Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı

18.09.2024 14:49 Mehmet Tandoğan

 
 
Square Enix tarafından piyasaya sürülen aksiyon rol yapma oyunları Final Fantasy 7 Rebirth ve Final Fantasy 16 ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Şirket tarafından yayınlanan bir raporda, iki oyunun da satışlarının oldukça düşük bir performans gösterdiği vurgulandı.
 
Final Fantasy 16 sonunda PC'ye geldi
 
 
 
İlk olarak Mayıs ayında düzenlenen mali sonuç raporunun bir parçası olarak Square Enix çeşitli rakamlar paylaştı. Raporda “Foamstars ve Final Fantasy VII Rebirth'ün 4. çeyrekte piyasaya sürülmesine rağmen, ilk satışlar beklendiği kadar güçlü olmadı” ifadeleri yer aldı. Performansı düşük olan üç oyun da başlangıçta PS5 konsollarına özeldi. Dolayısıyla Xbox Series X/S'e de çıkmış olsalardı belki de daha iyi bir satış sayısı yakalayabilirlerdi.
 
Geldiğimiz noktada Final Fantasy 16, ilk etapta PlayStation 5’e özel olsa da bildiğiniz üzere 17 Eylül'de PC platformunda yayınlandı. Diğer taraftan Final Fantasy 7 Rebirth hala PS5’e özel kalmaya devam ediyor. Öte yandan Final Fantasy 7 Remake üçlemesinin ilk oyunu sonunda PC'de yayınlandı. Bu yüzden devam oyununun da gelmesini bekleyebiliriz.
 
Son olarak Foamstars önümüzdeki ay ücretsiz olacak. Oyun daha önce PlayStation Store'da 30 dolardan (ülkemizde 1.049,00 TL) satılıyordu.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 49 Dk önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 2 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 3 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 3 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler