Crytek'ten Ryse'ın QTE Sistemi Hakkında Açıklama

17.06.2013 09:12 Alkan Adakaner


     Ryse'ın E3 demosundaki Quick Time Event (QTE) sistemi bazı oyun editörleri ve oyuncuların tepkisine maruz kalmıştı. Siz hiç bir tuşa basmadan oyunun QTE'leri tamamlaması ve oyunun bu şekilde basite indirgenmesi hakkında E3 fuarında Crytek yetkilileri "oyuncuları hayal kırıklığına uğratmak istemedik" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Şimdi ise bu sistem ile ilgili daha net bir açıklama yapıldı.
 
      "Bu şekilde yeni oyuncular da oyundan zevk alabileceklerdi ve temel kombinasyon hareketlerini A tuşuna basarak kolayca infaz sahnelerini gerçekleştirebilecekler. Dövüş sisteminin tam derinliğine girebilmek ise gerekli tuşlara tam zamanıda basmakla mümkün olacak"
 
     Oyunun E3 demosunda yaklaşık 8 infaz hareketinin bulunduğunu söyleyen yetkililer tam sürümde ise bunun 100 civarında olacağını belirtiyorlar. Bu kadar çok infaz sahnesinin olması özellikle oyunun zorluk derecesi yükseltildiğinde oyuncuları zorlayacakmış. Örneğin infaz sahnelerinde artık ekranda tuşlar gözükmeyecekmiş. Crytek yetkilileri ekranda tuşların gözükmemesi nedeniyle infaz sahnelerinde oyuncuların hafızalarını zorlamarı gerektiğini söylüyorlar.
 
    Xbox One'ı bekleyen çoğu oyuncu tarafından beğenilen Ryse bakalım Crytek'in söylediği hali alacak mı? Eğer oyun 100 civarında infaz hareketiyle birlikte piyasaya çıkarsa bu özelliğinin çok beğeni toplayacağını söyleyebiliriz. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ryse: Son of Rome Platformlar: XBOX ONE PC Geliştirici: Justin Ng Guo Xıong Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı 4 Saat önce Warframe: 1999 İçin Ücretsiz Demo Sürümü 16 Ekim'de Geliyor 4 Saat önce Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı 4 Saat önce Lords of the Fallen 2 Detayları Sızdırıldı: İşte Sahip Olacağı Yenilikler 5 Saat önce Star Wars Outlaws'ın Şimdiye Kadar Sadece 1 Milyon Sattığı Bildirildi 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler