Orcs Must Die! Deathtrap Duyuruldu: İşte Tanıtım Fragmanı

18.07.2024 12:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Robot Entertainment, Orcs Must Die! serisinin en yeni oyununu duyurdu. Orcs Must Die! Deathtrap adıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan proje açıklanan detaylara göre 2025'in başlarında Xbox Series X/S ve PC için çıkışını gerçekleştirecek. Oyunun PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden mevcut olacak.
 
Orcs Must Die! Deathtrap yeni bir deneyimle geliyor
 
 
 
Geliştirici ve yayıncı Robot Entertainment'a göre Orcs Must Die! Deathtrap, aksiyon dolu üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip nişancı ve tuzak kurma oyunu olarak karşımıza çıkacak. Rogue-lite unsurlarının da bulunduğu yapımda sürekli olarak çeşitli denemelerde bulunacak ve seçimlerinizle beraber üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırabileceksiniz.
 
Oyunu tek başınıza değil, aynı zamanda dört oyuncuya kadar arkadaşlarınızla beraber oynayabileceksiniz. Bu sayede büyük orduları yok edebilecek ve etrafı yakıp kül edebileceksiniz. İşbirliği modu ile daha eğlenceli içeriklerin bizlere sunulacağını aktarabiliriz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre sadece işbirliği modu değil aynı zamanda tek kişilik deneyim de üst düzey bir performans gösterecek. Çeşitli yeteneklerle, benzersiz karakter özellikleriyle ve daha fazlasıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Kule savunma mekanikleri ile beraber ön plana çıkan ve serinin en yeni oyunu olarak bizlere sunulmak istenen yeni proje oldukça kanlı ve sürpriz içeriklerle beraber bizleri bekliyor. Yeni seri oyunu içerisinde kanlı tuzaklar oluşturabiliyor, tuzaklı odalarla beraber kendi savunmamızı kurabiliyor ve daha fazla detay ile beraber üzerimize gelen ork ordularını ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Serinin yeni oyununda önceki oyunlarda olmayan çeşitli mekanikler, modlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.

Öncelikle bunlardan bahsedecek olursak elbette dört oyunculu işbirliği modunun ilk etapta karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Sürekli olarak bir şeyler deneyebileceğimiz ve üst düzey sistemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda kendi savunmamızı oluşturabiliyor, düşmanların geleceği noktaları tuzaklarla çevirebiliyor ve en iyi şekilde hayatta kalmaya çalışabiliyoruz. Kule savunma oyunlarının üç boyutlu şekliyle karşılaştığımız yapımında elbette bu türün ilk olarak mobil platformlarda olduğunu söyleyebiliyor ve kendi bölgemizi savunmaktan ibaret olarak karşıma çıktığını aktarabiliyoruz. Hatta tarayıcı oyunları ile beraber kule savunma mekanikleriyle karşı karşıya kaldık. Ancak şimdi daha fazla detaylı ve üst üste performansla beraber bu oyunları oynayabiliyor ve kendi bölgemizi savunmak durumunda kalabiliyoruz. Güçlü bir savaş içeriğiyle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz hakkında farklı karakterlerin rollerine bürünebiliyor ve istediğimiz gibi etrafı yakabiliyor, tuzaklarımıza düşmanları parçalayabiliyor ve daha fazla eklenen özellikle beraber düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre ilgi çekici fizik sisteminin ve daha absürt ork ölümlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde üst düzey bir şiddet içeriğinin olduğunu söyleyebilir ve bu şiddet içerikleri ile beraber aksiyonun dozunun bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun dışında düşmanlara karşı neler yapabileceğimize biz karar veriyoruz.
 
Dört oyunculu işbirliği modundan biraz bahsedecek olursak, elbette yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve istediğiniz gibi kendi bölgenizi korumak durumunda kalıyorsunuz. Bunun dışında genelde bölgenizi korurken istediğiniz gibi etrafa tuzaklar yerleştirebilir, pervaneler yerleştirerek düşmanları paramparça edebilir, etrafa alev makineleri kurarak düşmanları yakabilir ve daha fazla detay ile beraber elimizden geleni yapmak durumundayız oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette daha derin bir ilerleme sistemi olduğundan bahsedebilir ve bu ilerleme sistemi ile beraber yeni mekaniklerin, özelliklerin, karakterlerin ve çok daha fazla tuzağın kilidini açabiliriz. Kilidini açabileceğimiz içeriklerle beraber üst düzey bir şekilde ilerleyebildiğimiz yapımda, elbette yanımıza arkadaşlarımızı davet ederek daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliriz.
 
Bu tarz oyunlarda eğer böyle bir destek kullanıyorsak ve işbirliği moduna adım atmak istiyorsak, elbette yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve bu şekilde daha eğlenceli ve üst düzey bir deneyimin kilidini açabilirsiniz. Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca heyecan verecek özelliklerle beraber ardına kadar açılabilecek sistemlerin olacağından bahsedebilir ve kendi savunma sistemlerinizi kurarak burada daha üst düzey bir deneyim elde edebilirsiniz. Bunun dışında düşmanlara karşı elbette ortaya çıkan bir yarığı savunmak durumunda kalıyor. Bunun dışında tuzak odaklı savunma mekanikleri ile beraber kendi arkadaşlarınızı planlarınıza dahil edebilir ve bir arkadaşınızın başka planlar yaparken siz de kendi bölgenizi kurarak burada daha hızlı bir şekilde hareket edebilirsiniz.
 
 
 
Aynı zamanda sadece tuzaklarla değil, diğer taraftan karakterlerinizle beraber de düşmanları ortadan kaldırabilir ve elinizdeki becerileri düşmanlara karşı kullanabilirsiniz. Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşman sürülerini istediğiniz gibi parçalayabilir, yakabilir, imha edebilir ve tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Zaten oyunun temelinde kule savunma sistemi olduğundan dolayı sürekli olarak üzerinize düşmanlar geliyor ve bu düşman dalgalarını yok etmek ve tamamen temizlemek sizin işiniz oluyor. Düşman dalgaları gitgide daha da artış gösterir ve bu sayede hem zorluğun seviyesi artabilir ve sizin de yapmanız gereken işlerin daha da fazla çoğaldığını aktarabiliriz. Dolayısıyla burada arkadaşınızla beraber yer almak ve birlikte hareket etmek bir hayli önem arz ediyor. 
 
Dört oyunculu işbirliği modu içerisinde oynamak elbette oyunculara daha fazla deneyim puanı kazandırabilir ve böylece daha eğlenceli bir oyun sistemi kilidini açabiliyorsunuz. Diğer taraftan oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınızla beraber sohbet edebiliyor, onlarla stratejiler belirleyebilir ve bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise neler yapabileceğinize karar verebiliyorsunuz. Daha derin ilerleme sistemi ile beraber elbette neler yapabileceğinize karar verebileceğinizi, oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek ve akabinde ise plan proje yapmak tamamen sizin işinizi alıyor. Ekibinizi kurabileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber düşman dalgalarına karşı boyun eğmemeye çalışabileceğiniz yapımda arkadaşlarla birlikte oyun oynamak daha eğlenceli olabiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise eğlenceli içeriklerle ve planlamalarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve kimin ne yapmak istediğine burada karar verebiliyorsunuz. Elbette yardım istediğinizde yardım çağırınıza doğrudan arkadaşınız dahil olabiliyor ve oyunda arkanızı kollayacak dostların olmasını bilmek elbette daha güzel olabiliyor.

Bundan başka oyun içerisinde genişletilmiş seviye çeşitliliği sistemi bulunuyor. Bu sistemlerle beraber elbette karakteriniz ve tuzakları seviye atlatabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yeni eklenen heyecan verici özelliklerle deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında fantezi temalı devasa dış mekanların burada olduğunu söyleyebiliyor ve muhteşem fiziklerin ek olarak oyunu aktarıldığını belirtebiliyoruz. Serinin devam oyununda gerçekten de üst düzey yenilikler, karakter odaklı sistemler, seviye çeşitliliği, devasa dış mekanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Ek olarak burada üçüncü şahıs bir kamera bakış açısının olduğundan bahsedebiliyor ve bu kamera bakış açısıyla beraberden nişancı ve yakın dövüş savaş mekanikleri üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve her Arena'da yapmamız gerekenlerin değişkenlik göstereceği bu yapımda her karakterin farklı özellikleri bulunuyor. Bu özellikleri kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kalelerin kapılarını korumak zorunda kalabileceğimiz ve düşman ordularını burada kesebileceğimiz yapımda kaosun hakim olduğunu söyleyebiliyor ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa patronlar bulunuyor. Onları ortadan kaldırmak için elbette sürekli olarak ateş etmek ve hasar vermek durumunda kalıyoruz. Elimizdeki büyüleri ve yetenekleri kullanmak tamamen bizim işimiz olurken aynı zamanda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve elimize alabileceğimiz devasa balta ile beraber düşmanları ortadan ikiye ayırabiliyor ve onları kesebiliyoruz.
 
 

Bunun dışında devasa patronları ortadan kaldırmak için elbette arkadaşlarınızdan yardım alabiliyor, onlarla beraber sürekli düşmana karşı hasar vermek durumunda kalıyor ve canını sürekli olarak azaltabiliyorsunuz. Bu sayede patronları ortadan kaldırmak elbette zorlu bir deneyimi beraberinde getiriyor. Normal düşmanların haricinde patronları ortadan kaldırmak gerçekten de zorlu olabiliyor.

Olağanüstü güçlü kahramanlarla beraber yer alabileceğiniz ve her kahramanın kendine özgü silahları, yetenekleri ve tuzakları bulunan bu yapım içerisinde her bir karakterle beraber ilerleyebiliyor, onların kişiliklerine bürünebiliyor ve savaş büyücüleri ile beraber istediğiniz gibi seçim yapabiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz ve seçebileceğiniz çeşitli karakterler arasından seçim yapabiliyor ve istediğinizi seçerek burada savaşlara dahil olabiliyorsunuz. Her bir karakterin nasıl davranacağını siz karar verebiliyor ve ister tek başınıza isterseniz de tamamlayıcı bir karakterle beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.

Destansı ork katliamı yapımı içerisinde sürekli olarak düşman dalgalarını ortadan kaldırmak için elbette farklı becerilere ve yeteneklere sahip karakterler arasında seçim yapabiliyor ve her kahramanı farklı oynanış tarzları bulunuyor. Bu tarzlarla beraber istediğiniz gibi yakın dövüşlere adım atabilir, büyücüyü seçerseniz uzaktan büyü atabiliyor ve esnek oynanış sistemleri sayesinde düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebileceğiniz ve bu sistemlerle beraber yer alabileceğiniz bu yapımda her bir seçim tamamen size ait oluyor ve istediğinizi burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber farklı oynanış tarzları sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda yapacağınız seçimlerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve aynı zamanda farklı karakterleri elinize alabiliyorsunuz.

Oyunun tadını çıkarabileceğiniz bu yapım içerisinde kahramanlarınızı, tuzakları, silahları ve çok daha fazlasını istediğiniz şekilde kullanabiliyor ve rastgele bonus ve avantajlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Yaratıkların dalgalarına karşı savunma yapmaya çalışıyor ve hava ve saat gibi gün içerisinde değişkenlik gösteren dinamikleri en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor. Çünkü günün saatinin burada düşmanlar üzerinde etkisi bulunuyor ve bu güçlendirmelerle beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Çeşitli güçlendirmelerle ve zayıflatmalarla beraber aslında burada zorlu bir deneyim elde edebiliyor, bonusları elde ederseniz elbette daha güçlü bir hale gelebilir, zayıflatma alırsanız ne yazık ki daha düşük hasar vermek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla hangi bonusu alacağınızı bu arada bazı durumlarda siz karar veremiyor ve bunlara karşı direnmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 
 
Serinin en yeni oyunu olarak sunulan ve kule savunma mekanikleriyle öne çıkan bu yeni proje, kanlı ve sürpriz içeriklerle dolu. Oyunda, kanlı tuzaklar oluşturabilir, tuzaklı odalarla kendi savunmamızı kurabilir ve üzerimize gelen ork ordularını ortadan kaldırabiliriz. Yeni oyun, önceki oyunlarda bulunmayan çeşitli mekanikler, modlar ve çok daha fazlasını içeriyor.Öne çıkan özelliklerden biri, 4 oyunculu işbirliği modu. Bu modda, arkadaşlarınızla birlikte savunma yapabilir ve düşman dalgalarına karşı koyabilirsiniz. Kendi savunmamızı oluşturmak, düşmanların geleceği noktaları tuzaklarla çevirmek ve hayatta kalmak için stratejik hamleler yapmamız gerekiyor. Kule savunma oyunlarının üç boyutlu bir versiyonuyla karşı karşıyayız ve bu türün mobil platformlardan tarayıcı oyunlarına kadar uzanan geçmişi olduğunu biliyoruz. Ancak, bu yeni yapım daha detaylı ve üst düzey performansla dikkat çekiyor.Oyunda, güçlü savaş içerikleri ve farklı karakterlerin rolleriyle etrafı yakabilir, düşmanları tuzaklara çekebilir ve onları parçalayıp yok edebiliriz.
 
Geliştirici ekip, ilgi çekici fizik sistemleri ve absürt ork ölümleri gibi detaylarla oyunun şiddet seviyesinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bu, aksiyonun dozunu bir hayli artırıyor. Düşmanlara karşı neler yapacağımıza tamamen biz karar veriyoruz. Kendi savunma stratejimizi oluşturmak ve düşmanları etkisiz hale getirmek için çeşitli tuzaklar ve taktikler kullanıyoruz. Bu, oyunun her oyuncuya benzersiz bir deneyim sunmasını sağlıyor. Özetle, serinin en yeni oyunu, kanlı ve sürpriz içeriklerle dolu kule savunma mekanikleri sunarak, oyunculara heyecan dolu bir deneyim vaat ediyor. 4 oyunculu işbirliği modu, stratejik savunma seçenekleri, güçlü savaş içerikleri ve yüksek dozda aksiyonla bu oyun, serinin hayranlarını tatmin etmeyi hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2000 Yılında Öne Çıkan Spor Oyunları 1 Dk önce 2000 Yılında Öne Çıkan Aksiyon Oyunları 2 16 Dk önce 2000 Yılında Öne Çıkan Aksiyon Oyunları 23 Dk önce Guilty Gear Strive Switch Konsolu İçin Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce The Batman Filmine Dayalı Yeni Bir Oyunun Geleceği Bildiriliyor 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler