Çıktıktan Sonra Finali Değişen Oyunlar

16.03.2012 14:24 Talha Aynacı


    Şu sıralar oyun dünyasının ateşli tartışmalarından birisi Mass Effect 3'ün finali. Hayranların büyük tepkisine maruz kalan, "böyle olmamalıydı" dedirten, hatta sonun değiştirilmesi için aralarında para toplayan oyuncular aklımıza kurgusal dünyada tarihin yeniden yazıldığı diğer sonları getiriyor. Tıpkı film endüstrisinde director's cut versiyonu DVD/Blu-ray filmlerde olduğu gibi, oyunlara da çıkan yama veya ek paketlerle oyunculara tercihi sonlar daha önce sunulmuştu. İşte o oyunlar:
 
1 - Portal
 
 
 
    Orange Box paketinden çıkan ve sanırız Valve'in bu kadar popüler olabileceğini hatta tek başına bir devam oyunu olarak geleceklerini düşünmediği Portal, bu yüzden olsa gerek havada kalmış bir son sunmuştu bizlere. Ancak Portal 2 çıktığında Valve, Steam aracılığıyla yayınladığı yama ile orjinal oyunun sonuna müdahale ederek alternatif bir sonla hikayeyi Portal 2 için açık kapı bırakacak şekilde bitirmişti.
 
2- Fallout 3
 
 
    Saatler süren Wasteland gezintimizin ardından Fallout 3 finali de çoğu oyuncu için tatmin edici değildi. Bethesda daha sonra oyunun hayranlarından gelen yorumlar ışığında Broken Steel DLC'sini yayınlamış ve finali yeniden yazmıştı.
 
3-  Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords
 
 
    Obsidian imzalı SW: KOTOR II'de az üstteki oyunlarımız kadar kötü bir sona sahipti. Oyunun bir hayranı, içerik dosyalarına erişerek ortada büyük bir yanlışın olduğunu ve Obsidian'ın planlanan sonu çıkardığını kanıtlamıştı. Bunun üzerine resmi olmayan "The Sith Lords Restored Content Mod"  yayınlandı. Hayran yapımı mod, hayranların gönlünü almayı bildi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mass Effect 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: EA Games Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 6 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gothic ve Risen Geliştiricisi Piranha Bytes'ın Kapatıldığı Bildirildi 3 Saat önce Paper Ghost Stories: Third Eye Open Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce Like A Dragon Serisinin Yeni Oyununun Yolda Olduğu Bildirildi 4 Saat önce Disney, Mobil Platform İçin Pixel RPG Adlı Oyunu Duyurdu 5 Saat önce Gran Turismo 7'nin Bir Sonraki Güncellemesi Altı Yeni Arabayı Getiriyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler