UE5 Destekli Clair Obscur: Expedition 33'ten 6 Dakikalık Oynanış Videosu

29.08.2024 14:47 Mehmet Tandoğan

 
 
Kepler Interactive tarafından biz oyun severlere sunulacak olan gerçek zamanlı unsurlara sahip sıra tabanlı taktik oyunu Clair Obscur: Expedition 33 için ilgi çekici bir oynanış fragmanı yayınlandı. 6 dakikalık video içerisinde oyunun aksiyonu, gerçek zamanlı eylemleri ve çok daha fazlası ortaya çıkıyor.
 
Clair Obscur: Expedition 33 dikkat çekici bir yapıya sahip
 
 
 
Sıra tabanlı rol yapma deneyimi içerisinde oyuncular gerçek zamanlı eylemlere sahip olacak. Geliştirici ekibin belirttiğine göre belirtilen gerçek zamanlı eylemler, sıra tabanlı savaşın temelini güçlendirecek. Oyuncular teçhizatlarını, istatistiklerini, becerilerini ve karakter sinerjilerini güçlendirebilecek ve bunlar aksiyon anında oldukça avantaj sağlayacak.
 
Kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebileceğiniz yapım içerisinde gerçek zamanlı olarak kaçabilecek, saldırıları savuşturabilecek ve karşı saldırıya geçebileceksiniz. Clair Obscur: Expedition 33 için şu anda bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak oyunun grafiklerine ve animasyonlarına bakacak olursak, oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici aksiyon sahneleriyle ve daha fazlasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan sıra tabanlı taktik rol yapma oyunu ilgi çekici bir yapıyla bizlere sunulmak isteniyor. Oyunda hem gerçek zamanlı eylemler hem de sıra tabanlı taktik rol yapma unsurları bulunuyor. İki farklı oynanış stilinin harmanlandığı yapımda çeşitli karakterleri ekibimize davet edebiliyor ve her bir karakterin burada da farklı yetenekleri ön plana çıkabiliyor.
 
Ekip üyelerine liderlik edebileceğimiz ve Fransa'nın kültürel döneminden esinlenen yapım içerisinde dünyayı keşfedebiliyor, gerçek zamanlı mekaniklere sahip sıra tabanlı taktiksel rol yapma deneyimi üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve dikkat çekici ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda bildiğimiz üzere kendinize ait bir ekip kurabiliyor ve bu ekiple beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla yer alabileceğiniz yapımda bildiğiniz üzere sıra sıra karşı saldırıya geçebilir ve kendi karakterinizi savunmak durumunda kalıyorsunuz. Arka planda bir hikaye içeriğinin yer aldığı ve bu hikaye içeriği ile beraber istediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz yapımda, bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sıra tabanlı taktik savaşları üzerinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi özelleştirme sistemlerinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
Bununla beraber istediğiniz strateji oyun içerisinde ortaya dökebiliyor ve farklı planlamalarla beraber hızlı bir şekilde atılım sağlayabiliyorsunuz. Son görevinize atılabileceğiniz yapım içerisinde bu görevi layıkıyla yerine getirmek için birçok karakterden yararlanmaya çalışıyor ve bir ressamın resmettiği bir kültürel döneme doğru gitmek durumunda kalıyoruz. Farklı bir arka plan hikayesinin aktarıldığı yapımda savaşlar bir yandan benzersiz gerçek zamanlı dinamik unsurlarla bizlere sunulurken, diğer taraftan düşmanlara karşı gelmek için elbette sıra tabanlı taktik sistemi ile ön plana çıkıyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere öncelikle siz, daha sonrasında ise karşı takım yani düşman atağa geçiyor ve yaptığınız her bir hamle burada oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber bir saldırıyı kaçırmamanız ve düşmana en iyi saldırıyı yapmak için farklı komboları birleştirebiliyor ve ekip üyeleri arasındaki enerji yukarılara doğru çıkarabiliyorsunuz.
 
 

Her bir karakterin farklı bir deneyime bizlere sunduğu ve ilgi çekici bir döneme keşfetmeye hazırlandığımız sıra tabanlı rol yapma deneyimi içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, fantastik bir dünyayı keşfetmek durumunda kalıyor ve dünyası sebebiyle elbette bir hayli dikkat çekici yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Tepkisel savaşlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda, gerçek zamanlı eylemler sıra tabanında savaşa bir hayli ruh katıyor ve kaşiflerin burada elbette yapacakları ile beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda kendi ekibinizi en iyi şekilde oluşturabiliyor, ekibinize istediğiniz karakteri alabiliyor ve ekibinizde yer alan karakterlerin her bir becerisinden faydalanmak durumunda kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra her bir ekip üyesinin tesisatları, istatistikleri, yetenekleri ve karakter sinerjileri farklılık gösterebiliyor. Bunun yanı sıra bazı karakterler ve tüm karakterler arasında sinerji durumları yer alıyor.
 
Bu sinerji içerikleriyle beraber bonus avantajlar elde edebiliyor ve oynanış tarzınızı buna göre ayarlayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sinerji durumları elbette karakterlerinize daha fazla güç sağlayabiliyor ve ekstra bonuslarla beraber daha güçlü düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Gerçek zamanlı ve taktiksel sistemin harmanlandığı yapının içerisinde düşmanlara saldırılarından kaçmak için gerçek zamanlı aksiyon sisteminden yararlanabiliyor ve onların saldırılarından kaçarken aynı zamanda saldırıları savuşturabiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya gerçek zamanlı bir şekilde geçebiliyorsunuz. Saldırı ritimleri üzerinde ustalaşabileceğiniz yapım içerisinde istediğiniz şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor, komboları birleştirerek serbest bir şekilde düşmanlara saldırabiliyor ve sıra size geçtiği zaman gerçek zamanlı bir şekilde düşmanlara saldırılarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra her bir düşmanın farklı ve zayıf noktaları bulunuyor. Aynı zamanda onların saldırıları ve savunma sistemleri üzerinde ustalaşmayı çalışıyor ve akabinde ise zayıf noktalarından vurmak tamamen sizin işiniz oluyor. Saldırılardan kaçınabileceğiniz, savuşturabileceğiniz ve çok daha fazla detaya sahip olabileceğiniz yapımda dikkat çekici unsurlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve düşmanların zayıf noktalarını kullanarak daha kısa sürede ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla düşmanları kısa sürede ortadan kaldırabilir ve onların güçlerini emebilir, aynı zamanda karakterlerinizi seviye atlatarak daha güçlü duruma getirebilirsiniz. Böylece karakterler arası sinerjilerinin de artış gösterdiğini söyleyebiliriz.
 
 

Tepkisel sistemlerle yer alabileceğimiz yapımda arka planda bir hikaye aktarılıyor ve bu hikaye ile beraber ilgi çekici atmosferlere, manzaralara ve çok daha fazlasına göz atmak durumunda kalabiliyoruz. Oyunda ilerlerken aynı zamanda farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, her bölgenin farklı düşmanları, karakterleri, etkileşime girebileceğimiz unsurları, hikaye anlatımı ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabildiğimiz yapımda çıktığımız tehlikeli macera içerisinde ekip öğelerine eşlik edebiliyor, önceki keşiflerin izini sürebiliyor ve buralarda neler yaşandığını ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmak zorunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra elbette ana karakterimiz ve karakterlerimizle beraber ilerlemek durumunda kaldığımız yapımda karakterimizin başına neler geldiğini öğrenebiliyor ve en çaresiz durumlarla bile baş etmek için büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz. Karakterleriniz ve ekip üyelerinizle beraber omuz omuza çatışabileceğiniz yapım içerisinde elbette her bir hamleniz oldukça önem arz ediyor. Bu hamlelerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyorsunuz.
 
Çaresiz durumlarda hangi taktikleri ön plana çıkarabileceğiniz ve hangi sistemlerle yer alabileceğiniz tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi oyuna aktarabiliyorsunuz. Böylece farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyorsunuz. Her bir karakterin farklı becerilerinden istediğiniz şekilde yararlanabiliyor, doğru zamanda doğru saldırılarla düşmanlara karşı en iyi vuruşu yapabiliyor ve farklı kombolarla beraber düşmanlara kritik hasarlar vererek onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Aksiyon esnasında gerçekten de üst düzey grafiklerin ve animasyonların olduğundan bahsedebiliyor ve böylece daha ilgi çekici detaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Zaten oyunun fragmanına ve oynanış sistemine bakacak olursak oldukça ilgi çekici olduğunu ve dikkatleri bir hayli üzerine çektiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber ortamların, karakter animasyonlarının, vuruşların, komboların ve çok daha fazlasının da yeni oyuncuların radarına girdiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla bu tarz oyunlar gerçekten de ön plana çıkmalı ve dikkat çekici içeriği ile beraber uzak doğu stilinin harmanlandığını da söyleyebiliriz.

Yapım içerisinde sadece irili ufaklı düşmanlar değil, aynı zamanda patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve onları ortadan kaldırmak için diğer oyunlarda yaptığımız taktikleri benimseyebiliyoruz. Ancak bu yapım içerisinde elbette gerçek zamanlı ve taktik tabanlı sistemler harmanlandığından dolayı tamamen karakterimizi elimize alıp düşmana karşı istediğimiz hamleyi gerçekleştiremiyor ve tamamen gerçek zamanlı bir şekilde savaşamıyoruz. Durum böyle olunca taktiklerimizi ön plana çıkararak düşmanların nasıl saldırdığını öğrenebiliyor, onların saldırılarını savuşturabiliyor ve aniden karşı saldırıya geçebiliyoruz.
 
 
 
Gerçeküstü ve devasa düşmanlarla dolu bir dünyada yer aldığımız yapımda büyüleyici bir diyarı keşfetmek durumunda kalıyor ve dilediğimizi gerçekleştirmek için dünya haritası üzerinde farklı bölgelere doğru seyahat etmek durumunda kalıyoruz. Efsanevi yaratıklardan tuhaf düşmanlara, canavarlardan daha farklı içeriklere kadar oldukça farklı düşman stilleri burada olduğunu söyleyebiliyor ve yürek burkan arka plan müzikleri ile beraber oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka plan seslerinin, efektlerinin ve müziklerinin oldukça dikkat çekici olduğunu vurgulayabiliyor ve bununla beraber oyun bizlere daha dinamik ve keskin bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
Yol boyunca gizemlerle dolu ortamlarla karşı karşıya kalıyor, buraları keşfedebiliyor ve çeşitli ortamlara girerek buraları keşfetmek durumunda kaldıktan sonra ilgi çekici hazineleri ortaya çıkarabilir ve gizli görevler açığa çıktığı esnada bunları yaparak çok daha farklı güçlere, istatistiklere ve bonuslara sahip olabiliyoruz. Zaten oyunun temelinde sıra tabanlı taktik deneyimi içerisinde istediğimiz gibi düşmanları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda göz kamaştırıcı detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirmek bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde yer alabildiğimiz yapım gerçekten de üst düzey bir savaş deneyimini bizlere sunmak istiyor. Bu savaş deneyimiyle beraber istediğimiz gibi oyun içerisine adım atabiliyor ve yapacağımız taktikleri doğrudan farklılaştırabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi istediğiniz şekilde kendi seçimlerinizi yapabiliyor, bu seçimleri kendinize göre harmanlayabiliyor ve aynı zamanda farklı stratejiler benimseyerek düşmanlara karşı gelebileceğiniz taktikleri ön plana çıkarabiliyorsunuz.

Oyunun grafik ve animasyon stiline bakacak olursak, gerçekten de üst düzey bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Özellikle oynanış videosuna bakacak olursanız, gerçekten de dikkat çekici bir yapıyla bizlere sunulduğuna ve hem bu tarza yeni gelecek olan oyuncuların hem de sıra tabanlı taktik deneyim üzerinde ustalaşmış oyuncuların bir hayli ilgisini çekeceğini söyleyebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette saldırılar gerçekten de hem dinamik bir şekilde yapılıyor hem de efektler ve görseller oldukça üst düzey bir şekilde bizlere sunuluyor. Bununla beraber karakterimizin yaptığı hareketler, aksiyon şemaları ve çok daha fazlası oldukça akıcı bir şekilde bizlere sunuluyor ve karakterimizin hareketleri oldukça stabil bir şekilde bizlere aktarılıyor diyebiliriz. Bu tarz detaylarla oyunda hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor ve kendi taktiğimizi ön plana çıkarabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, sıra tabanlı taktik rol yapma oyunu dikkat çekici aksiyon sahneleri ve derin strateji unsurları ile oyunculara heyecan verici bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Gerçek zamanlı eylemler ve sıra tabanlı taktiksel oynanış mekaniklerinin harmanlandığı bu yapımda, oyuncular ekibine farklı yeteneklere sahip karakterleri davet edebilir ve bu karakterlerle çeşitli stratejiler geliştirerek savaşa katılabilirler. Fransa'nın kültürel dönemlerinden esinlenen bu oyun, oyunculara hem strateji hem de hikaye açısından zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Oyun içerisinde kendi ekibinizi kurarak bu ekiple birlikte farklı görevlerde ilerleyebiliyor ve her karakterin benzersiz yeteneklerini taktiksel olarak kullanabiliyorsunuz. Sıra tabanlı savaşlar, oyunculara dikkatli hamleler yapma ve her bir hareketi en iyi şekilde planlama fırsatı veriyor. Arka planda derin bir hikaye akışı yer alırken, savaşlar ve stratejik planlamalarla ilerleyişinizi şekillendiriyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam platformundaki sayfası açık durumda. Dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Eğer oyun radarınıza girdiyse, muhakkak istek listenize eklemenizde fayda var çünkü oyunu belli bir süre sonra unutabilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olamayabilirsiniz. Ancak bu sayede mail adresinize bir bildirim gelebilir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Bölgesel Finalleri Başladı! 2 Saat önce Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler