Final Fantasy 16'nın Problemli PC Demosu Güncellendi: Artık Sorunsuz

11.09.2024 23:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Square Enix tarafından biz oyun severlere sunulan ve ilk olarak PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen aksiyon macera oyunu Final Fantasy 16, PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Bekleyiş devam ederken PC platformu için sunulan demo yepyeni bir sürüme kavuşuyor. Bu güncelleme sayesinde demoyu sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
 
PC demosunda birçok problem mevcuttu 
 
 
 
Bildiğiniz üzere Final Fantasy 16'nın PC sürümü için yayınlanan demosunda birçok oyuncu oyunun sürekli olarak takıldığını ve deneyimin baltalandığını belirtti. Durum böyle olunca geliştirici ekip kollarını sıvadı ve yeni bir güncelleme ile demoyu yeni bir sürüme kavuşturdu.
 
DSOGaming, güncellenen demoyu test etmek için AMD Ryzen 9 7950X3D işlemciye, GeForce RTX 4090 ekran kartına ve 32GB DDR5 RAM’e sahip bir PC sistemi kullandı. Windows 10 64-bit ve GeForce 560.94 WHQL sürücüsüne sahip olan PC sistemi içerisinde iki farklı zorlu sahne işlendi.
 
İlk sahne Wyvern'in iki Titan'ın çarpışmasından kaçınmaya çalıştığı, ikincisi ise sarayın dışında serbestçe dolaştığı sahne. Bu iki alanda çok sayıda takılma vardı. Ancak güncellenen sürümde takılmaların olmadığı ve oyunun daha akıcı bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.
 
Final Fantasy 16 açıklanan detaylara göre 17 Eylül tarihinde PC platformuna gelmeye hazırlanıyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Aksiyon rol yapma deneyimi ile beraber ön plana atlatabileceğimiz yapım içerisinde serinin en yeni sistemleri bizleri bekliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca aksiyon rol yapma deneyiminin dibine vurmak durumunda kalıyoruz. Destansı bir karanlık fantezi dünyasında yer aldığımız yapımda gerçek zamanlı hareket kontrolleri ile beraber karakterimizi kontrol edebiliyor, düşmanlara karşı akıcı kombo saldırılar yapabiliyor ve daha çok Uzak Doğu sistemleri ile karşılaşabileceğimiz bir aksiyon sistemi ile oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dikkat çekici karakter tasarımları, bölüm dizaynlarıyla ve düşman çeşitliliği ile beraber ön plana geçebileceğimiz yapımda tam teşekküllü bir aksiyon rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Egemenler tarafından belirlenen destansı bir yolculukta yer aldığımız süre boyunca karanlık fantezi dünyası içerisinde farklı hikaye içerikleriyle karşı karşıya gelebiliyor ve bu tarz detaylarla beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Oyunda yapacağımız seçimlerle gidişatı yön verirken hem kendimizin hem de dünyanın geleceği bizim elimizde bulunuyor.
 
Kendimizi geliştirebileceğimiz, ön plana çıkabileceğimiz ve intikam yemini eden trajik bir savaşçı olarak karşımıza çıkan Clive Rosfield adlı karakteri kontrol ettiğimiz yapımda istediğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve bu bölgelerde ortaya çıkarabileceğimiz sırları, gizemleri ve çok daha fazlasını açığa çıkarabiliyoruz. Dikkat çekici içerikleriyle beraber oyunda yer aldığımız süre boyunca gizemli varlıkları ortadan kaldırmak isteyebiliyor ve bu gizemli varlığı ortadan kaldırmak için güçlü bir şekilde yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çok türlü ve çeşitli silahlar bulunuyor; bu silahlarla beraber aynı zamanda farklı büyüler ortaya dökebiliyor ve düşmanlara karşı kombo saldırılar yapabiliyoruz. Piçmanlara aman vermemeye çalıştığımız ve eylül ufakta düşmanların haricinde bir de patron savaşlarının yer aldığı yapımda ejderhalarla, yaratıklarla, canavarlarla ve çok daha fazlasıyla kapışmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yaptığımız esnada elbette bu ortamları keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor.

Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapımda arka plan hikayesinin duygusal ve trajik bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Seri içerisinde yer alan önemli bir oyun şu anda PlayStation 5 konsollarında bulunuyor ancak yakın zamanda PC platformuna da gelmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla PC platformuna özel çeşitli geliştirmelerin, özelleştirmelerin ve yükseltmelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun, aktarılan detaylara göre 17 Eylül tarihinde PC platformuna geliyor. Bu sistemlerle geçiş yapabileceğimiz oyunda kendimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyor, intikam yemini alan bir savaşçıyı kontrol ediyor ve savaşçıyı gerçek zamanlı olarak kontrol ederken aynı zamanda düşmanlara karşı gelebiliyoruz.
 
 
 
Büyük bir trajedi içerisinde yer aldığımız yapımda arka plan hikayesi konusunda elbette ilk etapta karışık bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ancak oyunun sistemini ve dizaynını öğrendikten sonra çok daha etkili bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda rakip gruplar, bizleri istemeyen düşmanlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Nefes kesici savaş içerisinde yanımıza müttefikler çekebiliyor veya doğrudan düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Farklı güçleri kullanabileceğimiz yapımda elbette düşmanlar ortadan kaldırırken büyük oranda kendimizi oyuna kaptırmak durumunda kalıyor, bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise gizemli varlıkları ortadan kaldırmaya çalışabiliyor ve aksiyon sistemiyle beraber ön plana geçebiliyoruz. Her bir oyuncu burada farklı aksiyon sistemi ile ön plana çıkıyor ve kendi sistemlerini ve istatistiklerini oyuna dahil edebiliyor.
 
Aynı zamanda hangi komboları yapmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor, gidişatınızı yön verebiliyor ve onun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayları ön plana getirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda kullanabileceğiniz farklı silahlar, kılıçlar, kalkanlar, zırhlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Kendinize ne kadar çok gelişirseniz, o kadar çok oyunda daha güçlü düşmanlara karşı gelebiliyor ve felaketin ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğiniz oyun içerisinde trajik bir hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda etrafı keşfedebilir, etraftan farklı kaynakları elinize alabiliyor, farklı silahları bulabiliyor ve gizli hazineleri açığa çıkarabiliyorsunuz. Bu sayede oyundaki geçiş unsurları da ön plana çıkarken aynı zamanda ne kadar çok keşif yaparsanız, o kadar çok ilgi çekici olayla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Zaten oyunun içerisinde etrafı keşfetmek temel mekanikler arasında yer alıyor ve bunları değerlendirebiliyorsunuz.

Gücümüzü dilediğimiz gibi kullanabileceğimiz ve bu güçle beraber doğrudan düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda, düşmanlara karşı hem tekli hem de toplu bir şekilde hamleler gerçekleştirebiliyor ve üzerimize gelen düşmanlara ulti saldırılar yapabiliyoruz. Oyunda kombo üstüne kombo yapmak elbette temel aksiyon mekanikleri arasında yer alıyor ve ana karakterimizin çok sayıda güçlü kılıç yetenekleri yer alıyor. Bu güçlü kılıç yetenekleriyle beraber hangilerini öğrenmek istiyorsanız ve hangi yeteneğinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve hangisini yükseltmek istiyorsanız tamamen bunun seçimi size ait oluyor. Dolayısıyla seçim yapmakta zorluk çekiyorsanız yükseltmeler otomatik olarak açılabiliyor ve bunun da artık oyun içerisinde bir seçenek olduğunu belirtmekte fayda var.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi düşmanlara karşı büyük kombolar ve güçlü kombolar gerçekleştirebiliyor, düşmanlara karşı yaptığınız bu saldırılarla onları ortadan kaldırabiliyor ve irili ufaklı düşmanları burada gerçekten tek bir hamlede yok edebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda Uzak Doğu temalı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor. Oyun içerisinde hikaye öğelerine bağlı kalınarak hazırlanmış bir aksiyon sisteminin, ortamların ve çok daha fazlasının ne olduğunu söyleyebiliyor ve yapacağınız hamlelerle karakterinizi seviye atlatabiliyor ve elinizdeki güçleri en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Örneğin oyun içerisinde uçup kaçabiliyor, yukarılara doğru zıplayabilir ve düşmanı yerle bir edecek saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Yukarılara doğru zıpladığınız esnada yumruğunuzu kaldırabiliyor ve yere doğru kuvvetli bir saldırı gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla yerden elektrik gücünün, şimşek gücünü ve çok daha fazlasını düşmanlara karşı geldiğini söyleyebiliyoruz. İlgi çekici aksiyon tasarımları ile ve dinamik sistemlerle beraber yer alabildiğimiz yapımda, alevlerin içerisinde çekebileceğimiz kılıçlarla beraber düşmanları yok edebiliyor ve bununla oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla kombo sistemi bulunuyor ve bununla beraber hemen dikkatimizi başka yöne verebiliyoruz. Hangi aksiyon sistemini kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz oldukça fazla kombo sistemi yer alıyor ve hangisi hoşunuza gidiyorsa ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi hikaye odaklı bir sistemin olduğunu aktarabiliyor ve hikaye üyeleriyle beraber daha fazla odaklanmak isteyen oyuncular için farklı şekillerde zorluk sisteminin ne olduğunu da söyleyebiliyoruz. Hikaye odaklı mod sayesinde aksiyon oyunlarında çok daha deneyimsiz olan oyuncular oyuna kendini kaptırabiliyor ve bu sayede hikayeye daha fazla odaklanabiliyor. Bununla beraber bu mod dahilinde ana karakteriniz saldırılardan otomatik olarak kaçınabiliyor ve komboları basit bir düğmeyle gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yani normal modda yapacağınız hamlelerin ve komplike unsurların oldukça basite indirgenmiş olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette hangi modu kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve diğer taraftan her eylemin oyuncu tarafından kontrol edildiği aksiyon odaklı modun olduğundan da bahsedebiliyoruz. Hikaye odaklı mod oyunculara oldukça kolay bir yapı sunarken, aksiyon odaklı mod sayesinde kendi becerilerinizi ortaya dökmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber kendi becerilerinize güveniyorsanız ve bunu test etmek istiyorsanız aksiyon modu size uygun olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve yapacağınız tahminlerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Oyunda yüklü saldırılar, kısa saldırılar, uzun kombolar, doğru zamanda doğru hamle yapabileceğiniz durumlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Karanlık bir arka plan hikayesinin bulunduğu oyunda elbette ne kadar çok hızlı kombolar gerçekleştirebilirseniz ve ne kadar çok zincir vuruşlar yaparsanız, o kadar çok hasar verebiliyor ve hasar katsayınızı artırmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere komboları doğru şekilde tasarlamak ve uygulamak oldukça önem arz ediyor. Serinin içerisinde yer alan mekaniklerin en iyi şekilde uygulandığı ve grafik animasyon kapsamında da oldukça üst seviyeye ulaşan bu yapım genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve PC platformuna gelişine oldukça az bir süre kaldı. PC platformuna gelmesi ile beraber elbette ilk incelemelerin ve kullanıcı yorumlarının ne olacağı bir hayli merak ediliyor. Dolayısıyla yakın zamanda bizlerle olacak olan PC sürümü bir hayli dikkat çekmeye ve oyuncuları memnun etmeye hazırlanıyor. Farklı oyun modları ile yer alabileceğiniz yapımda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlarla karşı karşıya kalıyor ve türlü düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Ana senaryodan ilerleyebileceğiniz ve farklı sistemlerle karşı karşıya gelebileceğiniz yapımda genel olarak aksiyon rol yapma deneyimini en iyi şekilde işleyen bir sistemle karşı karşıya geliyorsunuz ve bir yandan ana karakterinizi hayatta tutmaya çalışırken diğer yandan ise düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Türlü düşmanların bulunduğu yapımda her bir düşmanın farklı şekillerde saldırı biçimleri bulunuyor ve onları ortadan kaldırmak için oldukça büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, aksiyon rol yapma deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen yapımda oyuncular destansı bir karanlık fantezi dünyasına adım atarak gerçek zamanlı hareket kontrolleri ile karakterlerini kontrol ediyorlar. Oyun, Uzak Doğu aksiyon sistemlerinden ilham alan akıcı kombo saldırılar ve stratejik dövüş mekanikleri ile dikkat çekiyor. Clive Rosfield adlı karakteri yönettiğimiz bu yapımda, intikam yemini eden trajik bir savaşçı olarak karşımıza çıkıyoruz ve dünyanın kaderini değiştirecek bir yolculuğa çıkıyoruz. Oyun boyunca çeşitli bölgeleri keşfetme, gizemli sırları açığa çıkarma ve zorlu düşmanlarla savaşma deneyimini yaşıyoruz.
 
Bölüm tasarımları, düşman çeşitliliği ve karakterlerin detaylı tasarımları oyunun en dikkat çekici unsurları arasında. Kombinasyonlu saldırılar yaparak düşmanlara karşı üstünlük sağlamaya çalışırken silahlar ve büyüler kullanabiliyoruz. Özellikle boss savaşları, ejderhalar, canavarlar ve mistik yaratıklarla dolu mücadeleler oyunun aksiyon seviyesini oldukça yukarılara taşıyor. Patron savaşlarının yanı sıra farklı düşmanlarla dolu arenalarda yer alarak gelişmiş taktiklerle ilerlemek zorundayız. Oyun, gizemli varlıkları yenmek için güçlü stratejiler gerektirirken dünyayı kurtarmak veya karanlığa sürüklemek tamamen bizim seçimlerimize bağlı oluyor. Her bir görev ve yan görevde, oyuncular hikayeyi daha derinlemesine keşfederken gizli sırları ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunu Steam platformunda istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 1 Saat önce Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 4 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler