Diablo 3, İlk Gün ve Haftasında Ne Kadar Sattı?

23.05.2012 16:23 Ersin Kılıç


     Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Diablo 3, beklediği ilgiyi fazlasıyla yakalamışa benziyor. gerek çıkan haberleri gerekse de oyuncuların ilgisi ile gündemden düşmeyen Diablo 3'ün satış rakamları resmi olarak açıklandı.
 
     Blizzard yaptığı açıklama ile oyunun ilk gün ve ilk hafta satışlarını duyurdu. Yapılan bu açıklamaya göre Diablo 3, çıktığı ilk gün 3.5 milyondan fazla satarak "En hızlı satılan PC oyunu" ünvanını eline geçirdi. Üstelik World of Warcraft'ın Annual Pass etkinliği ile gelen 1.2 milyon oyuncunun bu rakama dahil edilmediği de açıklandı. Yani oyunun ilk gün satışından sonra 4.7 milyon oyun sever Diablo 3'ün başına geçmiş.
 
     Oyunun ilk haftasında ulaşılan satış rakamına baktığımızda da büyük bir başarının yakalandığını görüyoruz. Diablo 3 ilk haftasında tam 6.3 milyon satış rakamını geride bırakmış. Karşılaştıkları bu ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Blizzard CEO ve kurucusu Mike Morhaime, dünyanın dört bir yanında oyuncuların Diablo 3'e bu denli ilgi göstermesi karşısında dehşete düştüklerini de sözlerine eklemiş.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Diablo 3 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 65 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Doom'un yeni oyunu Türkçe dil desteğiyle geliyor! | NewGamePlus 26 Nisan Subnautica 2 Geliştirici Günlükleri’nin İlki Erken Erişim’e Gerisayımı Başlattı 25 Nisan Erken Erişimde Olan Dinkum, Bugün İtibariyla Çıktı 23 Nisan DOOM: The Dark Ages - Türkçe Dil Desteği ile Geliyor! 21 Nisan PlayStation Plus aboneliğine zam geldi! | NewGamePlus 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler