Orta Çağ Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Alkahest Duyuruldu

26.06.2024 20:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Daha önce büyük çaplı ve bağımsız oyunlarda çalışmış 40'tan fazla deneyimi geliştiriciden oluşan Kıbrıs merkezli bir stüdyo Push On yepyeni bir proje duyurdu. Alkahest adlı yeni oyun Orta Çağ temasını ayaklarımızın altına seriyor ve rol yapma unsurlarını beraberinde getiriyor.
 
Karanlık bir dünyayı bizlere sunuyor 
 
 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla sunulmak istenen Alkahest aynı zamanda simülasyon unsurlarını da içeriyor. Oyun, henüz belirlenmemiş konsollara ve Steam platformu üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Projenin henüz bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ayrıca İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Lehçe, Rusça, Ukraynaca, Japonca, Korece ve Basitleştirilmiş Çince dil seçeneklerini destekliyor.
 
Alkahest, karanlık bir Orta Çağ dünyasında geçiyor ve hem aksiyon hem de rol yapma unsurlarıyla ön plana çıkıyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda son derece etkileşimli bir dünya bulunuyor ve aynı zamanda tatmin edici bir yakın dövüş sistemi yer alıyor. Gerçekçi bölgeleri keşfedebileceğimiz, simya tezgahında yeni deneyimleri öğrenebileceğimiz ve seçimlerimizle gidişatına yön verebileceğimiz yapım bir hayli dikkat çekici görünüyor.
 
 
 
Dikkat çekici noktalar var
 
Aksiyon rol yapma deneyiminin dibine vurabileceğimiz ve karanlık atmosferlerde yer alabileceğimiz bu yapımda dikkat çekici sistemlerle karşı karşıya geliyoruz. Şu ana kadar yayımlanan fragmanlara bakacak olursak, sinematik bir yapıyla karşılaşacağımızı aktarabiliyoruz. Pek oyun içi görüntülerden oluşmayan bu fragmanda bakacak olursak, daha çok sinematik bir deneyimle karşı karşıya geleceğimizi ve akabinde ise fantastik bir maceraya atılacağımızı söyleyebiliyoruz.

Bunun akabinde Rus temelli bir stüdyo tarafından bizlere sunulmak istenen bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve elimizden geleni yaparak burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buraları keşfetmeye hazırlanıyor ve en iyi şekilde ailemizin ismini etrafa yaymak durumunda kalıyoruz.

Ayrıca yapım içerisinde ortaçağ temalı bir sistem bulunuyor. Ortaçağ temasından hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Bunun dışında elbette yapım içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor, bu açıyla istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve gerçekçi yerleri burada keşfedebileceğiniz ön plana çıkıyor.

Dolayısıyla oyun içerisinde elbette gerçek hayattan ilham alınan bölgelerde kendinizi bulabiliyor ve buralarda neler yapabileceğinizi siz karar verebiliyorsunuz. Oyunun akşam ve rol yapma sistemlerinin ön planda olmasından dolayı elbette yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınızı kendiniz belirleyebilir ve buna göre de kendi kaderinizi oluşturabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.

Aynı zamanda yapım içerisinde istediğiniz gibi elinize farklı silahlar alabiliyor, kılıçlarla beraber ilerleyebiliyor, kılıç ve kalkanla beraber kendinizi koruyup kollayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolunuzu çizebiliyorsunuz. Bunun dışında elbette yapacağınız seçimlerle beraber karakterinizin gidişatını belirleyebiliyor ve her bir oyuncunun burada farklı sonlara doğru ulaştığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten üst düzey ve gelişmiş bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Elbette geliştirici ekibin vadettikleri bunlardan ibaret diyebiliriz.
 
 

Oyunun resmi olarak duyurulmasından sonra ortaya çıkan duyuru fragmanına bakacak olursak elbette burada daha çok sinematik bir yapıyla karşı karşıya gelebileceğimizi aktarabiliyoruz. Bunun dışında oyun için mekaniklerin olmadığını söyleyebiliyoruz. Tabii ki bu tarz yapımlarda geliştirici eki ve güvenmek ve ona göre bekleyişe koyulmak çok daha önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunların geneline bakacak olursak çok fazla kötü mekaniklerle karşılaştığımız oyunlar karşımıza çıkıyor ve buna göre biz de ne yazık ki beklentimizi karşılayacak bir projeyle karşı karşıya gelemiyoruz. Dolayısıyla bu oyun için de kendi beklentilerinizi dengede tutmak ve ona göre beklenti içerisine girmek oldukça önem arz ediyor.

Feodal karmaşaya geçiş yapabileceğiniz ve ve burada hayatta kalabileceğiniz yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde kendinizi farklı ortamlarda hissedebiliyor ve her bölge içerisinde farklı atmosferlerle ve manzaralarla da karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde elbette küçük bir lordun en küçük oğlu olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Fakat burada kahraman olmadığımız ortaya çıkıyor. Elbette bu yapımda biz de kahraman olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve iç karışıklığın vermiş olduğu bir kaos ortamında kendimizi bulabiliyoruz. Bu kaos ortamından çıkmak ve aynı zamanda hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor ve elimizdeki kılıcı ve kalkanı en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber de oyundaki yakın dövüş sistemine oldukça adapte olmamız gerekiyor.

Düşmanların saldırdığını savuşturabiliyor, karşı hamle yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de yakın dövüş sisteminin merkezde olduğunu söyleyebiliriz. Zaten geliştirici ekibin belirttiğine göre ilk etapta bu aksiyon ve dövüş sistemi oldukça ön plana çıkıyor ve bununla beraber yakın dövüşlerde istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki en iyi deneyimi elde etmek için oyundaki temel mekanikleri öğrenmek gerekiyor ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön vermek şart.

Diğer taraftan oyun içerisinde farklı kombolar gerçekleştirebiliyor, düşmanlara karşı farklı şekillerde kılıç savurabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendimizi savunabiliyoruz.
Oyunun ortamlarına bakacak olursak daha çok karanlık atmosferlerde kendimizi bulabildiğimiz ve orta çağ temasıyla beraber de güzel atmosferlerde ilerleyebildiğimizi söyleyebiliyoruz. Bunun dışında yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirmek için karakterimizin temel hareketlerinden faydalanabiliyor, sağa sola doğru hamle yapabiliyor, zıplayabiliyor, hızlı bir şekilde koşabiliyor ve düşmanların saldırılarından kendimizi koruyabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de zorlu düşmanlar bizleri bekliyor. Bu zorlu düşmanlarla beraber karşı karşıya gelmek, onların kalkanlarını indirmek ve onlarla beraber mücadele etmek daha uzun vakitler harcayacağımız bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
 

Lord'un en küçük oğlu olduğumuzdan dolayı elbette burada pek fazla bize takan insan olmadığını aktarabiliyor ve kahraman bir şekilde burada yer alacağımızı söyleyebiliyoruz. Yapacağımız hamlelerle beraber envanterimizi düzenleyebiliyor, karakterimizi seviye atlatabiliyor, yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve düşmanlara karşı en iyi şekilde yer alabiliyoruz. Düşmanların kalkanlarını kırmak, düşmanların kılıçlarına karşı kalkanlarımızı kullanmak ve çok daha fazlasıyla beraber yer almak bizim işimiz oluyor.

Fantastik maceraya atılabileceğimiz ve buralarda yer alabileceğimiz yapımda elbette içerisinde bulunduğumuz dünyanın güç dengesinin ne kadar tuhaf olduğunu söyleyebiliriz ve bu dengenin feodal ortamlarda bozulduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz dünyada yer aldığımız süre boyunca elbette burada hayatta kalmanın yollarını aramaya çalışıyor ve gerçekçi yerleri keşfederken aynı zamanda kendimize yol göstermek durumunda kalıyoruz. Simyacılık öğrenebileceğimiz, zanaatkarlık yapabileceğimiz ve ailemize uygun bir isim kurabileceğimiz yapım içerisinde elbette gidişatımıza yön verirken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda kendimizi ailemize ve diğer feodal üyelere kanıtlamak şart. Simyacılık öğrenebileceğimiz yapım içerisinde yeni tarifler ortaya çıkarabiliyor, bu tariflerle beraber kendimize ek bonuslar sağlayacak türden öğelerle karşı karşıya gelebiliyor ve bunun akabinde ise savaşlarda bu tarz bonuslarla beraber daha üstün bir şekilde ayrılabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda gerçekçi bir savaş sisteminin beklenmesi bir hayli normal diyebiliriz.

Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca içerisinde bulunduğumuz dünyada elbette sadece biz değil aynı zamanda diğer taraftan halkın ve çeşitli sakinlerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Burada yolculuğumuz boyunca çeşitli sakinlerle beraber tanışabilir, onlarla etkileşime girebiliyor ve akabinde ise ilginç kararlar vererek gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Diğer taraftan etkileşim unsurlarıyla beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda elbette onlarla tanıştıktan sonra çeşitli görevler alabiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Kendimizi farklı bölgelere doğru atabildiğimiz ve bu bölgelerde keşiflerle beraber ön plana çıkabildiğimiz yapımda oyunda farklı şekillerde düşmanların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. İnsan düşmanlardan goblinlere kadar farklı şekillerde tuhaf canavarların ve yaratıkların da olduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette burada her bir goblinin veya düşmanın farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor ve bu stilleri ön plana çıkarmak ve akabinde ise onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Olağandışı goblin baskınlarından etkilenebileceğimiz ve kendi bölgemizi korumaya çalışabileceğimiz yapımda elbette onları püskürtmek ve akabinde ise onların nasıl saldırdığını öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Feodal karmaşa ile beraber yer alabildiğimiz ve diğer lordların çenesini kapamaya çalıştığımız yapımda goblin baskınlarını araştırmak için küçük bir ekibimizle beraber ilerlemeye çalışıyor ve bu beklenmedik fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Yolculuğumuz boyunca yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve tanıştıktan sonra elbette ilginç kararlar verirken kaleleri, ormanları, köyleri ve diğer yerleri keşfetmeye hazırlanabiliyoruz. Bu yerler tamamen gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buraları keşfettikten sonra elbette üst düzey yapılarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette buralardaki ortamları keşfederken aynı zamanda farklı manzaralarla ve ortamlarla karşı karşıya gelebiliyor ve tuhaf düşmanları burada ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Zaten oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yakın dövüş sistemleri oldukça ön plana çıkıyor ve bu sistemlerle beraber kendimize üst düzey bir şekilde kombolarla harmanlayabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırarak tamamen bizim işimiz oluyor. Örneğin düşmanlar tam saldırdıktan sonra kalkanımızı yukarıya doğru kaldırabiliyor, onların saldırılarını kesebiliyor ve akabinde ise düşmanları yerle bir edebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimimizi bu arada özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bunun dışında elbette oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmek için kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve komboları üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyoruz.
 
Fantastik bölgelere geçiş yapabildiğimiz etkileşimli ortamlarda yer alabildiğimiz ve dinamik mücadele sistemi ile karşı karşıya gelebildiğimiz yapımda kendi kovmamızı oluşturabiliyor ve aksiyon sistemi ile beraber karşı karşıya gelebiliyoruz düşmanlara karşı bu kombo sistemlerini kullanabiliyor çevre unsurlarını en iyi şekilde değerlendirebilir ve yapacağımız hamlelerle beraber Düşmanların karşısına geçebiliyor ve böylece ağaç düşürebiliyor onları uçurumdan atabiliyor Ateşlere verebiliyor ve zengin ve etkileşimli bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Elbette ortaya çıkan fragmanla beraber burada daha çok sinematik bir içeriğin bizlere sunulduğunu gördük. Bu tamamen oynanış içeriklerinin nasıl olduğunu gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırır ancak grafiklerin bu şekilde olacağını söyleyemiyoruz.
 
 

Bunun dışında yapım içerisinde Elbette hızlı tempolu bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve tüm avantajları yararımıza kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahlar arasında hançerler, iksirler, emanetler, kılıçlar, kalkanlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber en iyi şekilde kendimize bonuslar verebiliyor ve yetenekli ellerde bir ipin bile ne kadar etkili olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde her biri unsurla beraber Düşmanların üstesinden gelebiliyor ve bunları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Kısaca toparlayacak olursak, bu aksiyon rol yapma oyunu, karanlık atmosferlerde dikkat çekici sistemlerle karşılaşmamızı sağlıyor. Fragmanlar daha çok sinematik bir deneyim sunuyor ve fantastik bir maceraya atılacağımızı gösteriyor. Rus bir stüdyo tarafından geliştirilen oyunda, farklı bölgelere ilerleyerek hayatta kalmanın yollarını arıyoruz ve ailemizin ismini yaymaya çalışıyoruz. Ortaçağ temalı bir sistem bulunan oyunda, birinci şahıs bakış açısıyla gerçekçi yerleri keşfedebiliyoruz. Oyuncular, yaptıkları hamlelerle kendi kaderlerini belirleyebiliyor ve her biri farklı sonlara ulaşabiliyor. Gelişmiş bir sistem sunan yapımda, çeşitli silahlar kullanarak ve seçimler yaparak karakterin gidişatını etkileyebiliyoruz. Geliştirici ekip, oyunculara üst düzey bir deneyim vadediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atabilir ve Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 30 Haziran PoP: The Sands of Time Remake Stüdyosunda 33 Kişi İşten Çıkarıldı 30 Haziran Cyberpunk 2077'de NPC'lerin Karşılık Verdiği Dinamik Mod Yayınlandı 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler