Infinity Ward Activision'dan Ne Kadar Para Aldı?

27.05.2012 14:45 Samet Konuksal


     West - Zempella ile Activision arasındaki duruşmaya yaklaştıkça, Activision ile Infinity Ward arasındaki 'gizli' diyebileceğimiz bilgiler de ortaya çıkmaya başlıyor. Sizce Call of Duty serisinin buralara gelmesini sağlayan Infinity Ward, bu yolda ne kadar yardım almıştır?
 
     Bu sorunun cevabı bugün itibariyle belirlendi. Belirtilenlere göre Activision, Call of Duty serisi için 2003 yılından bugüne kadar neredeyse yarım milyar dolarlık ödeme yaptı. Yapılan açıklamaya göre Activision, Infinity Ward için toplamda 493 milyon dolarlık ödemede bulundu. Hem de bu paranın hepsi, Call of Duty'nin gelişimine gitmedi.
 
     Dava raporlarında görülene göre Activision, Infinity Ward'a bugüne kadar hem stüdyo gelişimi için, hem teknoloji gelişimi için ve hem de Call of Duty markasının hakları için paralar ödedi. IP adı altında ödenen bu marka hakkı paraları, Infinity Ward tarafı için ekstra para olarak görülüyor. Yani Treyarch tarafından yapılan Call of Duty oyunları, Activision tarafına ekstra maliyete giriyor.
 
     Listede oyun ve verilen paralar şu şekilde sıralandı;
 
» Call of Duty - $3.8 milyon (stüdyo)
» Call of Duty 2 - $69 milyon (stüdyo)
» Call of Duty 3 - $2.6 milyon (teknoloji)
» Call of Duty 4: Modern Warfare - $74.5 milyon (stüdyo)
» Call of Duty: World at War - $13.96 milyon (teknoloji), $18.68 milyon (marka)
» Call of Duty: Modern Warfare 2 - $147.46 milyon (stüdyo)
» Call of Duty: Black Ops - $46 milyon (teknoloji), $56.96 milyon (marka)
» Call of Duty: Modern Warfare 3 - $59.9 milyon (stüdyo)    

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Modern Warfare 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: İnfinity Ward Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 8 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Disney, Mobil Platform İçin Pixel RPG Adlı Oyunu Duyurdu 3 Dk önce Gran Turismo 7'nin Bir Sonraki Güncellemesi Altı Yeni Arabayı Getiriyor 1 Saat önce Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış 15 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Şampiyonu T1 Oldu! 15 Saat önce Red Dead Redemption 2 İçin Yeni Mod Yırtıcı Hayvanları Getiriyor 07 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler