"Dust 514'ü Xbox 360'a Getirmek Aldatıcı Olurdu"

Açıklamalara göre Dust 514 evreni her daim diri ve taze tutulacak.
08.06.2011 22:40 Talha Aynacı

 
     E3 2011'in süprizlerinden bir diğeri de, daha önce mutliplatform olarak duyurulan Dust 514'ün Playstation 3'e özel olarak geleceğinin açıklanmasıydı.
 
     Bilindiği gibi EVE Online evrenini aksiyonla tanıştıracak olan Dust 514, MMO-FPS türünde bir oyun olarak karşımıza çıkacaktı. Dust 514'ün sadece Playstation 3 platformuna çıkmasıyla ilgili olarak gelen sorulara yanıt veren yapımcı koltuğundaki isim Thomas Farrer, durumu şu sözlerle açıkladı:
 

"Eğer oyunu multiplatform olarak getirseydik, karşılaşacağımız bazı aldatıcı sorunlar olurdu. Onun da öncesinde bir yapımcı olarak dengeyi bulmanız gerekir. Tek platform üzerinde çalışmak, iki platformda birden çalışmaktan daha iyidir. Böylelikle teknik olarak ortaya çıkabilecek pek çok kullanışsız ve tuhaf risklerden kendinizi sıyırmış olursunuz. "
 
     Bu sözlerin ardından EVE Online dünyasını son 7-8 yıldır nasıl  desteklediklerini ve bitmek bilmeyen bir yapım aşaması gibi sürekli çalıştıklarını vurgulayan Farrer, aynı duygu ve düşüncelerle Dust 514'ü de sürekli güncel, yeni ve canlı tutmaya çalışacaklarını açıkladı ve aslında Microsoft'a taş atarcasına şöyle devam etti:
 
" Bu yüzden uzun yıllar ilişki içerisinde olacağınız platform sahibinin tutumu da çok önemli. Bu konu da Sony'nin daha açık görüşlü olduğunu söylemeliyim. Yapmak istediklerimiz de bizi kısıtlamayacaklar. "
 
" Biliyorum, aptalca görünebilir ama; Xbox Live'da kimliğiniz, sizin Xbox Live kimliğinizdir. Ancak EVE Online evreninde kim olduğu belli olmayan insanlar oldukça önemlidir. "
 
     Dust 514, Playstation 3 platformuna özel olarak 2012 yılında PSN aracılığıyla çıkışını gerçekleştirecek. Kapalı betanın ise bu yıl sonunda gelmesi bekleniyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DUST 514 Platformlar: PS3 VITA Geliştirici: CCP Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: 14 Mayıs 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Halo Infinite İçin Resmi Üçüncü Şahıs Modu Geliyor 4 Saat önce Riot, Valorant Evrenine Yeni Oynanabilir Deneyimler Getirecek 5 Saat önce Metal Gear Solid Delta'nın Zorluğu Kamera Açısına Göre Değişecek 5 Saat önce NewGamePlus: The Day Before Geliştiricisi Yeni Oyun İçin Para İstiyor 6 Saat önce Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık 05 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler