Arma 4 Hayranları Memnun Etmek İstiyor

19.10.2024 13:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Bohemia Interactive stüdyosunun üstlendiği nişancı aksiyon serisinin en yeni oyunu Arma 4, bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyuruldu. Bu duyurunun ardından oyunun 2027 yılında piyasaya sürüleceği doğrulandı. Şimdi ise yapılan açıklamalarla beraber yeni oyunun hayranları memnun etmek istediği vurgulandı.
 
Arma 4 merakla bekleniyor
 
 
 
Serinin en son çıkan oyunu Arma Reforger adıyla bizlere sunuluyor. Bildiğiniz üzere oyun ilk etapta 17 Mayıs 2022'de erken erişim olarak piyasaya sürüldü, ardından 16 Kasım 2023 tarihinde tam sürüme kavuştu. Reforger şu anda Xbox Series ve PC için mevcut durumda. Aynı zamanda PC sürümü Steam platformu üzerinden satışta.
 
Arma Reforger, şu anda çoğunlukla olumlu etiketine sahip durumda. Ancak bir önceki seri oyunu yani Arma 3'ün ne yazık ki ötesine geçememiş durumda.
 
Öte yandan Arma 4'ün 2027 çıkış aralığı Bohemia Interactive’in 25. yıl dönümü konseri sırasında duyuruldu. Bu kutlamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
 
 
Arma Reforger neler vadediyor?
 
Birinci şahıs kamera bakıcı ayısı ile beraber ilerleyebileceğimiz taktiksel ve strateji deneyiminin harmanlandığı nişancı aksiyon oyunu içerisinde Soğuk Savaş dönemine doğru adım atıyor ve burada farklı bölgelere doğru ilerleyerek keyif alabileceğimiz farklı senaryolar içerisinde kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda seri içerisinde yer alan çeşitli karakterler, bölgeler ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor.
 
Bu oyun her ne kadar Steam platformu üzerinde çoğunlukla olumlu etiketine sahip olsa da, serinin bir önceki oyununa göre daha az oyuncu sayısı ile ön plana çıkıyor ve oyuncular ile hayranlar genel olarak yeni seri oyununu bekler duruma geliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, serinin en yeni oyunu 2027 yılında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Ancak önümüzde uzun bir süreç olduğundan dolayı elbette oyun bir noktadan sonra unutulmaya mahkûm oluyor. Ancak tarihler yaklaştığı zaman yapılan reklam çalışmalarıyla tekrar canlanabiliyor ve şu anda oldukça erken bir dönemde olduğumuzu aktarmakta fayda var. Şu anda serinin en son oyunu hakkında daha fazla detaya girecek olursak, 61 km²'lik büyük bir adada geçtiğini aktarabiliyoruz. Bu ada içerisinde elbette çatışmaların hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtebiliyoruz.
 
Yer aldığınız süre boyunca farklı oyun modları içerisinde ilerlerken, aynı zamanda yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor, diğer oyunculara karşı farklı taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyor ve çatışma içerisine girerek her şeyin olabileceği gerçek zamanlı bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. İlgi çekici ortamlara ve savaş atmosferine geçiş yapabileceğiniz yapımda yepyeni arazileri keşfedebiliyor, kendi senaryolarınızı yazabiliyor ve hatta oyun içerisinde yer alan editör sayesinde kendinize ait ortamlar ortaya çıkarabiliyor, yaratıcılığınızı konuşturabiliyor ve yepyeni belgeleri oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu sayede farklı unsurları sunmak istiyorsanız bu oyun modunu denemenizde fayda var diyebiliriz. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı ortamlara doğru geçiş yaptığınız esnada, elbette hemen buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve arka planda sürekli olarak hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda silahlarınızı kullanabileceğiniz bir askeri simülasyon deneyiminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Çok yönlü bir savaş sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğiniz yapım, askeri simülasyon türünü yeniden tanımlamayı hedefliyor ve burada modlanabilir bir deneyimin olduğunu söyleyebiliyoruz. Tanıdık mekanları yeniden ziyaret edebileceğiniz ve devasa açık dünyada doğal güzelliğin tadını çıkarabileceğiniz, hatta bu ortamlarda çamların, geniş yapraklı ormanların, nehirlerin, göletlerin çok daha fazlasının oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliyoruz. Bununla beraber yine plajlara, sert dağlara, kayalık kıyılara ve çok daha fazla bölgeye doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve bu manzaraları izlerken diğer taraftan kendinizi çatışmalara hazırlayabiliyorsunuz.
 
İlgi çekici ortamları keşfederken, aynı zamanda farklı bölgelerin olduğunu da aktarabilir ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmek için deniz aşırı toprakları keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Farklı devletlerin ve grupların bulunduğu yapımda, elbette buraları ele geçirmek ve burada hakimiyet kurmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Zaten oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek için yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yapım içerisinde çevrimiçi oyun moduna katılım sağlayabiliyor ve gerçekçi Soğuk Savaş muharebeleriyle beraber ön plana çıkabiliyorsunuz. Oyunda farklı devletler bulunuyor ve Amerika veya Sovyet ordusu ile beraber savaşları deneyimleyebiliyorsunuz. Stratejik bölgeleri ele geçirebileceğiniz ve bu bölgelerde hakimiyet kurabileceğiniz yapımda, savaş alanlarına hâkim olabileceğiniz ve aynı zamanda dinamik ve acımasız bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğiniz sistemlerin olduğunu belirtebiliyoruz.
 
Bu ortamlarda hayatta kalmak, kendinizi hedeflere doğru ilerletmek tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda oyunda sürekli olarak hareket halinde olmanız gerekiyor, çünkü düşmanlar elbette sizi gördüğü anda üzerinize doğru gelmeye hazırlanıyor ve burada yapacağınız planlamalar oldukça önem arz ediyor. Bir yeri ele geçirmeden önce arkadaşlarınızla beraber sohbet edebiliyor, onlarla farklı planlamalar kurabiliyor ve sesli iletişim sistemi ile bölgeleri ele geçirerek kendi hakimiyetinizi güçlendirebiliyorsunuz. Oyunda sadece yaya olarak değil, aynı zamanda karada tanklarla beraber ilerleyebiliyor ve düşmanların mevzilerini ele geçirmek durumunda kalıyorsunuz. Farklı ayrıntılarla beraber, aynı zamanda özgün silahların olduğundan bahsedebiliyor ve bunları kullanmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Harekatı farklı stratejilerle beraber yönetebiliyor, dinamik hedefleri ortadan kaldırabiliyor ve bu hedefleri ortadan kaldırdıkça ilerlemeniz daha da kolaylaşıyor.
 
 

Oyunda ustalığımızı gösterebileceğimiz esnada, elbette yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve olayları kontrol altına almak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bir editör bulunuyor ve bu editör programı sayesinde benzersiz görevler yaratabiliyor, farklı olayları ortaya dökebiliyor, farklı bölgeler yaratabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yerimize alabiliyoruz. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca zafere doğru ilerlemek durumunda kalırken, elbette tüm gücümüzü en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve zorluklara karşı kendimizi test edebiliyoruz. Her şeyin olabileceği tepkisel bir sanat alanında, aslında diğer arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyor ve işbirliği moduyla beraber planlarımızı değerlendirebiliyoruz. Nokta platform desteğinin bulunduğu yapım, elbette hem PC'de hem de konsollarda modlanmış içeriklerle beraber karşımıza çıkıyor ve her bir oyuncu bu özel içeriklere erişim sağlayabiliyor.
 
Modlanmış içerikler hem konsol tarafında hem de PC tarafında karşımıza çıkıyor ve bu paylaşım deposu workshop aracılığıyla indirilebiliyor. Çok oyunculu kısma bakacak olursak, gerçek zamanlı senaryo sistemleri ile karşı karşıya gelebiliyor ve oyun yöneticisi olarak savaşın sisleri ardındaki sırları açığa çıkarabiliyoruz. Bununla beraber çatışmalar en iyi şekilde bizlere gerçekliği bir şekilde sunulmak isteniyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu savaş ortamını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Oyunda farklı ortamlar bulunduğundan dolayı, elbette çevreyi en iyi şekilde keşfetmemiz gerekiyor. Çünkü burada keşiflerle beraber etrafta neler olup bittiğini görebiliyor, hangi alanlara sığınabileceğimizi ve hangi alanlarda savunma yapabileceğimizi kestirebiliyor, bununla beraber kendi taktiklerimizi ve planlarımızı ortaya çıkarabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimlerinizi ve planlamalarınızı özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde çalışma tezgahının olduğundan bahsedebiliyor ve bu tezgah ile beraber farklı araçları kullanarak modlama yapabiliyor, yeni mekanikler ortaya çıkarabilir, varlıkları, dokuları ve daha fazlasını tanıtabiliyor ve hayal gücünüzün ötesine geçebiliyorsunuz. Oyunu yeniden şekillendirebileceğiniz ve kendi yaratıcı vizyonunuzu ortaya dökebileceğiniz yapımda, elbette oluşturduğunuz notlarla ve içeriklerle diğer oyunculara karşı bunları sunabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber elbette oyun, daha çok atölye ve modlama içerikleri ile beraber ön plana çıkarken, aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz içeriklerle hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Burada kullanabileceğiniz oldukça farklı ve geniş silah kütüphanesi kullanıyor ve bunları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelebiliyor ve hem diğer oyunculara hem de düşmanlara karşı hayatta kalmak temel hedefimiz. Serinin en yeni oyunu geliştirilmeye devam ederken, bu oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong'un PS5 Fiziksel Sürümü Duyuruldu 2 Saat önce Squadron 42 İçin Bir Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 2 Saat önce Yeni Silent Hill 2 Remake Modu Tüm Sisleri Kaldırıyor 3 Saat önce Marvel's Spider-Man 2 İçin Ek Hikaye İçeriği Planlanmıyor 7 Saat önce GeForce Now Hizmetine 10 Yeni Oyun Ekleniyor 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler