700$ altı oyuncu PC'si topluyoruz "Görev: Full HD 60FPS"

Video çözünürlüğü: HD SD Alternatif oynatıcı ile görüntüle YouTube Kanalımıza Abone Olun
16.04.2016 21:40 50052 Alkan Adakaner

700$ altında bir harcama ile bir araya getirebileceğiniz sistem bileşenleri ile nasıl bir oyun deneyimi sağlayabiliriz? Sistem bileşenlerinin detayları, testler ve fazlası bu videomuzda.
 
 Bu videomuzda ortalama fiyatı 700$’ı bulmayacak ve sizlere 1080P oyun deneyimi yaşatacak bir PC kuracak sonrasında yeni nesil oyunlardaki perfromansını birlikte deneyeceğiz. Oyuncu sistemlerinde genelde düşülen hata işlemci ve anakarta çok para harcanıp ekran kartının bu bileşenlerden sonra alınması oluyor.



Biz alınabilecek en ucuz anakart ve işlemci ikilisi bir araya getirerek AMD FX4300 ile basit bir AM3 anakartı ve 2x4GB DDR3 belleği bir araya getirdik.

Ekran kartı içinse Nvidia’nın GTX 950’sini seçtik. 500W’lık bir güç kaynağı bu sistem için fazlasıyla yeterli bu yüzden içinde 500W bir güç kaynağı bulunan herhangi bir kasayı sisteme dahil edebilirsiniz. 1TB 7200 RPM disk de eklenince sistem oyun oynamaya hazır hale geldi.

Bu sistemle League of Legends, Dirt Rally, Need for Speed, Shadow of Mordor ve son dönemlerin en popüler oyunlarından Rise of Tomb Raider’ı test edicez.

League of Legends

Kurduğumuz bu sistemimizle ilk olarak League of Legends’ı test ettik. 2009 yılında piyasaya çıkan ve yıllar içinde görsel yönden de kendini geliştiren dünyanın en popüler MOBA oyunu League of Legends hala 10 milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor.



Oyunumuzu kurduğumuz sistemde test ederken bütün grafik ayarlarını en yüksek seviyeye aldık ve köşe yumuşatmayı düşük seviyeye getirdik. Sonuçsa gerçekten oldukça iyiydi.

GTX 950 aksiyondan uzak olduğumuz sahnelerde oyunu ortalama 120 fps’de çalıştırmayı başardı. Aksiyonun en yoğun olduğu sahnelerdeyse fps değerinin 80 civarında olduğuna da şahit olduk. Günümüzde 60 fps akıcı bir değer olarak kabul edildiğinden sistemin son derece başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.



MOBA türündeki oyunlarda akıcılığın vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu düşününce zaten 60 fps’nin altındaki değerler pek kabul edilemezdi. Aksi halde rakipleriniz size karşı büyük avantaja sahip olacaklardır.

Benzer türdeki DOTA 2 ve Smite gibi diğer popüler oyunları da eşdeğer bir kartla 60 fps’nin üzerinde rahatla oynayabilirsiniz.

Dirt Rally

Böyle bir sistem kurup da araba yarışı denememek olmazdı. Biz de PC platformunda son dönemlerin en popüler oyunlarından Dirt Rally’i test ettik. Dirt Rally’i GTX 950 ile kurduğumuz sistemde ayarları High yani “yüksek” seviye alarak köşe yumuşatma için ise 4X MSAA kullanarak denedik. Böylece objeler, gölgeler, partikül efektleri ve kaplamalar göze oldukça hale geldi.



Oldukça iyi bir optimizasyonla PC için piyasaya çıkan Dirt Rally harika bir renk paletine sahip. Oyunda hangi bölgede yarışırsanız yarışın çevre tasarımlarını çok beğeneceksiniz. Codemasters renkleri ve tasarımları gerçek hayata uygun şekilde hazırlamaya çalışmış. Bu da oyunun grafiklerine olan beğeninizi arttırıyor.

Yarı-simülasyon öğelerine sahip oyundaki arabalar da detay yönünden beğeninizi kazanacaklar. Çarptıkça parçalanan arabaların kokpit kamerasına geçince camların kırılışına da tanık olabilirsiniz. Yani çevre ve araçların iç-dış detaylarıyla Dirt Rally grafiksel yönden başarılı bir oyun.



İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 234 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Videolar