Orion: Prelude, Black Ops 3'den Çalıntı Silahları Nedeniyle Steam'den Kaldırılıyor

28.06.2016 13:57 Gökhan Yılmaz

      Orion: Prelude isimli oyun Activision'ın isteği üzerine Steam'den kaldırılacak ve oyunun yapımcısı bu konuda dava açarak gerekli işlemleri yapacağını söylüyor. Oyununun kaldırılma sebebi ise Call of Duty: Black Ops 3'ten çalınan silahlar.
 
     Activision, ifadesine göre Orion'daki bazı silahların tasarımlarını Black Ops 3'ten almış ve bu nedenle Digital Millennium Copyright Act yani DMCA talebi ile (YouTube'da video kopyaladığınızda da bu telif hakkı yaptırımını alıyorsunuz) oyunun satışının Steam'den kaldırılmasını istiyor. 
 
     Orion: Prelude şu an içerisinde Steam'de satılmaya devam ediyor ve Steam Yaz İndirimleri kapsamında %50 indirim ile 1 TL gibi cuzi bir ücrete satın alınabiliyor. Oyunun satışları 2 milyon adedi geçmiş durumda ve bu durumda açılacak bir davada kim kazanırsa oldukça güzel bir para ödeyecektir. 
 
     Oyunun yapımcısı silahların benzer olmasının, Activision için yılın en büyük indirim etkinliğinde bağımsız bir stüdyoya saldırarak oyunlarını kaldırmak için hak kazandırmadığını belirtiyor ve bu konuda mağdur konumda olduğunu söylüyor. Fakat daha önce de düşük inceleme puanları nedeniyle oyununun ismini değiştirmek ve Natural Selection 2 ile Primal Carnage oyunlarından bazı tasarımları çalmak gibi suçlamalarla geçmişleri de pek parlak değil. Tasarımlara bakarak Black Ops 3 silahlarıyla aralarındaki benzerliklere bakabilirsiniz.
 
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Call of Duty: Black Ops 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Treyarch Dağıtıcısı: Activision Tür: FPS Çıkış Tarihi: 6 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Uzay Temalı Strateji Oyunu Ixion PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 6 Dk önce Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Temmuz PlayStation Plus'ın Temmuz 2024 Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 02 Temmuz Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Açık Betası İptal Edildi 02 Temmuz Dead Rising Deluxe Remaster PC Sistem Gereksinimleri 02 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler