Namco: Kutulu Oyun Satışları Her Zaman Olacaktır

Namco Bandai son dönemlerde Batı'da daha etkin olmaya çalışıyor
25.02.2011 09:56 Alkan Adakaner


     Namco Bandai Games'in Amerika başkan yardımcısı Carlson Choi, dijital satışların artmasına rağmen perakende oyun satışlarının (kutulu) hiç bir zaman yok olmayacağını düşünüyor. 
 
       Dijital ve perakende satışlar arasında iyi bir denge olması konusunu anlamamız gerektiğini söyleyen Choi, Steve Jobs'ın pazarlama işlerinin seyrini değiştirdiğini, önümüzdeki bir kaç yılın değerlendirmesini yapmamız gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.
 
      Dijital satışların artık pastadan daha fazla pay aldığını da belirten yetkili, 3 yıl önce bir çok büyük yayıncının dijital satışlardaki gelirinin %1 olduğunu, bugün ise bunun %15'e kadar yükseldiğini söyledi.
 
      Özellikle PC'de büyük bir çıkış yakalayan dijital pazar, konsollarda da etkin olmaya başladı. Yine de PSP go gibi örnekler konsol oyuncularının dijital oyun kullanımına şu an için çok da sıcak bakmadığının göstergesi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Tekken 6 Platformlar: PS3 XBOX 360 PSP Geliştirici: Bandai Namco Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Dövüş Çıkış Tarihi: 27 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
İptal Edillen Twisted Metal Oyunu Battle Royale Türündeymiş 1 Saat önce Control Evreninde Geçen FBC: Firebreak'ten Yeni Bilgiler Yolda 2 Saat önce Monster Hunter Wilds 1 Milyon Eş Zamanl Oyuncu Sayısını Geçti 3 Saat önce GeForce Now Hizmetine Eklenen Yeni Oyunlar Listesi 4 Saat önce Capcom, Monster Hunter Wilds'ın Kötü PC Performansını Kabul Etti 01 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler