Astro Bot'un Yeni Fragmanı Medyadan Aldığı Övgüleri Derliyor

14.09.2024 21:18 Mehmet Tandoğan

 
 
PlayStation 5 konsoluna özel olarak çıkan Astro Bot için yeni bir fragman yayınlandı. Platform ve macera deneyimini bizlere sunan oyun için yayınlanan yeni video, eleştirmenlerden ve medyadan aldığı övgüleri bizlere sunuyor.
 
Astro Bot konsolun amiral gemisi oyunlarından
 
 
 
Sony tarafından yayınlanan Astro Bot şu anda yılın en iyi incelemelerine sahip oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Metacritic'te toplam 94, OpenCritic'te ise 95 puan alarak Final Fantasy 7 Rebirth, Tekken 8 ve Like a Dragon: Infinite Wealth gibi oyunları geride bırakıyor.
 
Satışlara bakacak olursak oyunun Japonya'da çıkışı ile beraber 12.000'den fazla fiziksel satış sayısına ulaştığını aktarabiliyor ve Amazon Japonya'da stokların tükendiğini belirtebiliyoruz. İngiltere'de ise satışlar, Ratchet and Clank: Rift Apart, Crash Bandicoot 4: It's About Time ve Sonic Frontiers gibi oyunları geçti.
 
Geliştirici Team Asobi öte yandan platform oyunu için ücretsiz bir DLC paketi üzerinde çalıştığını aktardı. VIP botları ve liderlik tablolarını içerecek olan yeni ek paket ilerleyen süreçte bizlere sunulacak.
 
 
 
Astro Bot'ta neler var?
 
PlayStation 5 konsolunun amiral gemisi olarak karşımıza çıkan Astro Bot dikkat çekici içeriği ile beraber ön plana çıkıyor. Platform macera ve aksiyon deneyimi ile ön plana çıkan oyunda istediğimizi gerçekleştirebiliyor, her bölüm ve seviye dahilinde farklı hamleler yapabiliyor ve ana karakterimizin bot karakterleri kurtarmasını tanıklık edebiliyoruz. Oyunda PlayStation evreninden karşımıza çıkan ve ikonik olarak gördüğümüz birçok karakterin olduğundan bahsedebiliriz ve bunlar elbette bot temasıyla beraber karşımıza çıkıyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı eğlencelere dahil olabiliyor, zorlu platform unsurlarıyla karşı karşıya kalıyor, doğru zamanda doğru hamle yapabileceğimiz zorluklarla geçişimizi sağlayabiliyor ve sürprizlerle dolu 50'den fazla gezegende bulunabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğiniz gibi farklı gezegenleri doğru adım atabiliyor, ikonik karakterlerle karşı karşıya kalıyor, onları kurtarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve onlarla etkileşime girerek elbette ikonik onlara sahip olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten oynanması ve yer verilmesi gereken oyunlar arasında yer alıyor.
 
Bununla beraber oyun şu anda sadece PlayStation 5 konsolları için geçerli diyebiliriz. Bunun dışında oyun herhangi bir platformda bulunmuyor ve PlayStation 5 konsolunun ve oyun kolunun tüm gücünden ve özelliğinden yararlanmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde zaten yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerlerken yol boyunca farklı güçlerle ve becerilerle donanabiliyor, bu becerileri en iyi şekilde kullanabiliyor ve birçok ikonik kahramanla yeniden bir araya gelmek durumunda kalıyorsunuz. Büyük boyutlu bir maceraya atılabileceğiniz ve bu macerada en iyi şekilde yer alabileceğiniz yapımda yemyeşil ormanlardan sıcak volkanlara, kayıp mürettebatınızı aradığınız kumsallara kadar oldukça farklı kısımların olduğundan bahsedebiliyor ve her bölge içerisinde tuhaf zorlukların, platform unsurlarının ve çok daha fazlasının yer aldığını söyleyebiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde elbette sayısız gezegenin olduğundan bahsedebiliyor ve bu gezegenler boyunca hangi temanın, hangi ortamın ve diğer taraftan arka plan hikayesinin ne olduğunu görebiliyoruz.
 
 

İlgi çekici oyun içerikleri ile ve bölüm tasarımları ile ön plana çıkan yapımda PlayStation konsolunu en iyi şekilde kullanan bir oyun olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlar özel bir yapıya sahip olduğundan dolayı ve aynı zamanda tutku projesi niteliğinde diyebileceğimiz bir yapıyı içerdiğinden dolayı gerçekten oynanması gereken ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Astro karakteri ile beraber ilerlemeye başladığımız yapımda kayıt mürettebatımızı aramak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, gezegenleri keşfedebiliyor ve PlayStation koluna atladığımız esnada elbette denizin üstünden, havadan ve sudan ilerlemek durumunda kalıyoruz. Daha farklı şekillerde yer alabileceğimiz yapımda ana karakterimizin gücünden yararlanabiliyoruz ve aynı zamanda temel becerileriyle beraber geçiş noktalarına ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda karakterimizle beraber zıplayabiliyor, yumruk atabiliyor, yere doğru hızlı bir hamle gerçekleştirebiliyor ve tüm bunları yaparken PlayStation kolundan tüm deneyimi hissedebiliyoruz.
 
Elbette PlayStation kolu için en iyi şekilde tasarlanan yapının içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken farklı bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor, her ortam içerisinde farklı atmosferler, manzaralar, düşmanlar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, kurtarılacak botlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bununla beraber geliştirici ekip, ilerleyen süreçte oyuna ücretsiz bir ek paketin dahil olacağını vurguluyor. Bu ek paket dahilinde VIP botlar, çevrimiçi skor tabloları ve çok daha fazlası yer almaya bekliyor. Bunlarla beraber elbette oyunun biraz da içerik anlamında çeşitlendiğini ve oyunda daha fazla vakit geçirmenin yollarını arayabileceğimiz noktada bu unsurların devreye gireceğini aktarabiliyoruz. Bunlarla beraber elbette çevrimiçi skor tabloları genel olarak bir bölüm içerisinde en çok skor alabileceğimiz ve ne kadar çok skor alırsak listelerde üst sıralarda olabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Durum böyle olunca oyunda sürekli olarak denemeler yapmaya hazırlanıyor, aynı zamanda bir bölümü birden fazla kez oynamak isteyebiliyoruz. Bu da oyunda yer aldığımız süre boyunca süremizi artıran ve oyunda yer aldığımız süreyi yukarılara doğru taşıyan unsurlar ve içerikler arasında bulunuyor. Genel olarak geliştirici ekip oyunda oyuncuları tutmak için ellerinden geleni yapmak durumunda kalıyor ve ileride yukarıda bahsettiğimiz gibi ücretsiz bir DLC'nin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bununla beraber elbette VIP botlar, farklı ve ikonik karakterleri bünyesinde barındırıyor. Bu karakterleri kurtarmak için elbette daha fazla güç ve takviye kullanmamız gerekiyor ve böylece oyunda daha fazla vakit harcayabiliyor ve kendimizi geliştirebiliyoruz.
 
 

Keşfedilecek yeni dünyalara adım atabileceğimiz yapımda 150'den fazla ikonik PlayStation karakterinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu karakterler elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi bot şekliyle karşımıza çıkıyor. PlayStation tarihinin 30. yılını kutlamaya hazırlandığımız amiral gemisi oyunla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyor, kahramanlarla bir araya gelebiliyoruz, 50'den fazla gezegenden bazılarını önceden göz atabiliyor ve büyük kurtarma görevinde ziyaret edebileceğimiz bu yerlerde neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Zaten oyunda arka planında yukarıda bahsettiğimiz gibi PlayStation evrenine dağılmış olan karakterleri ve ikonik kahramanları kurtarmak durumunda kalıyoruz ve bu botları kurtarırken büyük mücadelelerle kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Bir yandan hayatta kalabileceğimiz, diğer yandan ise zorlu platform ve aksiyon unsurları ile karşı karşıya kalabileceğimiz oyunda neler olup bittiğini öğrenirken bir yandan eğlenebiliyor, diğer yandan ise kahramanımızı en iyi şekilde yönetebiliyoruz.
 
Keşfedilecek yeni dünyalara adım atabileceğimiz yapımda VIP botları bulmakla beraber hikayenin sadece yarısını öğrenebiliyor ve geri kalan hikaye kısımları ise etraftaki keşif unsurları ile beraber ortaya çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde laboratuvar boyunca seyahatlerimizle beraber topladığımız paraları kullanabilir ve kurtarılan arkadaşlarımız için özel eşyaların kilitlerini açabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan çeşitli ilerleme sistemi arasında bulunuyor ve aynı zamanda özelleştirme sisteminin de oyun içerisinde olduğunu aktarabiliyoruz. VIP botlarla beraber benzersiz eşyaları yeniden bir araya getirebiliyor ve aynı zamanda kendisine ilham veren klasik oyunlardan özel eylemleri burada gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber birçok oyunu göndermenin bulunduğu oyunda elbette dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Oyunda genel olarak açık bir havanın olduğundan bahsedebilir ve her bölgede dikkat etmeniz gereken platform zorluklarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin bir yerde düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve karakterimizin yeteneğinden en iyi şekilde kullanabileceğimiz bir aksiyon kısmının olduğundan bahsedebiliyor ve karakterimizi sağa sola doğru hızlı bir şekilde yönetebiliyor ve düşmanların üzerine doğru karakterimizi savurabiliyoruz. Ek olarak doğru zamanda doğru hamle yapmamız gereken anların olduğundan bahsedebiliyor ve karşıya geçmemiz durumlarda ise karakterimizin becerilerinden yararlanmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, her bir oyuncu eğlenceli ve bir o kadar da zorlu bir deneyimi ortaya çıkarabiliyor ve genel olarak oyuncuların sevdiği bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve elinize bir PlayStation 5 konsolu bulunuyorsa, muhakkak oynamanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Zaten yukarıdaki haberimizde yer verdiğimiz gibi oyun birçok medyada iyi eleştiriler almış ve tavsiye edilmiştir. Dolayısıyla elinizde imkan bulunuyorsa eğlenebileceğiniz ve boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz bir yapının olduğunu söyleyebiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 2 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 2 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 2 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Star Wars Jedi Serisinin Yeni Oyunu Geliyor! İşte Detaylar 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler