Türk Yapımı Ulukayın: Ertuğrul Oyunundan Yepyeni Sinematik Fragman

01.08.2024 21:44 Mehmet Tandoğan

 
 
Türk oyunu sektörünün gelişmeye başladığı bu dönemde yeni yapımlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Tekden Studio tarafından geliştirme aşamasında bulunan Ulukayın: Ertuğrul oyunundan yepyeni bir sinematik fragman yayınlanmış durumda.
 
Türkçe seslendirme ve alt yazı destekleri mevcut
 
 
 
Ulukayın: Ertuğrul, açıklanan detaylara göre yarı açık bir dünyada rol yapma deneyimi sunmayı hedefliyor. Oyunda bir Türk savaşçısını yönetiyor ve Türkçe seslendirme ve alt yazının da mevcut olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunun detaylarına biraz daha göz atacak olursak, Orta Çağ döneminin kaos ortamına geçtiğini söyleyebiliriz.
 
13. yüzyılda Ahlat hudutları içerisinde varlığını sürdüren Kayı Obası’nın, Cengiz Han öncülüğündeki Moğolların saldırısına uğradığı bir dönemi konu alan yapım içerisinde Ertuğrul Gazi olarak ilerlemeye çalışıyoruz ve düşmanları defetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yanımıza alabileceğimiz dostlarımızla beraber adaleti sağlamaya çalışıyor ve buralarda hüküm sürmeye başlıyoruz.
 
Bir yandan Türklerin bozkır kültürünü yansıtan diğer yandan ise kendine özgü dövüş tarzı ile beraber ön plana çıkmayı hazırlanan oyun 2025’in ilk çeyreğinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Türk oyun sektörünün elbette yavaş yavaş geliştiği şu dönemlerde farklı yapımlar karşımıza çıkmaya devam ediyor. İlk fragmanı ile beraber beklemeye koyulduğumuz ve genel olarak oyuncular tarafından dikkate değer bir yapının bulunduğu Ulukayın Ertuğrul projesi için şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi yepyeni bir sinematik fragman yayınlandı. Fragman detaylarına geçecek olursak, elbette burada hangi karakterlerin yer alacağını, karakterlerin görüntüsü, animasyonları ve çok daha fazlası karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyunun yukarıda bahsettiğimiz gibi yarı açık bir dünyaya sahip olduğunu ve Orta Çağ döneminde geçtiğini aktarmakta fayda var. Ertuğrul Gazi'yi kontrol edebileceğimiz ve tarihe doğrudan yansıtacağını belirtebildiğimiz yapımda masumların kahramanı olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve gerçek bir Türk savaşçısının hayatını burada yaşamak için dikkat çekici ortamlara geçiş yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Elbette Moğol saldırıları ile karşı karşıya kaldığımız bu saldırıları def etmeye ve var olma mücadelesini vermeye başladığımızı yapım içerisinde karanlıkta beraber yüzleşmek durumunda kalıyor ve burada hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Yarı açık dünyada aksiyon ve macera deneyimiyle karşı karşıya gelebileceğimiz ve bir Türk savaşçısının hayatını yaşama fırsatını bulabileceğimiz yapımda 13. yüzyıl Ahlat bölgesinde bulunuyor ve Kayı Obası içerisinde yer aldığımız süre boyunca buranın istilasına konu olduğunu söyleyebiliyoruz. Cengiz Han önderliğindeki Moğol ordusuna karşı gelebileceğimiz, onların saldırılarını ortadan kaldırabileceğimiz ve ateş çemberine giren halkı burada en iyi şekilde koruyabileceğimizi yapımda yapacağımız hamlelerle beraber gidişata verebiliyoruz ve arka planda yer alan olaylar temel olarak bunlardan ibaret diyebiliriz.
 
Bunun yanı sıra arka plandaki olaylar hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve karanlığı aydınlığa çıkarmak için burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ertuğrul Gazi ile beraber ilerleyebildiğimiz yapımda sırra kadem basan abisini bulmak için heyecan verici bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. Bu yol elbette puslu bir yapıyı beraberinde getiriyor; aynı zamanda Moğol saldırılarına elbette ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

İnsanlığın kaderinin elbette pamuk ipliğinde bulunduğu ve puslu yolu içerisinde ilerlemeye başladığımız yapımda aksiyon-macera deneyimi ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve Türk savaşçısı ile beraber oynamak oyun içerisindeki temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyun içerisinde heyecan verici bir yolculuk bizleri bekliyor ve aynı zamanda yarı açık dünya ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, obaları keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz.
 
Kaos ortamında bulunduğumuz yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi Orta Çağ deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve elimizdeki silahları kullanmak tamamen bizim işimize yarıyor. Oyunda kullanabileceğimiz silahlar arasında kılıçlar, kalkanlar, yaylar ve çok daha fazlası yer alıyor. Yarı açık dünyayı keşfedebileceğimiz, etrafta neler olup bittiğini görebileceğimiz ve aksiyon serüveni içerisinde gizemli bir yolculuğa çıkabileceğimiz yapımda farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor, onların başına gelenler hakkında fikir sahibi olabiliyor ve daha fazla detay ile beraber olayların gidişatına dokunabiliyoruz. Kaos ortamı içerisinde elbette neler olup bittiğini öğrenmekle beraber elimizdeki kılıcı adalet için savurmak durumunda kalıyor ve kanlı savaşların hüküm sürdüğü dünyada adaletin ışığıyla beraber etrafı aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Karanlığın, yozlaşmanın ve kötü unsurların bulunduğu yapım içerisinde bu detaylarla beraber yer almak ve onlara karşı durmak için büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyoruz ve gizemli bir yolculukla beraber önemli olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Etrafı gezip tozabileceğimiz, dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz, edindiğimiz bilgiler ışığında tüm insanlığı tehdit eden durumlarla karşı karşıya kalabileceğimizi yapımda Turgut ve Meryem’in de burada olduğunu görebiliyor ve tehlikenin boy gösterdiği bölgelere doğru ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Türk savaşçısının hayatını yaşama şansı bulabileceğimiz ve dikkatli bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda her koldan çeşitli tehlikelerin geldiğini söyleyebiliyor ve bu ortamlarda kendimizi bulmak ve aynı zamanda hayatta kalmak temel hedefimiz arasında yer alıyor.
 
 

Cengiz Han ordusunun büyük oranda etrafı yakıp yıktığı ortamda puslu yollara doğru ilerleyebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda burada Türk kültürünü yansıtan unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimizi aktarmakta fayda var. Örneğin burada bozkır kültürünü ve dövüş tarzının doğrudan alındığını ve her bir bölüm içerisinde farklı oynanış dinamikleriyle karşı karşıya kalabileceğimizi söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yarı açık dünya bulunduğundan dolayı elbette bu kısımlara ulaşmak için bizlere çeşitli bölümler aracılığıyla olaylar sunuluyor ve her bir bölüm içerisinde yapacaklarımızla beraber gidişatına yön verebiliyoruz. Aynı zamanda etrafı keşfedebiliyor ve yarı açık dünyada bu bölümler arasında neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Obamızı ve kendimizi güçlendirebileceğimiz, aynı zamanda istatistiklerimizi yükseltebileceğimiz, iyiliği özgür kılıp kötülüğü def edebileceğimiz yapımında genel olarak dikkat çekici unsurların olduğundan söz edebiliyoruz.
 
Zaten haberimizde de bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde hem altyazı desteği hem de Türkçe dublaj desteği bulunuyor. Bu desteklerle beraber istediğimiz gibi oyun içerisinde ilerleyebiliyor, kaos içerisinde bulunduğumuzdan dolayı buralardaki kaos ve sıkıntıyı ortadan kaldırmaya çalışıyor ve gerçekçi anlamda yozlaşmayı buradan silip atmak gerekiyor. Puslu yol boyunca elbette yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verirken aynı zamanda adaleti teslim etmek için büyük bir mücadeleye atılıyor ve adalete teslim etmeye çalışırken büyük bir kıyımın ortada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla yozlaşmanın tüm yeryüzüne bulaştığı yapının içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber adaletin ışığı olmaya geliyor ve sırra kadem basan abiyi bulmak için büyük bir mücadele katılım göstermek durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyun şu anda elbette geliştirme aşamasında bulunuyor. Ancak genel olarak animasyonlardan ve kaliteyi bahsedecek olursak, bu kısımların şu anda oyuncuları pek tatmin etmeyeceği ortaya çıkıyor. Çünkü genel olarak fragman yorumlarına bakacak olursak, oyuncular görsel ve animasyon kalitesini bir hayli yetersiz buluyor. Ve umuyoruz ki ilerleyen süreçte bu duruma bir el atabilir ve daha iyi bir şekilde bizlere sunabilir. Çünkü genel olarak oyuncular animasyonları, grafiklere ve daha fazla detaya oldukça dikkat ediyor. Bu tarz detaylarla beraber artık günümüz teknolojisinde üst düzey oyunlarla karşılaştığımızdan dolayı bu tarz yapımlar elbette düşük kalabiliyor. Dolayısıyla oyuncuların beklentileri yüksek olduğundan dolayı hem grafik beklentisi hem de animasyon beklentisi artık tepeleri çıkmış durumda.
 
Fakat ülkemizde bildiğiniz üzere oyun sektörü elbette gelişmekte olan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla kat edebileceğimiz yolun oldukça uzun olduğunu söylemekte fayda var. Ancak nihayetinde her şeyin animasyon ve grafik olmadığı fakat yine de bu gerçeğin ortada bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyuncular oynarken hem mekaniklerden hem de grafik anlamında iyi bir deneyim elde etmek istiyor ve bu deneyimi kendine göre özelleştirip kişiselleştirmekle beraber de oyundan beklentileri arttırabiliyor. Umuyoruz ki final sürümü içerisinde elbette daha iyi bir şekilde bizlere daha iyi içerikler sunulabilir ve güzel bir projeyle beraber yerimizi alabiliriz. Şu an için oyunun herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor; ilerleyen süreçte daha fazla detayın sahibi olmaya bekliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor 08 Eylül Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı 08 Eylül Silent Hill 2 Remake ve Orijinal Sürüm Grafik Karşılaştırma Videosu 08 Eylül Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler