Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir

14.09.2024 22:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Silahlı Pokemon oyunu olarak nitelendirilen ve bir dönem Steam platformunu alt üst eden Palworld, platformunu genişletmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere ilk etapta PC ve Xbox konsolları için çıkan oyun şimdi ise PlayStation 5 konsolları için duyurulmaya hazırlanıyor.
 
Palworld, başarısını diğer konsollara getirmek istiyor
 
 
 
Palworld, yılın başlarında piyasaya sürülmesinden bu yana PC ve Xbox konsollarında büyük ilgi gördü ve başarı elde etti. Bu sürecin ardından birçok kişi oyunun diğer platformlara ne zaman geleceğini merak etti. Şimdi ise yakında PlayStation 5 konsolları için duyurulacağı haberleri ortaya çıktı.
 
Gematsu tarafından yayınlanan Twitter gönderisine göre Palworld'ün PS5 versiyonu, 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan Tokyo Game Show'da duyurulacak. Palworld'ün de yer aldığı liste Japonya Bilgisayar Eğlence Derneği (CESA) tarafından yayınlandı. Ancak listenin kesin olduğu belli değil. Çünkü oyunun PlayStation 5 için yanlışlıkla listelenmiş olma ihtimali de bulunuyor.
 
Palworld şu anda Xbox Series X/S, Xbox One ve PC'de mevcut.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Pokemon benzeri yaratıkların ve canlıların bulunduğu yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, farklı canlıları elimize geçirebiliyor ve onları istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve buraları keşfedebildiğimiz oyunda savaşabiliyor, çiftçilik unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyor, inşa edebiliyor ve bu elde ettiğimiz canlıları savaştırabiliyoruz. Oyunda oldukça fazla özgürlük sunuluyor ancak oyuncular genel olarak oyunun bir yerden sonra tıkandığını ve bittiğini söylüyor ve bundan sonra ise oyunu rafa kaldırıp ayrılmaya hazırlanıyor.
 
Durum böyle olunca geliştirici ekip, oyunun bittikten sonra bile oynanabilir durumda kalmasını gerektiğini vurguluyor ve bunun için farklı bir metot benimsemek istiyor. Oyun şu anda bildiğiniz üzere ücretli bir şekilde sunuluyor ve farklı içerikleriyle ön plana çıkıyor. Ancak geliştirici ekip, oyunu bir noktadan sonra canlı servis bir türe çevirmek istiyor; ancak bu konuda endişelerini dile getiren ekip, elbette bu konuda bildiğiniz üzere oldukça fazla eleştirinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Canlı servis oyunları bildiğiniz üzere son dönemlerde oldukça fazla karşımıza çıkan ancak çok da güvenilir olmayan bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Özellikle büyük şirketlerden gelen canlı servis oyunlarının günümüzde patladığını ve bir hafta 10 gün içinde neredeyse piyasadan silindiğini söyleyebiliyoruz. En son Sony tarafından kullanıcılara sunulan Concord oyunu bildiğiniz üzere farklı karakterlerin ve kahramanların olduğu ve aynı zamanda canlı servis bir yapıyı bünyesinde barındırdığı bir deneyimi sunuyordu. Ancak oyun çıkışı ile beraber neredeyse bir hafta içerisinde oyuncuların uğramadığı bir yapıya büründü ve sonra şirkete oyuna bir anda kapatmaya karar verdiğini açıkladı.
 
Bu noktada yine ücretlerin geri iade edileceği ve bu tarz oyunların aslında bir noktada büyük oranda patladığını doğrulayabiliyoruz. Bu da elbette en son örneği diyebiliriz. Bu noktaya gelene kadar birçok oyunun daha kötü gidişat içerisinde olduğunu ve yeni sezonlarının ise gelip gelmeyeceğini merak konusu olduğunu aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca canlı servis oyunlarına büyük oranda eleştiriler söz konusu. Elbette geldiğimiz şu dönemde bu tür oyunların oldukça fazla çıktığını ancak bu tarz oyunlar hemen hemen birbirinin kopyası olduğundan dolayı oyuncular ne yazık ki oyun çıktığı anda bakıyor ve daha sonrasında ise hemen iade ediyor veya oyuna bırakıyor. Durum böyle olunca geliştirici ve yayıncı ekipler istediğini bulamıyor ve oyunun bir noktada kapatılması gerektiğini vurguluyoruz. Dolayısıyla böyle bir durumun olduğunu söyleyebiliyor; ancak geliştirici ekibin bu duruma büyük bir çekince ile baktığını da aktarmakta fayda var.
 
 

Konumuza dönecek olursak, oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, hızlı aksiyon sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz bir içerikle karşı karşıya kalabileceğimizi söyleyebiliyoruz. Oyun bildiğiniz üzere bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunuldu ve büyük oranda Steam listelerine çıkışıyla beraber alt üst etti. Neredeyse en çok oynanan oyunlar arasında ilk sırada yer alan bu yapım gerçekten de büyük bir başarıya imza attı. Şimdi ise arkasında birçok oyun firmasının durduğu ve kendisine yeni bir stüdyonun bulduğunu aktardığımız süreç boyunca oyun sürekli olarak geliştirildi ve erken erişim süreci boyunca oldukça fazla güncelleme aldı. Oyun dünyası içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapım elbette bir noktada bitiyor ve oyuncular oyunu rafa kaldırmak durumunda kalıyor. İşte bu durumda geliştirici ekip, oyun içeriğine daha da fazlalaşması gerektiğini ve hayatta kalma deneyimini daha da fazla çeşitlendirmesi gerektiğini vurguluyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yiyeceklerin kıt olduğu ve vahşi kaçak avcıların dolaştığı zorlu bir ortamda olduğumuzu aktarabiliyoruz. Bu ortam içerisinde Pokémon benzeri canlılarla karşı karşıya kalıyor, onları elimize alabiliyor ve onlara en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra tehlikenin her köşede olduğu yapılmış içerisinde elbette bu tehlikeleri aşmak ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda tek başımıza değil, yanımıza alabileceğimiz bu canlılarla beraber ilerleyebiliyor, onları evrimleştirebiliyor, istatistiklerini yükseltebiliyor ve daha da güçlü konuma getirebiliyoruz. Aynı zamanda onları yanımıza aksiyon dahilinde alabiliyor, düşmanlara karşı kullanabilir ve hatta kendi alanımızı ve bölgemizi korumak için ve aynı zamanda çiftliğimizi korumak için bu canlılardan faydalanabiliyoruz. Geldiğimiz noktada bu canlıların etinden, sütünden, kemiğinden her şeyinden faydalanabiliyoruz. Bunun yanı sıra çiftliğimizde sulama olarak bazı canlıları kullanabiliyor, bazı canlıları ekinleri ekmek için kullanabilir ve daha fazla detay ile beraber farklı alanlarda bunları değerlendirebiliyoruz. Dolayısıyla onların yeteneğine ve becerisine göre bu noktada bu canlıları değerlendirebiliyor ve onları iş konusunda eğitebiliyoruz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgeleri keşfedebildiğimiz oyun içerisinde her bölgede kullanabileceğimiz canlılar, elde edebileceğimiz Pokémon benzeri yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda buralarda farklı atmosferler, manzaralar, düşmanlar, tehlikeler, patron savaşları ve çok daha fazlasıyla beraber yer almamız gerekiyor. Oyun içerisinde elbette hızlı dövüş aksiyon sistemi yer alıyor. Bu dövüşlerde elimizdeki silah ateşleyebiliyor, karşımıza çıkan yaratıkları ortadan kaldırabilir ve onlar ortadan kaldırırken elbette yanımızdaki canlılara en iyi şekilde kullanarak kendinizi özgür bir strateji deneyimi ortaya dökebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Bununla beraber hangi canlıyı kullanabileceğiniz, hangi canlıyı evrimleştirebileceğiniz ve istatistiklerini yükseltebileceğiniz tamamen sizin seçimlerinize ve eylemlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde Pals adı verilen bu canlılarla beraber istediğimiz gibi gizemli yaratıklarla birlikte savaşabiliyor, çiftçilik yapabiliyor, inşa edebiliyor, farklı yapılar ortaya dökebiliyor ve kendi kaynaklarımızı burada üretmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette bu canlıların temel odak noktasında olduğunu ve istediğimiz gibi ilerleyebildiğimizi aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette onların nasıl bir role sahip olduğunu görebiliyor, hangi canlıların hangi yeteneği ile beraber ön plana çıktığını deneyimleyebiliyor ve hangi canlıları nerede kullanmamız gerektiğini biz karar verebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber oyunun mekaniklerine alışmak ve aynı zamanda oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber oyun arka planda bir hikaye anlatılıyor. Hikaye kapsamında elbette farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor, sinematiklerin karşımıza çıktığını aktarabilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere eğlenceli ve hızlı aksiyon deneyimi bizleri bekliyor. Bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz ve böylece farklı stratejiler ve planlamalar ortaya dökebiliyoruz. Bununla beraber kendi karakterimizi geliştirebiliyor, farklı silahlar elimize alabilir ve bu silahları elimize alarak en iyi şekilde oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayları ortaya dökebiliyor ve hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.

Oyunun içerisinde bir yandan hayatta kalma, diğer yandan aksiyon ve diğer yandan ise dikkat çekici unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerledikten sonra buralardan neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken etrafı keşfedebiliyor, etrafta neler olup bittiğini görebiliyor ve farklı silahlara sahip olabiliyoruz. Oyunda farklı silahlar kullanabileceğiniz bir yapı sizleri bekliyor ve istediğiniz gibi bu yapıdan faydalanabiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayları
özel önüne seren bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve gizemli yaratıkların yanında barışçıl bir şekilde yaşayabileceğinizi de aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca kaçak avcıların dolaştığı zorlu bir ortam bizlere sunuluyor ve tehlikenin her köşede olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber hayatta kalmak için oldukça dikkatli bir şekilde davranmamız gerekiyor ve zor seçimler yapmamız da lazım.
 
 
 
Bununla beraber zor seçimler yaparak kendi gidişatımıza ve kaderimize yön verebiliyor, aynı zamanda etrafı etkileyen çeşitli seçimlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Ek olarak zamanı geldiğinde kendi canlılarımızı yemek anlamına gelse bile bu durumdan en iyi şekilde kurtulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi Pals adı verilen bu canlıların etinden, sütünden ve her şeyinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber binekler ve keşif adı altında elbette bu canlıları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Bu canlılarla beraber karada, denizde ve gökyüzünde dolaşmak için istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, onların tepesine binebiliyor ve onları evrimleştirerek en iyi şekilde yararlanabiliyoruz. Bununla beraber farklı bölgelere doğru gitmek istersek elbette daha kolay bir şekilde onları binek aracı olarak kullanarak ilerleyebiliyor ve böylece dünyayı keşfederken her türlü ortama doğrudan en net bir şekilde görebiliyoruz. Bu sayede oyundaki deneyimin daha da geliştiğini ve özelleştiğini aktarabiliyoruz. En iyi şekilde onlardan yararlanabileceğimiz yapımda bu canlıların hangi yeteneğe sahip olduğunu görebiliyor, bu canlılarla beraber yer alabildiğimizi aktarabiliyor ve gizemli yaratıkları daha da keşfetmek için büyük bir maceraya atılabiliyoruz.

Oyunda gerçekten de dikkat çekici ortamlar ve unsurlar bizleri bekliyor. Bununla beraber bir yapı inşa etmek için elbette elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ek olarak bir piramit mi yoksa başka bir şey mi inşa etmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve ek olarak kendi ordumuzu oluşturabiliyorsunuz. Elbette bu ordu ile beraber diğer düşmanları karşılayabiliyor, diğer canlıları ortadan kaldırabilir ve kendinize ait bir ordu kurduktan sonra kendi üretim sisteminizi ve fabrikanızı ortaya dökebiliyorsunuz. Bununla beraber bu canlıların hiçbir şekilde kanunu olmadığını ve iş konusunda elbette sürekli olarak çalışabildiğini aktarmakta fayda var. Ancak onları çalıştırırken elbette doğru yerde doğru zamanda çalıştırmanız gerekiyor ve aynı zamanda onları beslemeniz lazım. Eğer beslemezseniz bir yerden sonra ne yazık ki hayatını kaybediyor ve sizin işinize yaramayacak bir duruma geliyor. Ancak onları beslerseniz sizin istediğiniz şekilde ömür boyu çalışabilir.

Ek olarak oyun içerisinde bir üretim sisteminin olduğundan bahsetmekte fayda var. Üretim sistemleri ile beraber onların becerilerini en iyi şekilde kullanabiliyor. Eğer bir canlı ateş yakabiliyorsa, elektrik üretebiliyorsa veya cevher çıkarma üzerinde usta ise elbette ona en iyi şekilde kullanabiliyoruz ve bu canlıların her türlü becerisinden faydalanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda diğer taraftan çiftçilik simülasyonu deneyimi bizleri bekliyor ve ekinleri istediğimiz gibi ekebiliyor, onlarla beraber tohumlar dağıtabiliyor, ekinleri büyütebiliyor, sulayabiliyor, toplayabiliyor ve çok daha fazla şekilde onlardan yararlanabiliyoruz. Dolayısıyla çiftlik yaratabileceğimiz ve kendimize ait bir bölge oluşturabileceğimiz oyunda hemen hemen her bir unsurun olduğunu söyleyebiliyor ve her bir unsurun bu canlılarla beraber gerçekleştiğini aktarmakta fayda var.
 
 
 
Oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapı bizleri bekliyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimle beraberinde getiriyor. Bununla beraber yanımıza bir arkadaşımızı davet edebiliyor ve birlikte büyük bir maceraya çıkabiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette arkadaşlarınızla beraber savaşabiliyor veya canlıları onlarla takas edebiliyorsunuz. Eğer işinize yarayacak bir canlı bulduysanız elbette onu takas yaparak elde edebiliyorsunuz. Çevrimiçi işbirliği moduyla beraber 4 oyuncuya kadar arkadaşlarınızla oynayabilir ve ek olarak özel bir sunucu ile beraber 32 oyuncuya kadar destek sunan bir yapı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu seçim tamamen size ait oluyor.

Genel olarak toparlayacak olursak, Pokémon benzeri bir yapıya sahip olan bu oyun, yaratıkları yakalama, çiftçilik, keşif ve savaş unsurlarını bir araya getiriyor ve oyunculara oldukça özgür bir dünya sunuyor. Ancak oyuncuların çoğu, oyunun bir noktadan sonra tıkandığını ve ilerleyemediğini belirtiyor. Bu durum, birçok oyuncunun oyunu bırakmasına ve rafa kaldırmasına neden olmuş durumda. Geliştirici ekip ise, bu sorunu çözmek ve oyunun uzun vadeli oynanabilirliğini sağlamak amacıyla farklı yollar arıyor. Sonuç olarak, geliştirici ekibin oyunu canlı servis türüne çevirme planı, oyuncuların beklentilerini karşılamak için dikkatlice planlanması gereken bir adım. Oyuncular, sadece yeni içeriklerle değil, yenilikçi ve derin oynanış mekanikleriyle ilgileniyor. Eğer bu yapılmazsa, oyunun tıpkı diğer başarısız canlı servis oyunları gibi piyasadan silinme riski oldukça yüksek.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyunu göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda çok olumlu etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 2 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 2 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 2 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce Star Wars Jedi Serisinin Yeni Oyunu Geliyor! İşte Detaylar 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler