Epic Games Bu Hafta 689 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

14.09.2024 15:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Her hafta ücretsiz oyun ve oyunları sunan Epic Games yeni oyunlar dağıtmaya devam ediyor. Epic bu hafta oyunculara aksiyon macera oyunu Rugrats: Adventures in Gameland'i ve bulmaca macera oyunu SUPER CRAZY RHYTHM CASTLE'ı tamamen bedava sunuyor. Oyunları 19 Eylül Perşembe günü Türkiye saati ile 18:00'e kadar kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Önümüzdeki hafta TOEM ve The Last Stand: Aftermath oyunları bedava dağıtılacak.
 
Rugrats: Adventures in Gameland
 
 
 
Tommy, Chuckie, Phil ve Lil yeni Reptar karakterlerinin yer aldığı oyunda bu karakter kendilerini video oyunlarında olduklarını hayal ediyor. 8-bit ve HD grafik stilleri arasında geçiş yapabileceğiniz oyunda en sevdiğiniz bebeği seçebiliyor ve tek başınıza veya birlikte oynayabiliyorsunuz. 
 
- Epic Games sayfası
 
SUPER CRAZY RHYTHM CASTLE 
 
 
 
Super Crazy Rhythm Castle, ritim tabanlı kaotik bir macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bulmaca ve eşli oyun türlerini harmanlayan yapımda arkadaşlarınla birlikte hareket ederek kombinasyonunu tamamlaman gerekiyor. İster tek başına ister en fazla üç arkadaşınla birlikte oynayabileceğin eğlenceli deneyim.
 
- Epic Games sayfası
 
SUPER CRAZY RHYTHM CASTLE bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ritim tabanlı sistemleri ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde istediğimiz gibi piyanolar üzerinde yürüyebiliyor, her bir piyano tuşuyla farklı sesler çıkarabiliyor ve arka planda çalan müzikleri kendi akışına bırakabiliyoruz. Ritim tabanlı kaosun hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde dikkat çekici bir maceraya adım atmaya hazırlanıyor. Farklı türleri harmanlayan eşsiz macera sistemi ile beraber, aynı zamanda zorlu bulmacaların burada olduğunu vurgulayabiliyor ve diğer taraftan oyunu hem tek başımıza hem de üç arkadaşımızla beraber oynayabiliyoruz. Oyunda şatoyu fethetmeye çalışabileceğimiz bir arka plan yapısı bizlere sunuluyor ve oyundaki şatoyu ortadan kaldırmak ve burayı fethetmek için elbette farklı kısımlarına doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Sürekli olarak farklı bölümlere ve bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bununla beraber elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Dolayısıyla burada bulmacaları çözerken, diğer taraftan zorlu unsurlarla karşı karşıya kalırken ve mini oyunların getirdiği zahmetleri çözmeye başlarken arkadaşların yardımı oldukça yerinde olabiliyor. Dolayısıyla yalnız arkadaşınızı çağırabileceğiniz eğlenceli bir maceraya adım atmak istiyorsanız, ritim tabanlı sistemlerle kendinizi ritme kaptırmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz oyunda elbette ritim tabanlı sistemlerle kendinize oyuna kaptırabiliyor ve bu sayede oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber maceraya ayak uydurmanız gereken çeşitli kombinasyonlar bulunuyor ve bu kombinasyonları tamamlayarak kendinizi oyunda daha üst seviyeye ulaştırabiliyorsunuz. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabileceğiniz yapım içerisinde işbirliği moduyla beraber daha eğlenceli bir deneyim bizlere sunuluyor ve şatoyu fethetmek için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Karşı konulamaz ritimler eşliğinde oyundaki kombinasyonlarla beraber eş zamanlı bir şekilde ilerlemeye başlayacağımız yapımda arka planda yer alan ritim unsurları ile beraber ve müziklerle doğrudan aynı şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve unutulmaz macerada kendimizi müziğe ve çılgınlığa kaptırmak durumundayız diyebiliyoruz.
 
 

Ritim tabanlı birçok bulmaca türünü hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu tarz oyunlarda arka planda yer alan müziklerle beraber eş zamanlı olarak ilerleyebiliyor ve bununla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Farklı kahramanları ve karakterleri kurtarabileceğiniz ve ana karakterinizi en iyi şekilde yönetebileceğiniz yapımda, şatoda farklı şekillerde zorluklar bizlere sunuluyor ve bu şato içerisinde neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Şato içerisinde neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgelerde farklı mini oyunlarla karşı karşıya geliyor ve oyun içerisindeki ritmi kendimize kaptırabiliyoruz. Tek başımıza veya arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz yapımda herkesin burnundan getirmeye kararlı bir mini oyun sistemi bulunuyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı ortamlara doğru atılabiliyor, bu ortamlarda farklı mini oyunlarla karşı karşıya kalıyor ve şatonun farklı bölgelerine doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyoruz. Bu bölgelerde elbette yapabileceklerimiz farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve her bir hamlemizi karakterimizin becerisine göre değerlendirebiliyoruz.
 
Arka plan müzikleri ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde yaptığımız hamleleri en iyi şekilde değerlendirirken aynı zamanda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bununla beraber oyunda kalenin burçlarına doğru çıkabiliyor, burada topları ateşleyebiliyor ve şatoyu fethetmek için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Düşmanların hazırladığı tuzakları ortadan kaldırabileceğimiz ve tahtımızı korumaya çalışabileceğimiz yapımda et görünümlü minyatür bir düşmanı ortadan kaldırmaya çalışıyor, devasa bir patlıcanı yok etmeye başlıyor ve daha fazla tuhaf detayla karşı karşıya gelebiliyoruz. Yaratıcılığımızın sınırlarının zorlandığı yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun müziklerinin bir hali önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda müzik ve ritim tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber oyunda kendimizi kaptırırken diğer taraftan farklı müzik türlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu müzik türleri arasında rock, hip-hop, dubstep ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu müzik türleri elbette oldukça hareketli ve dikkat çekici bir yapıya sahip diyebiliriz. Bununla beraber zaten oyuna kendimizi kaptırabiliyor ve yapacağımız hamleleri geliştirebiliyoruz.
 
 

İşbirliğine dayalı oyun sistemi ile beraber ön plana çıkan ve oyun içerisinde aynı zamanda tek oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz yapı ile beraber mini oyunların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve bu oyunlarla istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 30’dan fazla parça bulunuyor ve bu parçalarla dilediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda ritim tutarak oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Eğlence ve kaos dolu bir ortamda yer alabildiğiniz oyunda dilerseniz müzisyenliği arkadaşlarınıza bırakıp bulmacalara odaklanabilir ve istediğiniz gibi oyundaki hamleleri gerçekleştirirken ön planda yerinizi alabilirsiniz.
 
Bu tarz oyunlarda aynı zamanda arkadaşlarla beraber birlik olmak ve onlarla beraber plan ve proje çizmek oldukça önemli olabiliyor. Bununla beraber oyun içerisinde tüm oyuncular müziği 3 ya da 4 tuşlu mod ile beraber çalabiliyor ve dilediğini gerçekleştirebiliyor. Zaten ritim tabanlı bir kale sistemi içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda müzik ziyafetini taçlandıracak birkaç sürprizin de olacağını aktarabiliyoruz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve eğlenilen bir yapıyı bünyesine barındıran oyunda kaosun ve işbirliğinin bir haliyle hem planda olduğunu aktarabiliyor ve bununla oyundaki yerimizi hızlı bir şekilde alabiliyoruz. Kralın kurnazca tasarladığı kaçış odası tarzı bir sistemle karşı karşıya kaldığımız oyunda bir yandan odadan çıkabileceğimiz anahtarları, kapıları ve çok daha fazlasını bulabiliyor ve mini oyunların ve bulmacaların gerçekten de dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunda bir yandan siz bulmacalarla odaklanırken diğer canlıların ise arkadaşlarınız farklı sistemlere odaklanabilir. Dolayısıyla burada işbirliği yapmak ve bununla beraber gidişatınıza yön vermek tamamen sizin işiniz oluyor. Eş zamanlı aksiyonlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda kralın kurnazca tasarladığı müzikli kaçış odası tarzı sistemler sürekli olarak karşımıza geliyor. Asansörlerle yükselebileceğimiz atari oyunu gibi mekaniklerle karşı karşıya gelebilir ve engelleri aşmak için üretimin sınırlarını zorlamak durumunda kalıyoruz. Zaten oyun içerisinde her bir durum ve her bir zorluk tamamen ritim odaklı olduğundan dolayı müziğe eşlik ederken bir yandan da zorlu görevlerin ve bulmacaların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere ritim tabanlı sistemlerin ön plana çıktığını görebiliyor ve aynı zamanda patlamaların ve çatlamaların olduğunu aktarabiliyoruz. Aksiyona katılarak tüm seviyeleri ve bölümleri geçebileceğimiz oyunda ritme kendimizi kaptırabiliyor ve bu ritim içerisinde bir yol bulmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Müziğin eğlencesine ayak uydurabileceğimiz yapımda çılgın yaratıcıların imzası taşınıyor. Bununla beraber heyecanın tüm temposu burada hissedilebiliyor. Farklı şekillerde yer alabileceğiniz, altın madalyaları hedefleyebileceğiniz ve her bir oda içerisinde ve seviye içerisinde farklı skorlar elde edebileceğiniz yapımda müzik laboratuvarları içerisinde şarkıların kilidini açabiliyor ve şarkıların kilidini açtıkça elbette daha da fazla yerinizi alabiliyorsunuz. Hepsini çalıp boş işlerle uğraşmadan tamamen ritme odaklanabileceğiniz yapımda bulmacaların ön planda olduğunu vurgulayabilir. Bu bulmacaları çözmek için de etrafı oldukça fazla keş
fetmemiz gerekiyor çünkü bu bulmacaların bazıları oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkarken bazıları ise eğlencesiyle beraber dikkatleri üzerine çekiyor. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu sistemlerle karşı karşıya gelebildiğimiz yapımda bu sistemlerin nasıl olduğunu görebiliyor ve tüm seviyeleri aşmak için müziğe eşlik etmek durumunda kalıyoruz.
 
Atari oyunu gibi sistemlerle uğraşabileceğimiz oyunda her bölge içerisinde farklı temaların, müziklerin, zorlukların, bulmacaların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlar bildiğiniz üzere tamamen ritim odaklı sistemleri sevenler ve aynı zamanda bulmaca ve platform unsurlarıyla ön plana çıkmak isteyenler hitap ediyorlar. Dolayısıyla bununla beraber oyun içerisinde dilediğiniz gibi ilerleyebilir ve aynı zamanda PC platformunda çapraz oyun desteğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. PC platformu için çapraz oynama desteği elbette varsayılan olarak etkin bir şekilde bizlere sunuluyor. Bununla beraber oyunda diğer oyuncularla karşı karşıya gelebiliyor, eşli oyun modları ile ön plana atılabiliyor ve yalnız arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde arkadaşlarla beraber oynamak ve tek başınıza yer almamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Zaten bir oyunda eşit oyun modu bulunuyorsa muhakkak o modu denemeli ve yalnızca arkadaşları davet etmeniz gerekiyor. Bununla beraber oyunu nasıl bir yapıya sahip olacağını doğrudan gözlemleyebiliyor ve arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek hızlı bir şekilde oyuna adapte olabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, dikkat çekici ritim tabanlı sistemlerle ön plana çıkan bu yapım, oyunculara eşsiz bir macera sunmayı hedefliyor. Piyano tuşları üzerinde yürüyerek her adımda farklı sesler çıkarabileceğiniz oyunda, arka planda çalan müziklerle senkronize oluyorsunuz. Ritim tabanlı kaos ve macera unsurları bir arada harmanlanarak, oyuncuları sürükleyici bir deneyime davet ediyor. Oyun, hem tek başınıza hem de üç arkadaşınızla beraber oynanabiliyor. Özellikle bulmacalar ve mini oyunlar gibi zorlu unsurlarla karşılaşırken, arkadaşlarınızın yardımı işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Şatoyu fethetmeye çalıştığınız arka plan hikayesi, her bölümde farklı bir maceraya adım atmanızı sağlıyor. Bu şatoyu ele geçirmek için çeşitli zorlu etaplardan geçmek zorundasınız. İşbirliği modu, oyunu daha eğlenceli ve etkileşimli hale getiriyor. Arkadaşlarınızla ritim tabanlı bu dünyada uyum içinde ilerlerken, yaratıcılığınızı ve reflekslerinizi test edebileceksiniz. Kombinasyonlar ve zorlu platformlar oyuncuların hem ritme hem de stratejiye odaklanmasını gerektiriyor. Ritim unsurlarıyla dolu bu dünyada, oyun boyunca müzikle uyumlu hareket etmeniz gerekiyor.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Ritim tabanlı oyunlarda genel olarak eğlenceli ve dinamik bir deneyim bizleri bekliyor. Bununla beraber oyunda yer alan müziklerin çeşitliliği de oldukça önem arz ediyor. Çünkü aynı müziklerle beraber ilerlemek ve herhangi bir çeşitlilik olmaması, elbette oyuncuları oyundan soğutan unsurlar arasında bulunuyor. Ancak oyun içerisinde genel olarak yeterli bir müzik çeşitliliğinin olduğundan bahsedebiliyor ve farklı müzik türlerinin olduğunu da aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca ritme kendinizi kaptırabiliyor ve dileğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kale fethetme göreviyle beraber atıldığınız yapım içerisinde karakterinizi en iyi şekilde kullanabiliyor, ilgi çekici atmosferlere, manzaralara ve çok daha fazlasına adım atabiliyor. Bununla beraber oyunda farklı mini oyunlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Her biri oyunun oldukça ilgi çekici bir yapıya sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor ve onların mantığını kavramaya çalışıyoruz.

Özetle ritim tabanlı bu macera oyunu, farklı türleri harmanlayan yapısı, işbirliği modunun getirdiği eğlence ve sürükleyici bulmacalarıyla oyunculara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Epic Games Platformlar: PC Geliştirici: Epic Games, Inc. Dağıtıcısı: Epic Games Tür: Platform Çıkış Tarihi: 6 Aralık 2018
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 1 Saat önce Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 9 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 9 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 9 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler