Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı

17.09.2024 15:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Marvel hayranları için şu anda yepyeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu doğrultuda artık Batman: Arkham Knight oyununda Deadpool ve Wolverine olarak oynayabiliyorsunuz. Bu karakterlerle beraber oyunu oynamak çok daha eğlenceli hale gelebiliyor.
 
Wolverine tam yüz animasyonlarına sahip
 
 
 
Batman: Arkham Knight için yayınlanan Deadpool & Wolverine modu doğrudan hayranlara hitap ediyor. Bununla beraber Batman, Nightwing ve Red Hood için Deadpool ve Wolverine'den birden fazla kostümün eklendiğini aktarabiliyoruz. Görüldüğü kadarıyla kostümler, bu yılın başlarında yayınlanan diğer modların sunduğu kostümlerle benzerlik benziyor. Şimdi ise bu modların içinden en son sürümü elde edebiliyoruz.
 
Wolverine karakteri sadece kostüm olarak değil aynı zamanda tam yüz animasyonlarına sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu da ara sahnelerde konuşacağı anlamına geliyor. Bu kısımda heyecanınız artarken Hugh Jackman'ın sesi ne yazık ki modda bulunmuyor.
 
Mod dikkatinizi çektiyse buradan indirebilir ve kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda modun nasıl bir yapıya sahip olduğunu aşağıdaki videodan görebilirsiniz.
 
 
 
Batman: Arkham Knight bizlere neler sunuyor?
 
Bat mobilimize atlayabileceğimiz ve açık dünyada gezip tozabileceğimiz Batman macerasında ana karakterimizle beraber karanlık ve gerilim dolu atmosferlere dalış yapabiliyor ve burada bulunan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Üçleme serisinin en son oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım gerçekten de seriye son noktayı koyuyor. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve Steam platformunda çok olumlu etiketi ile karşımıza çıkan bu yapımda yine nesil bir Batman deneyimi elde edebiliyoruz.
 
Geliştirici ekibe bakacak olursak, serinin bir sonraki oyununu beklediğimiz esnada ne yazık ki onlar, Suicide Squad oyunu ile beraber servis türüne yöneldi. Ancak ne yazık ki bu durum ellerinde patladı gibi görünüyor. Durum böyle olunca, Batman serisini oldukça güzel bir şekilde yapan ekip ne yazık ki şu anda eleştirilerin odağında bulunuyor. Batman üçlemesi ile beraber ön plana çıkan ve şu anda ne yazık ki eleştirilerin odağında bulunan geliştirici ekip, umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha düzgün Batman oyunları ile beraber karşımıza çıkar veya süper kahraman oyunları ile beraber bizlere tek oyunculuğu ve hikaye odaklı bir deneyim sunabilir. Genel olarak oyuncu kanadında servis oyunlarına karşı büyük bir algı ve ön yargı bulunuyor ki bu durum oldukça doğru bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak güncellenen ve eklenen içeriklerle karşı karşıya kalıyor ve oyuncular bu tarz oyunlara sürekli olarak zaman ve vakit ayırmak durumunda kalıyor. Hal böyle olunca, ortada bulunan oyun deneyimi aslında yarım bir şekilde bizlere sunuluyor ve burada sürekli olarak mikro ödemelerle beraber oyuncular boğuluyor ve sürekli yaptığı ödemelerle elbette oyundaki yerini almaya hazırlanıyor. Ancak son dönemde servis oyunları gerçekten de patlayan bir oyun türü olarak bizlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.
 
 
 
Özellikle büyük çaplı oyun geliştiricileri, canlı servis türüne büyük yatırımlar yapıyor ve Sony’nin Concord adlı oyunuyla beraber karşı karşıya kaldık. Bu oyun yaklaşık olarak 8 yıldır geliştirilen bir yapıyı beraberinde getiriyor. Ancak geldiğimiz noktada oyun, bir hafta on gün içerisinde ne yazık ki fişini çekmek durumunda kalıyor. O kadar kötü bir gidişat ve çıkış yakalayan oyun ne yazık ki bekleneni hiçbir şekilde veremiyor ve diğer servis oyunlarına benzerliği ile beraber herhangi bir şekilde öteye gidemiyor. Durum böyle olunca, servis oyunları gerçekten de tutulduğu zaman güzel; ancak ne yazık ki günümüzde oldukça tutulması zor olan bir türü içeriyor. Durum böyle olunca, gerçekten de geliştirici ekiplerin bir hayli dikkat etmesi ve ellerindeki stüdyoların potansiyelini ortaya çıkarması gerekiyor.

Geldiğimiz noktada Batman üçlemesini geliştiren ekip, herhangi bir şekilde servis oyun türüne aşina olan bir yapıyı içermiyor ve geliştirici ekip elbette bu duruma oldukça ters bir durumla karşı karşıya kalıyor. Durum böyle olunca, Batman oyunu ile çıkış yapan ve güzel bir ivme yakalayan ekip ne yazık ki servis oyun türünü beceremediği, ancak yine servis oyunu yayınladıktan sonra elbette içerisindeki sinematikleri ve hikaye akışının oldukça güzel olduğunu aktarabiliyoruz. Burada Batman üçlemesinden kalan kaliteli işlerinden bir tanesi. Ancak servis oyun türü bildiğiniz üzere ne yazık ki sürekli olarak aynı şeyleri yaptığınız, aynı görevleri adım attığınız ve aynı döngü içerisinde döndüğünüz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Durum böyle olunca, oyuncular oyuna girdikten birkaç saat sonra geri çıkış yaparak oyunu iade etmek ve rafa kaldırmak durumuyla karşı karşıya geliyor. İşte bu noktada ekiplerin oldukça dikkat etmesi gerekiyor ve Batman üçlemesini yapan ekibin umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha fazla seri oyunuyla veya tek oyunculu hikaye odaklı yapılarla beraber karşımıza çıkması gerekiyor. Zaten oyuncuların beklentisi de bu yönde diyebiliriz.
 
Oyuna dönecek olursak, Batman Arkham Knight oyunu genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve oyunda açık dünya içerisinde gezip tozabiliyoruz. Efsanevi aracımızla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda Batman karakterinin aksiyonunun daha da üst seviyeye ulaştığını ve aynı zamanda açık dünya sistemi ile beraber harmanlandığını aktarabiliyoruz. Bir önceki seri oyunlarında bildiğiniz üzere açık dünyadan ziyade daha çok belli bir alan içerisinde gezip tozma imkanımız bulunuyordu ve bununla beraber herhangi bir şekilde araç kullanma mekanikleri yer almıyordu. Ancak yeni, yani serinin son oyunuyla beraber Batmobil aracımıza atlayabiliyor ve istediğimiz gibi açık dünyayı keşfetmeye hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yine evrenden aşina olduğumuz ikonik karakterler, kötüler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Zaten Batman karakterini hemen hemen herkes bilir. Ana karakterimizle beraber tepelerden aşağıya doğru süzülebiliyor, düşmanların tepesine bir anda binebiliyor, elimizdeki yarasa araçlarını istediğimiz gibi kullanabiliyor ve farklı taktikler ve stratejileri oyun içerisinde benimseyebiliyoruz. Bu tarzı ile beraber oyun gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor ve aynı zamanda üçlemeler arasında yer alıyor diyebiliriz. Zaten üçlemeye devam etmek ve oynamak istiyorsanız, bu üç oyunu da oynamanız şart diyebiliriz.

Oyun içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda görevlere karşı elbette yaklaşımımızı biz belirleyebiliyoruz. Yani burada tamam, bu tarz detaylarla beraber farklı görevleri atılabiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bildiğiniz üzere serinin önceki oyunlarında bulmacacı adı verilen bir karakter bulunuyordu ve aynı şekilde burada bu karakterin yer aldığını söyleyebiliyor ve etrafta bulabileceğimiz soru işaretleri ile beraber çeşitli bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.
 
Bu bulmacaları çözdükçe daha da dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabilir ve aynı zamanda Batman karakterimizin daha fazla özelliğe ve yeteneğe sahip olmasını sağlayabiliyoruz. Bununla beraber çözebileceğimiz bulmacalarla elbette oldukça ilgi çekici anılarla karşı karşıya kalabiliyor ve bu bulmacaları çözmek elbette oyun içerisinde zaman geçirmenin başka bir detayı diyebiliriz. Dikkat çekici unsurlarla ve atmosferlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımında istediğimiz gibi Batman karakterimizle beraber açık dünyada gezip tozabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok farklı olayların, karakterlerin ve çok daha fazlasının olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Zaten oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir bölgeye gittiğinizde farklı atmosferlerle, düşmanlarla, etkileşime girebileceğiniz unsurlarla, bulmacalarla, aksiyon detaylarıyla ve çok daha fazlasıyla beraber karşı karşıya gelebiliyorsunuz ki bu bölgeleri keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Ne kadar çok etrafı keşfederseniz, yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni araçların kilidini de açabiliyorsunuz ve aynı zamanda özelleştirme sistemleri de karşınıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan etrafta keşfedebileceğiniz güzel ortamların, diğer yandan ise aksiyon ve macera sistemlerinin ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Zaten Batman oyunlarındaki aksiyon sistemi gerçekten de oldukça akıcı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yapacağımız her bir hamleye ve vuruşu doğrudan gerçek anlamda hissedebiliyoruz. Üçleme içerisindeki aksiyon sistemi gerçekten de oldukça akıcı ve güzel bir şekilde bizlere sunulurken, o oyuncuların neredeyse ağzının suyu aka aka bu aksiyon sisteminden faydalandığını görebiliyoruz.

Aksiyon sistemi anlamında herhangi bir eksikliğinin bulunmadığı ve sürekli olarak farklı araçlarla ve elimizdeki aletlerle beraber düşmanlara karşı gelebildiğimiz oyunda eksiksiz bir Batman deneyimiyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Batman Arkham serisinin yani üçlemesinin son bölümüne geldiğimiz zaman elbette burada üst düzey bir deneyim yaşamak için ilerlemek durumunda kalıyoruz. İstediğimiz gibi gizlilik sistemi ile beraber ilerleyebiliyor veya doğrudan düşmanlara karşı aksiyona dalabiliyoruz oyunda. Ve serinin üçlemesi içerisinde bildiğiniz üzere istediğiniz gibi bölgeleri geçiş yaparken düşmanları indirmek için farklı hamleler ve stratejiler benimseyebiliyorsunuz.
 
Örneğin bir bölgeye girdiğiniz zaman Batman karakterinin özel görüşü ile beraber hangi düşmanın nerede olduğunu ve nereye doğru hareket ettiğini görebiliyor ve bunları aklınıza kazıyabiliyorsunuz. Bununla beraber düşmanları tek tek arkadan gafil avlayabiliyor veya yukarılarda adeta bir yarasa gibi tırmanarak ve fırlayarak düşmanların üzerine çullanabiliyoruz. Bu sayede düşmanları tek tek avlayabiliyor ve gizlilik odaklı sistemlerle beraber elbette daha fazla skor elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber skordan bahsetmişken elbette oyun içerisinde her bir bölgede elde edebileceğiniz çeşitli puanlar bulunuyor. Ve yaptığınız hamleye, aldığınız darbeye, kullandığınız araca ve çok daha fazlasına göre bu puanların artışı sağlanabiliyor. Bunlarla beraber elbette elde ettiğiniz puanlar farklı şekillerde skor listelerinde karşınıza çıkabiliyor ve bununla da elbette oyun içerisinde ekstra bir rekabetin olduğunu aktarabiliyoruz. Ana karakterimizle beraber farklı özelleştirmelerle ilerleyebileceğimiz, farklı kıyafetlerle ve kostümlerle yer alabileceğimiz yapımda Batman karakterimizle beraber korumaya yemin ettiğimiz bir bölgede yer alıyor ve buralardaki suçları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Bir yandan polis departmanı ile beraber birlikte çalıştığımız, diğer yandan ise ilgi çekici tasarımlarla ve ortamlarla karşı karşıya kaldığımız yapımda elbette bir yandan suçları ortadan kaldırırken, diğer yandan ise kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve hem kendimizin hem de bu bölgenin kaderinin elimizde olduğunu aktarabiliyoruz. Ne kadar çok doğru düzgün hamle yaparsak, o kadar çok düşman ortadan kaldırabiliyor ve en az hasarla beraber görevlerimizi tamamlamak durumunda kalıyoruz. Kötü adamları ne kadar hızlı bir şekilde indirirsek, o kadar hızlı bir şekilde bir sonraki göreve geçebiliyoruz.

Batman karakterinin üst düzey yapısı ile beraber ilerleyebileceğimiz ve hem mahkumlara hem de düşmanlara karşı yıkıcı kombolar ortaya dökebileceğimiz yapımda serinin önceki oyunlarında yer alan kombo sistemi aynı şekilde burada karşımıza çıkıyor. Oyunda ne kadar çok başarılı saldırı ortaya koyarsanız, o kadar hızlı bir şekilde kombolarınızı ortaya çıkarabiliyor ve düşmanları artık tek hamlede yere serebilecek kıvama gelebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda Harley Quinn, Two Face, Penguen ve çok daha fazla ikonik kötü karakterin olduğundan bahsedebilir ve bu kötü karakterleri ortadan kaldırmak için farklı planlamalar sergileyebiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni savaş ortamları ve alet özellikleri ile beraber oyuncular, daha önce hiç olmadığı kadar geniş bir savaş alanına adım atabiliyor ve burada yüksek teknolojilere sahip aletlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor. Bu sayede oyunda daha iyi bir şekilde yer alabiliyor ve kendi aksiyonumuzu oyuna dahil edebiliyoruz. Bununla beraber her bir oyuncu bu tarz oyunlarda farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü kullanabileceğiniz aletler, araçlar ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşmanları alt etmek ve onları ortadan kaldırmak temel hedefinize olarak karşınıza çıkıyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve seri ve üçlemeyi oynamanızda yarar var diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ballad of Antara'dan Dikkat Çekici Oynanış Videosu 39 Dk önce Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler