Yeni Bir Türk Oyunu: Puppeteer Shadowplay

11.02.2015 16:53 Alkan Adakaner

 
    Türk geliştiriciler yeni bir oyun duyurdu. ODTÜ'de Oyun Teknolojileri'nde yüksek lisans yapan Göksan Güner liderliğindeki bir ekip Puppeteer: Shadowplay adlı yeni bir RTS oyununu duyurdu. Geliştiriciler oyunla ilgili şu detayları veriyorlar.
 
    Oyunun ana oynanış tarzı strateji. 3 tane koridorla birbirine bağlanmış iki kale var. Saniye başına elde edilen gelirden bina kurup, asker basıp, kaleden çeşitli özellikleri kullanarak karşı tarafın kalesini yıkmaya dayalı. 8 çeşidi olan askerlerimizi doğrudan yönetemiyoruz. Askerler kendileri gitmeleri gereken yolda ilerliyor ve savaşıyorlar. Biz sadece gitmeleri gereken koridoru seçebiliyoruz.
 
     Oyun için 1.5 boyutlu diyebiliriz. Bu yüzden uzaklık ve zaman en önemli iki parametre gibi oluyor. Bu nedenle oyunu dengelemek için uzaklığı mümkün olduğunca etkileyici kullanmaya çalıştık. Ordular da kalelerinden uzaklaştıkça desteklenmesini azaltacak şekilde etkileyen faktörler var. Mesela kaleden kullanılan skillerin kullanıldığı noktaya ulaşana dek cooldownlarının başlamaması gibi. Bu arada kaleden kullanılan skillerin de bol sayıda upgrade'i bulunmakta. Oyundaki toplam upgrade sayısı şuan tam olarak 207.

    Genel oynanış böyle, bu oyunda asıl işlemeyi sevdiğim noktaya gelirsek, kendisi senaryo oluyor, bizim asıl adamımız bir gölge oyunu kuklası oynatıcısı. Çeşitli şehir ve kasabalarda gezici tiyatro işi yaparken, bir gün olayların başladığı kasabaya gidiyor. O günkü şovunda bizim Türkiye'nin ünlü baklava çalıp, yıllarca hapis yiyen çocuklar hikayesinden esinlenerek ürettiğim ilk mini game tadındaki şovu ana karakterimizle oynatıyoruz. Şovun ortasında muhafızlardan pastayla birlikte kaçan çocuklar kasabada şovun yapıldığı yerde dayak yiyorlar (bu arada bu 3 çocuğun kaç tanesinin o meydana ulaşacağını biz seçiyoruz, ileride yaşanacak bazı olayları tetikleyecek bu çocuklar). Bu esnada şovda da aynı olay eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.
 
   Aşağıda Puppeteer: Shadowplay'in ilk tanıtım videosunu bulabilirsiniz. Ayrıca oyunu yakından takip etmek isterseniz:
Facebook:
https://www.facebook.com/puppeteershadowplay
Website:
http://www.puppeteershadowplay.com
Twitter:
http://twitter.com/InfoPuppeteer
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Flawed Ones: Puppeteer Platformlar: PC Geliştirici: Bağımsız Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Strateji Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Satisfactory Tam Sürüme Kavuşuyor: İşte Çıkış Tarihi 10 Dk önce GTA 5'in Hikaye DLC'si GTA Online Sebebiyle İptal Edilmiş 1 Saat önce Capcom, Exoprimal'ın İçerik Desteğini Sona Erdirdi 2 Saat önce The First Descendant Mikro Ödemeler Yüzünden Ağır Eleştiriliyor 6 Saat önce Elden Ring İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı: Neler Değişti? 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler