Gothic Remake İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı

04.08.2024 18:05 Mehmet Tandoğan

 
Yayıncılığını THQ Nordic ve geliştiriciliğini Alkimia Interactive ekibinin üstlendiği açık dünya aksiyon rol yapma serisinin ilk oyunu Gothic Remake için yeni ekran görüntüleri yayınlandı. THQ Nordic Digital Showcase 2024 etkinliği kapsamında ortaya çıkan görüntüler hayranları heyecanlandıracak türden.
 
Gothic Remake yeniden oluşturulmuş oynanış dinamiklerini getiriyor
 
 
Gothic 1 Remake tamamen yeniden yapım karakterleri, modellemeleri, ortamları ve çok daha fazlasını bizlere sunmayı hedefliyor. Oyunda kaçma şansı olmayan devasa bir açık hava hapishanesi dahilinde bulunuyor ve olayların burada başladığını aktarabiliyoruz. Bulunduğumuz bölge boyunca üç farklı kampı tanıyabileceğimiz ve aynı zamanda hayatta kalmaya çalışarak bunlardan birine katılabileceğimiz yapım, geniş bir macerayı bizlere sunuyor.
 
Yaşayan bir dünyaya adım atabileceğimiz ve sürekli olarak atmosferlere dalış yapabileceğimiz Gothic Remake, açıklanan detaylara göre PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor. İlerleyen süreçte daha fazla detayı bekliyoruz.
 
Ekran görüntüleri
 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapım içerisinde yeniden yapım sürümü ile beraber ön plana çıkabileceğimiz aksiyon ve rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber istediğimiz gibi karakterimizi güçlendirebiliyor, çeşitli güçlendirmelerle ön plana çıkabiliyor ve karakter odaklı bir yapının burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber, elbette orijinal oyun içerisinde yer alan tüm detaylar en gelişmiş bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor. Yeniden yapım sürümü olduğu için yeniden tasarlanmış karakterler, ortamlar, atmosferler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Güçlü silahlarla beraber ilerleyebileceğimiz, düşmanlara karşı gelebileceğimiz, kılıç ve kalkan savaşlarına giriş yapabileceğimiz hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana çıkabileceğimiz remake içerisinde gidişatımıza yön vermeye hazırlanıyor ve aynı zamanda ikonik karakterlerle etkileşime girebiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken her ortamda yeni düşmanlar, karakter etkileşimleri, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu tarz detaylarla beraber, elbette farklı karakter sınıfları ile karşı karşıya çıkıyor. Oyunda güçlü silahlar yapmak için büyük miktarda sihirli madenlere ihtiyaç duyuyor ve etrafı keşfederek bu madenleri ve kaynakları elde etmek durumunda kalıyoruz. Mahkum konumunda bulunduğumuz ve akabinde buradan kurtulmak durumunda kaldığımız yapımda, elbette maden işletmeciliği sistemi ile karşı karşıya gelebiliyor ve buradan firar etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Güçlü silahları yaparak burada diğer düşmanlara ve bizlere boyun eğdirmeye çalışan yöneticilere karşı gelmeye başlayabileceğimiz yapımda bölgenin başındaki kral, elbette mahkumların kaçmalarını engellemek için türlü tuzaklar kurmuş durumda. Kaçmalarını engellemek için hükümdarlar en iyi büyücülerinden sihirli bir bariyer inşa etmiş ve hatta buna inşa etmek durumunda kalmaya hazırlanıyor diyebiliriz. Bu tarz bir temel hikaye kapsamında ilerleyebileceğimiz ve mahkumlar tarafından kontrol edilen bir vahşi bölgenin içerisinde bulunabileceğimiz yapımda bir nevi hayatta kalma mücadelesini vermek durumunda kalıyoruz.

Maden işletmeciliğinden diğer düşmanları doğramaya kadar farklı şekillerde yer alabileceğimiz yapım içerisine 2001 yılında piyasaya sürülen ve popüler bir yapıyı bünyesinde barındıran orijinal bir projenin yeniden yapım sürümü ile karşı karşıya kalıyoruz. Yeniden yapım sürümleri bildiğiniz üzere son zamanlarda oyun sektöründe bir hayli ön plana çıkan projeler arasında yer alıyor. Eski oyunlar günümüze uyarlanarak, elbette oyuncuların ve hayranların beğenisine sunuluyor. Yine teknolojilerle beraber desteklenen yeniden yapım sürümleri oyuncular tarafından sevilirse, elbette bir oyunu iki kez yaparak daha fazla paranın sahibi olabiliyor. Dolayısıyla geliştirici ekipler bu konuda elbette üst düzey bir yapıyla beraber ön plana çıkmalı ve dolayısıyla herhangi bir masraftan kaçınmamaları gerekiyor.
 
 
 
Çünkü hayranlar orijinal oyun içerisinde bulduğu mekanikleri en iyi şekilde tekrar bulmak istiyor ve hatta yenilenmiş sistemleri ile beraber ön plana çıkan bir projede yer almak istiyor. Dolayısıyla durum böyle olunca oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek oluyor ve bu beklentileri karşılamak için geliştirici ekipler yeniden yapım sürümleri içerisinde orijinal yapıya dayanarak geliştirilmiş oyun mekaniklerini bizlere sunmak zorunda. Dikkat çekici detaylarla beraber yer almaya hazırlanabildiğimiz yeniden yapım sürümleri içerisinde, elbette orijinal oyunda yer alan karakterler bizlere sunuluyor ve bu karakterlerin modellemelerinin elbette en gerçekçi bir şekilde bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
Bu yapım içerisinde de aynı şekilde yeniden tasarlanmış modellemeler, manzaraların daha iyi bir şekilde işlenmesi ve çok daha fazla geliştirme ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Sihirli bir madene doğru geçiş yapabileceğimiz ve güçlü silahlar elde edebileceğimiz yapımda madenlerden kaçmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda kendimize hikaye içeriğine kaptırabiliyoruz. Açık bir dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz, etrafı keşfedebileceğimiz, farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda etraftaki sırlarla dolu ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve çeşitli kaynakların sahibi olabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber gidişatımıza yön verebiliyor, aynı zamanda farklı silahların sahibi olabiliyoruz.

Oyunda zanaat mekanikleri sayesinde elbette farklı silahları birleştirebiliyor, yeni kaynaklarla beraber bu kaynakların birleşmesini sağlayabiliyor ve yepyeni silahlarla düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz yapımlarda siz de bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve aynı zamanda kaynakları toplamak bir hayli önem arz ediyor. Bu önemle beraber dikkate çekecek türden ortamlara doğru geçiş yapabilir ve her ortamda farklı düşmanların, keşif unsurlarının, kaynakların, ortamların, atmosferlerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz yapımlarda etrafı keşfederek en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabilir ve hikayenin gidişatı konusunda da farklı şekillerde bir strateji benimseyebilirsiniz.
 
 
 
Üstte silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz yakın dövüş veya menzilli dövüş silahları ile beraber geçiş yapabileceğiniz ve bir şeylerin ters gittiği durumdan kendi payınıza düşeni alabileceğiniz yapımda, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi bir maden konusunda bir hikaye temeli yer alıyor. Madeni içerisinde çalışan kişilerin yani mahkumların kaçmaması için büyücüler bir bariyer kurmak istiyor. Bu, böyle bir bariyer için bir şeylerin ters gittiğini ve büyünün kontrolden çıktığını aktarabiliyoruz. Bir isyanla beraber madende bulunan madencilerin ve mahkumların ortalığı kabaca çevirdiğini söyleyebiliyoruz. Büyünün kontrolden çıktığı ve bir şeylerin ters gittiği yakında, elbette hiddetli bir şekilde mahkumlar tarafından kontrol edilen bir vahşi bölgeye çevrildiğini söyleyebiliyoruz.
 
Maden içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı grupların arasında gerilim artıyor ve aynı zamanda kral ile madenciler arasında büyük bir harbiye yaşanıyor. Kral madene yeni sahipleri ile beraber müzakerede bulunmak durumunda kalırken, kimsenin tahmin etmediği bir şeyle beraber elbette tüm plan altüst olabiliyor. Dolayısıyla burada ilgi çekici bir sistemle karşı karşıya kalabilir ve elimizden geleni yapmaya koyularak bu madenden kaçmak durumunda kalıyoruz. İlgi çekici arka plan hikayesi ile beraber oyuncular tarafından sevilen ve aynı zamanda oyuncuların dikkatini çekecek türden mekaniklerle beraber bizleri karşılamaya hedefleyen bu yapım, yeniden yapım sürümüyle beraber karşımıza çıkmak istiyor ve hem hayranları hem de yeni gelecek olan oyuncuları en iyi şekilde eğlendirmeyi hedefliyor.

Karakter tasarımlarının, atmosferlerin ve çok daha fazlasının en iyi şekilde bizlere sunacağını aktarabildiğimiz yapımda yeniden yapım sürümü içerisinde, elbette madencilik kolonisini en iyi şekilde yönetmeye hazırlanabilir ve buranın dünyasına sırlarını ve zorluklarını yeniden keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. İsimsiz bir kahraman olarak oynayabileceğimiz yapım içerisinde karakter odaklı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve karakterimizi burada geliştirerek düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Bu kapsamda büyük bir mücadeleye ve maceraya atılabildiğimiz yapımda, elbette dünya içerisinde farklı türden düşmanlar bulunuyor.
 
Normal insanların haricinde orkların da ortada bulunduğunu söyleyebiliyor ve onlar ortadan kaldırmak ve onların istilasından kendimizi kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Güçlü silahlar yaparak elbette büyük miktarlardaki sihirli madene ihtiyaç duyabiliyor ve bu madenlerdeki kaynakları çıkarmak için elbette elimize doğru muazzam meyve aleti almamız gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz, gidişatımıza yön verebildiğimiz ve daha fazlasıyla beraber karakterimizi güçlendirebileceğimiz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken buralardaki karakterlerden çeşitli görevler alabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak daha fazla kaynağın sahibi olabiliyoruz. Aynı zamanda buradaki karakterlerle etkileşime girebiliyor, onların arka plan hikayesini öğrenebiliyor ve neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda etkileşimde bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Dolayısıyla madencilik kullanışı içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber dikkat çekici bir hikaye içeriğine karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda bu hikaye içeriği elbette bazı oyuncular tarafından belki de dikkatleri üzerine çekmiyor. Çünkü bu tarz aksiyon rol yapma oyunları içerisinde arka planda bulunan hikaye birçok oyuncunun dikkatini çekmeyi biliyor ve doğrudan sadece oyuncular aksiyon ve rol yapma deneyimini burada deneyimlemek durumunda kalıyor. Dolayısıyla bu iki unsur konusunda oyun gerçekten de güzel bir çıkarırsa, elbette oyuncuların beğenisini kazanabilir. Ancak bu noktada elbette arka plan hikayesinin de bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü oyunu kuru kuruya oynamak ve arka plan hikayesinden herhangi bir dikkate değer unsurlar bulamamak oyuncuların bir yerde sıkılacağının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve buralarda yer alabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi isimsiz bir kahraman olarak oynamaya çalışıyoruz ve vahşi hayvanlar, yaratıklar ve tehlikeli mahkumlardan oluşan bir dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Müebbet mahkumun kaderini yönetmeye çalıştığımız ve elbette burada biz de bir hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz yapımda nasıl bir strateji benimseyebileceğiniz tamamen size ait oluyor. Orijinal oyuna sadık kalan bu yapım içerisinde elbette farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve istediğimiz gibi oynamak durumunda kalıyoruz. Karakter odaklı bir sistemle beraber aynı zamanda aksiyon sisteminin ön plana çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda orijinal dövüş sisteminin temel öğeleri modern bir dokunuşla beraber yeni oyuna aktarılıyor. Dolayısıyla modern çağa taşıyan modernleştirilmiş dövüş sistemi ile beraber dikkati çeken sistemlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Zaten yeniden yapım sürümleri yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuncuların dikkatini çekecek türden değişikliklere ve eleştirileri beraberinde getiriyor. Durum böyle olunca elbette oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek oluyor. Umuyoruz ki güzel bir yeniden yapım sürümü bizleri bekliyor ve aynı zamanda bu detayla beraber dikkat çekici ortamlara geçiş yapıyor oluruz.

Yapım içerisinde diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerlerken, elbette buralardaki keşif unsurlarını ortaya çıkarabiliyor. Ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok kaynağın sahibi olabiliyor ve bu tarz detaylarla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda ne kadar çok kaynak sahibi olursak o kadar çok güçlü konuma gelebilir ve yeni yeteneklerin ve silahların sahibi olabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun yeniden yapım sürümü hem hayranlar hem de yeni gelecek olan oyuncular tarafından bir hayli bekleniyor ve beklentilerin oldukça yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Yeni yeni tanıtımların da yapıldığı bu yapım, elbette aksiyon ve rol yapma deneyimini severlere hitap ediyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığınız oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve oyunu unutsanız bile mail aracılığıyla haberdar olabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 23 Dk önce Rockstar Games'ten GTA 6 İçin Heaven 17 Şarkı Grubuna Komik Teklif 1 Saat önce Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 3 Saat önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 4 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler