. Oyunda her bir noktayı bir tarafa bağlayabiliyor, zemin bölgelerine kabartabiliyor. Yani bir dağ gibi yükseltebiliyor veya alçaltabiliyoruz. Buna göre zemine ayar çekebiliyor ve daha farklı şekillerde kullanabiliyoruz. Her bir noktaya köprüler kurabileceğimiz, fabrikalar inşa edebileceğimiz ve daha farklı yapılarla beraber ön plana çıkabileceğimiz oyunda, şehrin kurucusu olarak geri aldığımızdan dolayı elbette bu şehri en iyi şekilde geliştirmek ve altyapısını üst seviyeye ulaştırmak oldukça önem arz ediyor. Hayal ettiğimiz bir şehri inşa etmeye başladığımız yapımda, küçük bir şehirden ve kasabadan bir metropole doğru dönüştürmek durumunda kaldığımız bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Yaratıcılığımızı ve problem çözme becerilerimizi sınayan yapım içerisinde elbette büyük çaplı bir detay sistemi bulunuyor. Bu detay sistemi ile beraber her bir halkın ve karakterin tek tek sorunlarıyla ilgilenebiliyor ve bir bölgedeki sorunları ile ilgilenirken buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve o bölgenin eksiğini derhal gidermemiz gerekiyor.
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de hem canlı ekonomi hem de canlı bir simülasyon sisteminin olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda ilerleyen esnada daha fazla derin simülasyon sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyor ve şehrimizi daha fazla geliştirirken sınırlarımızı zorlayarak oyun içerisinde daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Sıfırdan bir şehir kurabileceğimiz ve şehri sadece hayalimizdeki gibi tasarlayabileceğimiz yapımda elbette istediğimiz gibi farklı oyun modlarına geçiş yapabiliyoruz. Örneğin, tek oyunculu modu ile beraber oyunun bizlere verdiği görevler doğrultusunda ilerlerken diğer taraftan yaratıcı modu ile istediğimiz gibi sınırsız bir şekilde kaynakları elde edebilir ve dilediğimiz şehre kaynak sıkıntısı olmadan ve yer sıkıntısı olmadan inşa etmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde farklı oyun modları ile beraber kendi deneyiminizi daha da üst seviyeye getirebiliyorsunuz. İstediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz ve şehrinize oluşturabileceğiniz yapımda kendi sınırlarınızı zorlayarak daha farklı yapılar inşa edebiliyor ve akabinde ise sınırsız dünya kurma deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Farklı binalar inşa edebileceğimiz ve her bir bina ile beraber bir sorunun ortadan kalkacağı yapım içerisinde başlamak için şehrimizin elbette temellerini atmak durumunda kalıyor ve günlük hayatın yaşanılır bir şekilde oluşmasını sağlamak durumunda kalıyoruz. Günlük hayatla beraber elbette altyapıyı oluşturmak için büyük bir seferberlik düzenleyebiliyor ve kendi sistemlerimizi kurabiliyoruz. Ancak buradaki tüm düzen ve özelleştirme sistemleri tamamen sizin elinizdeki imkanlara kalmış durumda ve aynı zamanda hayalinize kalmış.
 
 
 
Şehrinizin nasıl büyüyeceği ve neler yapabileceğiniz sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterirken, aynı zamanda bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz ve farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda istediğiniz gibi ekonominizi destekliyor ve oyunda elbette bir ekonomi sistemi yer alıyor. Yani elinizdeki kaynakları sürekli olarak sağa sola harcayamıyorsunuz, bunları harcarken doğru şekilde ve doğru zamanda harcamanız gerekiyor. Örneğin, bir yerde itfaiye binası bulunmuyorsa ve yangın çıktıysa, muhakkak o bölgeye elbette doğrudan itfaiye hizmetleri yerleştirmeniz gerekiyor ve bunun da acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz hızlı gereksinimlerin olduğunu vurgulayabiliyor ve her bölgenin muhakkak itfaiye, ambulans, emniyet ve çok daha fazlası gibi temel gereksinimlerinin karşılanması gerekiyor. Ancak bu şekilde oldukça sağlıklı bir bölge kurabilir ve bu bölgeyi daha fazla geliştirebiliriz.
 
Elbette bir bölgede suç oranı bir hayli fazlaysa, yangın oranları yüksekse ve daha fazla kötü durumun yer aldığı bir kısım varsa, elbette o yere ne yazık ki insanlar gelmiyor ve bu sayede nüfus artış oranınız oldukça düşebiliyor. Durum böyle olunca elbette oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve her şeyin sizin elinize baktığını aktarabiliyoruz. Günlük hayatta beraber aynı zamanda daha farklı profesyonel işler yapabiliyor, teknolojilerinizi geliştirebiliyor, küçük bir kasabadan aynı zamanda büyük bir metropole dönüşebiliyorsunuz. Şehrinizin asla uyumadığını söyleyebilecek olursak, oyun içerisinde yapacağınız her bir hamlenin hem gündüz hem de gece boyunca işlediğini ve tüm bu detaylarla beraber gidişatınızı yön verdiğinizi aktarabiliyoruz.

Bununla beraber oyunda elbette ekonominizi sürekli olarak desteklemeniz gerekiyor. Bu ekonomi destekleriyle beraber fabrikalar inşa edebilir ve fabrikalar ne kadar üretim yaparsa o kadar çok şehrinizin kalkınması hızlanabiliyor. Farklı stratejiler yapabileceğiniz ve alacağınız her bir kararla her bir unsurun etkilendiği yapımda yerel endüstrileri enerji sağlayabiliyor, yerleşim bölgelerine en iyi şekilde canlandırabiliyor ve hem güzellik merkezleri hem de eğ
lence merkezleri ile beraber istediğiniz gibi şehrinizi yön verebiliyorsunuz. Bununla beraber park, bahçe ve çok daha fazla hizmetle halkı en iyi şekilde karşılayabiliyor ve onların gereksinimlerini ve isteklerini karşılayabiliyorsunuz.
 
 
 
Gelmiş geçmiş en gerçekçi detaya sahip olan bu derinlikçi inşa etme mekanikleriyle beraber yer aldığımız yapımda elbette her bir detayı en iyi şekilde tek tek görebiliyor ve yaptığınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Mevsimlerin gelip geçtiği, gece ve gündüz döngüsünün yer aldığı yapım içerisinde yaşayan ve nefes alan bir dünya ile beraber zaman geçirmek durumunda kalıyor ve bazı değişikliklerin yavaş yavaş, bazı değişikliklerin ise doğrudan ve hızlı şekilde yer aldığını aktarabiliyoruz. Şehir merkezinin canlılığına zarar vermeden nasıl güzelleştirilebileceği sorusuna tamamen biz yanıt verebiliyoruz ve şehrimizin yaşayan ve nefes alan bir dünya içerisinde yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda elbette gece ve gündüz döngüsü olduğundan dolayı ışıklandırma sistemlerinin ve çok daha fazlasının yer almasını sağlamanız gerekiyor. Ek olarak yine mevsimlerin değiştiğinden dolayı dinamik bir mevsim geçişi sisteminin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sistemlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda günlük hayatın yaşanılmasını mümkün kılabileceğiniz birçok yolun olduğundan bahsedebiliyoruz. Başlayabileceğiniz ve her şeyin size kalmış olacağı yapım içerisinde kendinize ait bir altyapı sistemi kurmaya hazırlanıyor ve alacağınız her bir kararla elbette hayalinizdeki şehri inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Yüksek çözünürlükte grafiklerle ve animasyon tarzıyla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca serinin önceki oyununa göre elbette daha farklı şekilde yer alabilir ve hangi değişikliklerin olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz.

Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca derin simülasyon unsurlarının olduğundan bahsedebilir ve yapay zeka ve karmaşık ekonomiden dolayı da elbette verdiğimiz her bir unsurun doğrudan kararlarımızı etkilediğini aktarabiliyoruz. Strateji olduğu süren problem çözerken ve gereksinim karşılarken tüm bu detaylarla ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve efsanevi çapta sonsuz olasılıklarla beraber kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Şehrimizin biz demek olduğu yapım içerisinde canlı şehirlere doğru adım atmak durumunda kalıyor, her bir bölgeyi istediğimiz gibi düzenleyebilir ve bir bölgeyi tamamen eğlence sistemine adapte etmek istiyorsak oralara lunapark kurabiliyor, parklar, bahçeler yerleştirebiliyor, salıncaklar kurabiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber oyunda bir bölge inşa etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Hangi bölgeye neler yapabileceğiniz, hangi bölgeyi fabrika yerleştirebileceğiniz ve daha farklı sistemlerle beraber bu fabrikaları destekleyebileceğiniz sistemlerle oyundaki yerinize alabiliyor ve dinamik bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz. Şehrimizin iklimini ayarlamak için bir harita seçebiliyor ve bunlar arasında artan kirlilik, değişebilir hava durumu ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun şu ana kadar gelecek olan birçok DLC'si ve ilerleyen süreçte gelecek olan ek paketleri ve yaratıcı paketler ertelenmiş durumda. Durum böyle olunca bir süre daha beklemeniz ve yeni içerikler için geri sayım yapmanız gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 2 Saat önce Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 2 Saat önce Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 3 Saat önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 5 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler