Battlefield 4, Çin'de Yasaklandı

27.12.2013 16:33 Samet Konuksal


    Battlefield serisi her sene farklı bir ülkeyle ilgili temayı konu aldıkça, farklı bir ülkeden yasak yiyor. Battlefield 3 ile İran'da yasaklanan serinin yeni oyunu, Çin'de yasaklandı. 
 
   Ülkenin kültür bakanlığından bugün gelen açıklamaya göre Battlefield 4'ün her türlü hali Çin'de yasaklandı. Bunun içerisine oyunun demosu bile giriyor. Bu olaydan sonra Çinli oyunculara Battlefield 4'ü internetten indirmesinin bile yasaklandığı belirtiliyor.
 
   Yasak sadece direkt olarak oyunla ilgili değil. Ülkenin en büyük sosyal medya sitesi Weibo.com'da Battlefield 4'ün Çince karşıtı 'ZhanDi4" kelimesini kullanmak bile yasaklanmış. Bütün bu yasakların arkasındaki neden belli. Kararı alan isimler, Battlefield 4'ün Çin'e karşı saldırgan bir tutum sergilediğini belirtiyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PUBG: Battleground, 35.2 Güncellemesi ile Yok Edilebilir Arazileri Genişletiyor 14 Mayıs KONAMI, eFootball Mobile'ın 8. Yıl Dönümünü Özel Oyun İçi Bir Kampanyayla Kutluyor 09 Mayıs GTA 6 İçin Beklenen Yeni Fragman Geldi 06 Mayıs Doom'un yeni oyunu Türkçe dil desteğiyle geliyor! | NewGamePlus 26 Nisan Subnautica 2 Geliştirici Günlükleri’nin İlki Erken Erişim’e Gerisayımı Başlattı 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler