Earth Defense Force 6'nın Güncel Satış Sayısı Belli Oldu

07.09.2024 17:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Sandlot ve yayıncılığını D3 Publisher'ın üstlendiği savaş odaklı aksiyon-macera oyunu Earth Defense Force 6'nın güncel satış sayılarını açıkladı. Ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak oyun dünya çapında 550.000 satış sayısını aştı.
 
Sevilen serinin en yeni oyunu satmaya devam ediyor
 
 
Earth Defense Force 6, bildiğiniz üzere ilk etapta 25 Ağustos 2022 tarihinde Japonya'da PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için çıkışını gerçekleştirdi. Ardından 14 Mart 2024'te Asya'da aynı konsollarda çıktı. 25 Temmuz 2024 tarihine geldiğimizde ise oyun PlayStation 5, PlayStation 4 ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü ise Steam ve Epic Games Store üzerinden satışta yer alıyor.
 
Earth Defense Force 6, Japonya'da piyasaya sürüldüğü ilk hafta içinde 300.000 adet sattı. Dolayısıyla o zamandan bu yana 250.000 adet daha sattığını söyleyebiliyor ve doğrulayabiliyoruz. Bu kapsamda oyun hem satmaya hem de çok oynanmaya devam ediyor.
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamları ve savaşlara adım atabileceğimiz yapım içerisinde yılların ileri olduğunu aktarmakta fayda var. Dikkat çekici içeriği ve robot savaşları ile beraber ön plana çıkan yapımda dünyanın iyileşmeye ve bir umuda ihtiyacı bulunuyor. İşte burada tamamen biz devreye giriyoruz. Yepyeni bir dünyada dünyanın kaderinin bizim elimizde olduğu yapımda, farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, buraları keşfedebiliyor, devasa robotlara karşı savaş açabiliyor ve elimizdeki imkanları ve silahları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
İçerisinde bulunduğumuz yapımda dünya çöküşün eşiğinde bulunuyor ve insanlık dışı bilinmeyen bir işgalci gücün bu dünyaya adım attığını söyleyebiliyoruz. İşte bu noktada biz de bu işgalcileri ortadan kaldırmak ve dünyanın umuda kavuşmasını sağlamak için mücadele ediyoruz. EDF askerinin rolünü üstlendiğimiz yapımda üçüncü şahıs nişancı kamera bakış açısı yer alıyor. İstediğimiz gibi oyunda ilerlerken aynı zamanda etrafı keşfedebiliyor ve her bölge içerisinde farklı zorlukların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelmek için büyük bir mücadele verebiliyor ve elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanarak düşmanları uzaktan gafil avlamak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda savaş ortamları gerçekten de zorlu bir yapıya içeriyor çünkü burada savaşırken bombaların, roket atarların ve çok daha fazlasının ucunda yer alıyor ve bu kapsamda kendimizi koruyup kollamamız gerekiyor. Dünyanın kaderinin elimizde olduğu yapımda yeni dünyanın geleceğini kurtarmak tamamen bizim işimiz olurken, aynı zamanda nüfusun oldukça azaldığını ve bu nüfusu geri getirmek için büyük bir hamle yapmamız gerektiğine karar verebiliyoruz. İşgalci güçleri ortadan kaldırmak için türlü stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyoruz. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi stratejilerini ve planlamalarını ortaya dökebiliyor. Bunun yanı sıra yapımda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi bir deneyim bizleri bekliyor ve işbirliğimizi öne çıkarabileceğimiz yapılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Çok sayıda dev düşmanı yok etmek için büyük bir mücadele verebileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle onları ortadan kaldırırken aynı zamanda zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşlarında bildiğiniz üzere diğer oyunlarda da olduğu gibi çok çeşitli stratejiler ve planlamalar benimsemeniz gerekiyor. Öncelikle patronların yani devasa düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmeniz hedefiniz oluyor. Onların saldırılarını öğrendikten ve kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve yavaş yavaş böylelikle canlarını azaltabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu düşmanları ortadan kaldırarak gerçekten de ortalığı daha da sakin bir yapıya kavuşturabiliyorsunuz. Seri tarihindeki dikkat çekici bir yapıya bünyesinde barındıran ve içerik bakımından da yüksek bir yapıya sahip olan bu yapımda çevrimiçi işbirliği modunun olduğundan bahsedebilir ve bu iş birliği moduyla beraber arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda arkadaşlarınızla beraber oynamak ve ortamları beraber keşfetmek çok daha keyifli bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalıyor, yanınıza çağırabileceğiniz 4 farklı arkadaşınızla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve akabinde ise 4 farklı asker sınıfının kontrolünü elinize geçirerek ülke çapındaki diğer oyuncularla beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Farklı görevleri adım atabileceğiniz yapımda büyük görevlerle ve silah sayısı ile beraber üstünlük sağlamak durumunda kalıyor ve tüm görevler 4 oyuncuya kadar çevrimiçi işbirliği moduna destekliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde tek başınıza düşmanlara karşı gelmektense yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarla daha kolay bir şekilde tamamlamak çok daha güzel bir deneyimi beraberinde getiriyor. Eğer elinizde imkan bulunuyorsa, elbette yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşınız da varsa, oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz.
 
Dünyanın kaderini elinize tuttuğunuz yapımda arkadaşınızla beraber bu kaderi paylaşabilir ve neler olup biteceğini oyunda görebilirsiniz. Arka plan hikayesi ile beraber ilerleyebileceğiniz yapım, Steam platformunda ne yazık ki karışık etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun birçok noktada eleştiriliyor ve bu eleştirilerin odağında hem görselliğin hem de içeriğin yer aldığını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber seri içerisinde yer alan bu yapım sürekli olarak güncelleniyor ve aynı zamanda geliştirici ekip yeni oyuncuları oyuna dahil etmeyi hedefliyor.
 
 

Yapım içerisinde insanlığın bilinmeyen bir işgalci tarafından uzun bir mücadeleye başladığını ve burada yer aldığımız süre boyunca biz de bu mücadele içerisinde yer aldığımıza aktarabiliyoruz. Yeni dünyanın geleceğini kurtarabileceğiniz ve dünyayı uzun süredir eziyet eden işgalden kurtarabileceğimiz yapımda, seride ilk kez harap olmuş bir dünyada derin bir yolculuğa çıkıyoruz. Hem hikaye anlamında hem de aksiyon ve diğer mekanikler anlamında üst düzey bir yapı sergileyen oyun içerisinde bir EDF askeri olarak yer alıyor ve istediğimiz bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz.
 
Oyunda kullanabileceğimiz oldukça farklı silahlar bulunuyor. Makineli tüfeklerden roket atarlara kadar çok farklı silah cephaneliği ile düşmanlara karşı gelebiliyor ve istediğimiz gibi bunları kullanabiliyoruz. Seri tarihindeki en büyük çevrimiçi işbirliği moduna destekleyen yapımda aynı zamanda hem haritalar hem de işbirliği moduyla beraber ilerleyebileceğiniz bir sistem oldukça ön plana çıkabiliyor. Yüzleşmemiz gereken oldukça farklı görevlerin yer aldığı oyunda 4 farklı asker sınıfının kontrolünü elimize alabiliyor ve ülke çapındaki diğer oyuncularla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Büyük görevleri ve silah sayısı bakımından oldukça fazla olan yerlere adım atabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve burada yaptığımız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Genel olarak toparlayacak olursak, dikkat çekici robot savaşları ve yıkımın eşiğindeki bir dünya teması ile ön plana çıkan bu yapımda, EDF askeri olarak dünyanın kaderini belirlemek tamamen bizim elimizde. Üçüncü şahıs nişancı perspektifiyle oynadığımız oyunda, devasa robotlar ve insanlık dışı işgalci güçlerle savaşıyoruz. Yıkımın eşiğindeki dünya, yeniden umut ışığı ararken, oyuncular olarak bu umudu geri getirme göreviyle karşı karşıyayız. Oyunun sunduğu geniş açık dünya içerisinde farklı bölgelere geçiş yapabiliyor, buralarda keşifler yapabiliyoruz. Zorlu savaşlar ve stratejik hamleler ile devasa işgalcilerle başa çıkmak için silahlarımızı en iyi şekilde kullanmak zorundayız.
 
 
 
Bombalar, roket atışları ve diğer tehlikeli silahlarla dolu savaş ortamları, oyunculara büyük bir mücadele sunuyor. Zorlu ortamlar ve düşmanlar, her bölgeyi keşfederken daha da karmaşıklaşıyor ve oyuncuların stratejik düşünme yeteneğini sınayan bir oyun deneyimi sunuluyor. Oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi işbirliğine dayalı modlar bulunuyor. İşbirliği yaparak devasa düşmanları ortadan kaldırmak ve bu süreçte yeni stratejiler geliştirmek oyuncuların temel amacı oluyor. İşgalci güçleri ortadan kaldırmak için doğru hamleler yaparak dünyayı kurtarma yolunda ilerliyoruz. Nüfusun azaldığı ve dünyanın yeniden inşasının gerektiği bu oyunda, zorlu görevler ve stratejik savaşlar ile başa çıkmak için büyük bir sorumluluk üstleniyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Büyük savaş ortamlarına geçiş yapabileceğiniz bu yapımda robotlara karşı savaş verebiliyor ve istediğinizi gerçekleştirerek dünyanın kötü gidişatını kurtarabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 6 Dk önce Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 5 Saat önce Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 6 Saat önce Yeni Assassin’s Creed Shadows Videosu Atmosferi Detaylandırıyor 7 Saat önce Dota 2 The International 2024 Şampiyonu Team Liquid Oldu! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler