A Quiet Place: The Road Ahead Çıkış Tarihi Belli Oldu

06.08.2024 13:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Tek oyunculu korku macera oyunu A Quiet Place: The Road Ahead'in çıkış tarihi belli oldu. Yayıncılığını Saber Interactive ve geliştiriciliğini Stormind Games ekibinin üstlendiği korku filmi serisine dayanan yan oyun, açıklanan detaylara göre 17 Ekim tarihinde geliyor. Belirtilen tarihle beraber PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
A Quiet Place: The Road korku filmi serisine dayanıyor
 
 
 
A Quiet Place: The Road Ahead, korku filmi serisine dayanan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ölümcül yaratıkların istilasından sonra hayatta kalma mücadelesine adım atabileceğimiz yapımda, aile çatışmasının ortasında kalan bir karakteri kontrol ediyor ve eleştirmenlerce beğenilen aynı zamanda gişe rekortmeni film serisinden esinlenen bir yapı bizlere aktarılıyor.
 
Sinir bozucu atmosferlerin bulunduğu ve arka planda yer alan seslerin oldukça etkili olduğu yapımda, korkunç yaratıklardan saklanmak durumunda kalıyor ve onların yanlarından geçmek tamamen bizim işimiz oluyor. Anlatılmamış bir hikaye içeriğini bünyesinde barındıran A Quiet Place'te dramatik bir macera deneyimi bizleri bekliyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Film serisinden ilham alan ve doğrudan korku unsurlarıyla karşı karşıya kalacağımız yapım içerisinde gerilim dolu atmosferlerle dolu kalacak ve beğeni toplayan gişe rekortmeni film serisinden ilham alan yapımla beraber de oradan karşı karşıya gelebileceğiz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca resmen hayatta kalma hikayesi ile gerçekçi bir yapıya sahip olabilecek ve tek oyunculu ve macera içerikleri ile dolu bir yapıyla da gidişatımıza yön verebileceğiz. Özel uyarlama ile beraber ilerleyebileceğimizi yapım içerisinde sessizce hayatta kalmaya çalışacak, korku unsurlarının yanından gizlice gitmeye başlayacak ve daha fazla detay ile beraber hayatta kalmanın yollarını arayabileceğiz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda gizlilik odaklı yapı sebebiyle oldukça fazla rahat hareket edemiyor ve yapacağınız hamlelerle beraber sürekli olarak kendinizi diken üstünde hissedebiliyorsunuz. Oyunda farklı bölgelere doğru ve farklı odalara doğru ilerlerken elbette sürekli olarak gerilebiliyor, arka planda bulunan müziklerin ve ses efektlerinin bir hayli gergin olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda gerilim ve korku odaklı ses efektlerinin ön planda olması oldukça önem arz ediyor. Eğer arka planda herhangi bir ses efekti olmasa, gerilim dolu müzikler olmasa da, oradan oyunla ilerlemeye çalışacak herhangi bir etkisi olmaz ve korku oyununun etkisini yitirdiğini görebiliriz.
 
Ancak bu tarz detaylarla beraber sadece gergin efektlerin bile oyuncuları bir hayli korkuttuğunu ve ortama girerken yapacağı hamleleri değiştirdiğini söyleyebiliyoruz. Yapım içerisinde istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda düşmanlara karşı nasıl bir tavır sergileyeceğimiz tamamen bize ait oluyor. Bu tarz detaylarla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Korku macera serisinden ilham olan bu yapımda hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu görebiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu unsurların ve korku dolu anların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.

Sessizce hayatta kalabileceğiniz ve bu hayatta kalma sistemleri ile ön plana çıkabileceğiniz yapımda özel uyarlama içerikleri ile karşı karşıya kalabiliyor ve kişiler arası aile çatışmasının ortasında bir anda kendimizi bulabiliyoruz. Tek oyunculu bir yapıya sahip olan oyun içerisinde dikkatli bir şekilde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda hayatta kalmak zorunda kalan bir genç kadının rolünü üstlenebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elimizdeki ışık kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmeye hazırlanıyor, kıt kaynaklarla beraber ilerlemeye başladığımız esnada elbette karanlıkları aydınlığa çevirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla istediğimiz gibi ilerlerken doğrudan karşımıza korku unsurlarından çıktığını görebiliyor ve onlardan kaçınmak tamamen bizim işimiz oluyor. Diğer korku oyunlarından esinlenen ve aynı zamanda kendi içerisinde farklı mekaniklerin ve korku unsurlarının olduğu yapımda yapacağınız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine daha çok temkinli ve yavaş bir şekilde ilerlemek bir hayli önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla hayatta kalmak zorunda kalan bir genç kadını kontrol ederken etrafınızı iyi bir şekilde analiz etmeli, keşfetmeli ve çevre unsurları ile etkileşime girmeniz gerekiyor. Oyun içerisinde arka planda yer alan hikayeyi anlamak için etrafta bulunan notları incelemek ve onları okumanız oldukça önemli çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere hikaye içerikleri genel olarak sinematik bir şekilde bizlere sunulmuyor.
 
Diğer taraftan daha çok notlar ve ipuçları aracılığıyla bizlere aktarılan unsurların olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber istediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz yapımda resmen kıyamete katlanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve işlerin çığırından çıktığını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda ilerlerken yukarıda bahsettiğimiz gibi çevredeki ipuçlarını bulmak, keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek ve çok daha fazlasını irdelemek oldukça önemli. Zaten oyunun temelinde bu detaylar yer alıyor ve arka planda yer alan hikaye herhangi bir sinematik ara sahne aracılığıyla bizlere sunulmuyor ve sadece biz bu unsurları açığa çıkarmak ve tetiklemek için bulmacaları çözmek, aynı zamanda mektupları ve yazıları okumak durumunda kalıyoruz.

Dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kaldığımız ve bu unsurları aşmak için elimizden geleni yapmaya çalıştığımız yapımda gidişatımıza yön verirken aynı zamanda yaratıklara ve canavarlara karşı nasıl bir hamle yapmak istediğimizi seçebiliyoruz.
 
 
 
Dilediğimizi gerçekleştirirken kıyamete katlanmak zorunda kalan bir genç kadını kontrol ederken ve aynı zamanda kendi içsel korkularımızla yüzleşmeye hazırlanırken adeta gerginlikle dolu bir yolculuğu deneyimlemeye çalışıyoruz ve sinir bozucu atmosferin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Atmosferler arasında sürekli olarak kendimizi karanlıklar içerisinde bulabiliyor ve her bölge içerisinde farklı detayların, atmosferlerin, karanlık unsurların, canavarların, yaratıkların ve çok daha fazla gergin olayın olduğunu söyleyebiliyoruz. Aile dramının gerçekleştirildiği ve arka planda oldukça etkili bir hikayenin olabileceğini söylediği yapımda sadece seslerle beraber avlanan bir grup canavarın olduğunu söyleyebiliyor ve bununla beraber yaratıklardan saklanırken kendinizi elbette gergin dolu ortamlarda bulabiliyorsunuz. Korku dolu unsurlar etrafta kol gezerken siz de onların yanından geçmek durumunda kalıyor ve bu durum gerçekten de gergin anları açığa çıkarıyor.
 
Oyunda örneğin elinize alabileceğiniz bir flare gun ile beraber doğrudan ilerlemek durumunda kalıyor ve burada yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. İstediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve dilediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz oyunda yapacağınız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacağınız hamleler burada değişkenlik gösterebiliyor ve düşmanlara karşı, aynı zamanda yaratıklara karşı nasıl bir hamle yapmanız gerektiğine karar verebiliyorsunuz. Çabalayarak sessiz bir şekilde ilerleyerek gizlilik odaklı sistemlerle kendinizi odaklayarak doğru bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve dehşetten kurtulmak için burada elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Hayatta kalmanın yollarını farklı şekillerde arayabileceğiniz ve bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda kıyamete maruz kalan bir genç kadını kontrol ederken etrafı ışıklandırmak ve elinizdeki kaynakları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 
 
İçsel yolculuğumuza doğru ilerlemeye çalıştığımız ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatına yön vermeye başladığımız yapımda karanlık ortamlardan ve sinir bozucu atmosferlerden geçerken bir yandan ise bulmacaları çözmeye çalışıyor, kapıları aralamaya başlıyor ve anlatılmamış bir hikaye ile karşı karşıya bulabiliyoruz. Burada elbette yapacağımız yolculukla beraber farklı nesneleri ve unsurları elimize alabiliyor ve ışıklandırma sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Her bir ortam ve atmosfer içerisinde farklı yaratıklar, canavarlar, gergin dolu unsurlar, bulmacalar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Anlatılmamış bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabildiğimiz ve burada yeni ve ürkütücü derecede ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda bazı durumlarda ortamların oldukça sakin ve sessiz olduğunu deneyimleyebiliyoruz. İşte bu noktada oldukça ürkütücü ve sakin bir sessizliğin olduğundan bahsedebiliyor ve burada yapacağınız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Çünkü burada ürkütücü bir sessizliğin olmasından dolayı belki de kendinizi oldukça gergin hissedecek ve yapacağınız hamleleri yapamayabileceksiniz. Dolayısıyla kıyamet sonrası ortamlarda bulunabileceğiniz ve kendi bölgenizi keşfetmeye hazırlanabileceğiniz yapımda film serisinden aşina olduğunuz ortamlar, gerilim dolu unsurlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Yapım içerisinde doğrudan ilerlerken arka planda dramatik bir macera içeriğinin olduğundan bahsedebilir ve film serisinden ilham alan bir macerayı yaşamak için buradaki kıyametten çıkmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yine yukarıda bahsettiğimiz gibi film serisinden bağımsız olarak ekstra ve ilgi çekici bir hikaye içeriğinin bizlere sunulacağı belirtiliyor ve kendimizi sakin manzaralarda gezinmeye çalışırken bir yandan ürkütücü ortamlarda bulabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı ortamlara doğru geçerken buralarda neler olup bittiğini öğrenmek, etrafı keşfetmek, çevre unsurları ile etkileşime girmek bir hayli önem arz ediyor. Zaten korku oyunlarının özünde etrafı keşfetmek ve yürüme simülasyonu deneyiminin sunulması temel olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca etrafta bulunan kaynakları elde etmek, onlarla etkileşime girmek, notları okuyarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve çok daha fazlasıyla beraber yerimizi almak zaten keşif unsurları içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla keşif unsurları ile beraber istediğiniz gibi hikaye konusunda fikir sahibi olabiliyor ve daha önceden burada neler yaşandığı konusunda aynı zamanda çeşitli ipuçları öğrenebiliyoruz. Tekinsiz ortamlarda bulunabileceğimiz ve çevremizi gözlemleyerek aynı zamanda çevremizdeki araçlardan yararlanmaya hazırlanabileceğimiz yapımda kendi yolumuzu bulmaya hazırlanıyor ve kendi yolumuzu çizmek, aynı zamanda kaderimizi belirlemek bizim işimiz oluyor.

Çevremizdeki araçlardan yararlanarak ilerlemeye başladığımız, karanlık ortamlara aydınlatmaya başladığımız ve daha fazla detay ile beraber bu unsurlardan kaçınmaya çalıştığımız yapımda elbette karşımıza çıkan yaratıklardan gizlenmek ve onların yanından gizli gizli ilerlemek bir hayli gergin durumu beraberinde getiriyor.
 
Oyun içerisinde sadece gizlilik odaklı bir sistemin olduğundan ve herhangi bir şekilde canavarlara yani yaratıklara karşı gelemediğimizden bahsediliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak ilerleyebilecek yaratıklardan kaçınmak durumunda kalacak, onlardan saklanabilecek, kendimizi başka bir yapının arkasına getirerek düşmanlardan gizleyebilecek ve daha fazla detay ile beraber karşı karşıya kalabileceğiniz kendi yolumuzu keşfedebileceğimiz ve daha fazla detayı oyun içerisinde görebileceğimiz yapım genel olarak bu tarz bir deneyim sunmayı hedefliyor ve kendi deneyimlerinizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi deneyimlerinizle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve diğer taraftan gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, film serisinden ilham alan ve doğrudan korku unsurlarıyla karşı karşıya kalacağımız bu yapım, gerilim dolu atmosferlerle dolu bir hayatta kalma hikayesi sunuyor. Beğeni toplayan gişe rekortmeni film serisinden ilham alan bu oyun, oyunculara gerçekçi ve tek oyunculu bir macera deneyimi sunmayı hedefliyor. Yapım boyunca sessizce hayatta kalmaya çalışıyor, korku unsurlarının yanından gizlice geçiyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Bu tür oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyimini özelleştirebilir. Gizlilik odaklı yapı nedeniyle rahat hareket edemeyecek ve yapacağınız hamlelerle sürekli olarak kendinizi diken üstünde hissedeceksiniz. Oyunda farklı bölgelere ve odalara doğru ilerlerken, gerilim dolu müzikler ve ses efektleri sizi sürekli tetikte tutacak. Korku oyunlarında bu tür ses efektlerinin ön planda olması, oyunun atmosferini güçlendiren önemli bir unsur.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler