Fallout 4 Çıkışında 12 Milyon Dağıtıldı, 750 Milyon Dolar Kazandırdı!

13.11.2015 17:21 Samet Konuksal


    Bethesda'nın RPG türündeki Fallout 4'ten önceki projesi The Elder Scrolls V: Skyrim, kendi türünde bu kadar fazla satmasıyla oyun dünyasında önemli bir şeyi başarmıştı. RPG türünü sadece hardcore oyunculara değil, günlük oyunculara da sunan Skyrim'in başarısı, Bethesda'nın bir başka oyunuyla beraber daha üst seviyelere taşındı.
 
    Firmadan gelen ilk sonuçlara göre Fallout 4'ün çıkış günü için 12 milyon adet kopya dağıtımı yapıldı. Bununla beraber Fallout 4, çıkışında Bethesda'ya 750 milyon dolar kazandırdı. Bu sene içerisinde Call of Duty: Black Ops 3'ün 550 milyon dolarlık geliriyle beraber eğlence endüstrisinin en çok gelir elde eden ürünü olduğunu görmüştük. Fallout 4'ten gelen sonuçlarla beraber bu ünvanı elinde tutan ürün değişmiş oldu.
 
    Daha önce Skyrim'in ilk sonuçlarında 7 milyonluk dağıtım görmüştük. Üzerine vurgu yapmakta fayda var elde edilen sonuç 'oyunculara satılan' oyun sayısı değil, 'mağazalara satılan' oyun sayısını oluşturuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 4 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 20 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Temmuz PlayStation Plus'ın Temmuz 2024 Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 02 Temmuz Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Açık Betası İptal Edildi 02 Temmuz Dead Rising Deluxe Remaster PC Sistem Gereksinimleri 02 Temmuz Resident Evil 9 Resmi Olarak Onaylandı: İşte Yeni Detaylar 02 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler