Bilim Kurgu Temalı Aksiyon Macera Oyunu Mirage 7 Duyuruldu

10.09.2024 12:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Blowfish Studios ve geliştiriciliğini Blackwind geliştiricisi Drakkar Dev’in üstlendiği Binbir Gece Masalları’nı konu alan bilim kurgu aksiyon macera oyunu Mirage 7 resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden mevcut olacak.
 
Karanlık bir peri masalı bizleri bekliyor
 
 
 
Henüz bir çıkış tarihi açıklanmayan Mirage 7 farklı türlerin birleşiminden oluşuyor. Karanlık bir peri masalını konu alan oyunda, fantezi ve bilim kurgu öğelerinin harmanlandığını görebiliyoruz. Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda kurak bir çölün derinliklerine doğru geçiş yapabiliyor ve gizli bir yeraltı askeri bölgesinin karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Mirage 7’de genç Nadira adlı bir karakteri kontrol ediyor ve evcil kertenkele arkadaşı Jiji ile çölde seyahat ederek kız kardeşimizi kurtarmanın bir yolunu arıyoruz. Kayıp bir vahayı bulmaya çalıştığımız oyunda, çeşitli bulmacalar, aksiyon ve macera unsurları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Mirage 7 bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici ortamları ile aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmaya çalışan Mirage 7, Arap kültüründen ilham alan bir yapıyı içeriyor ve burada Binbir Gece masallarından temel alan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda belli bir dünyayı keşfetmeye hazırlanıyor ve ana karakterimizle beraber çöl semalarında kız kardeşimizi kurtarmanın bir yolunu bulmaya çalışıyoruz. Temel hedefimiz, hikayemiz tamamen bunun etrafında dönüyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Kayıp bir vahayı aramaya çalıştığımız yapımda elbette bulabileceğimiz bu vaha gerçekten de sırlarla kaplı bir yapıyı beraberinde getiriyor ve içerisinde bulduğumuz dikkat çekici öğelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Karanlık bir peri masalından anlatıldığı yapım içerisinde bilim kurgu unsurları ile fantezi unsurları birleşiyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve farklı düşmanlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elimizdeki silahları ve kılıçları kullanarak düşmanlara karşı gelebiliyor, farklı canlıları ortadan kaldırmak için kendi etrafımızda dönebiliyor, kılıcımızı sağlayabiliyor ve alan hasarlı bir hasar sistemi ile veya teke tek mücadele sistemi ile beraber istediğimiz gibi aksiyona dahil olabiliyoruz. Oyun içerisinde sadece biz yer almıyor, aynı zamanda yanımızda bulunan evcil bir kertenkele arkadaşımız da yer alıyor. Bununla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, yolda işimiz olduğu için elbette bazı bulmacaları çözmek için yardım isteyebiliyor ve daha farklı şekillerde etkileşime girebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, karakterimizi farklı şekillerde hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğundan dolayı elbette beklentilerimizi buna göre ayarlamakta fayda var çünkü bu tarz oyunlarda aksiyon sisteminden tutun diğer unsurlara oldukça farklı şekillerde yer aldığımız süre boyunca düşük bir profil izleyebilir ve karşımıza bu tarz bir yapı çıkabilir. Dolayısıyla beklentilerimizi bu tarz oyunlarda düşük tutarak elbette oyuna kendimizi kaptırabiliriz. Eğer iyi bir sistem bulunuyorsa, elbette sürpriz bir şekilde oynadığımızı da görebiliriz.
 
 

Karanlık bir peri masalının yer aldığı yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda çölde seyahat edebiliyor, çölün farklı kısımlarını keşfedebiliyor ve gökyüzünden bir keşif dronunun düştüğünü aktarabiliyoruz. Her ne kadar çöl ortamında yer alsak bile farklı bilim kurgu unsurlarının buralara geldiğini aktarabiliyoruz. Kurak bir çölün etrafında yer aldığımız süre boyunca gökyüzünden bir keşif dronunun düştüğünü ve patlamanın gizli bir yer altı askeri üssünü ortaya çıkardığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken aynı zamanda bu dronun neyin nesi olduğunu bulmaya çalışıyor ve arka planda yer alan gizli unsurları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Evcil kertenkele ile beraber ilerlemek durumunda kaldığımız yapımda gizemli vahaları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda buralarda yer almak için büyük bir mücadele sergiliyor ve küçük kız kardeşimizi bulmak, aynı zamanda ona hayata döndürmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber çöl konuları arasında yer alabiliyor, oraları aşmak ve tuhaf bulmacaları çözmek için büyük mücadele verebiliyor ve karşımıza çıkan canlıları ve diğer düşmanları ortadan kaldırmak için farklı hamleler sergileyebiliyoruz.
 
Efsanelerin ve peri masallarının yer aldığı yapımda etrafın olabildiğince çöl olduğunu aktarabilir ve karakterimizin de elbette Arap kültürüne uygun bir şekilde giyindiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla onun içerisinde yer aldığımız süre boyunca çöl kültürünün doğru bir şekilde bizlere yansıtıldığını ve peri masallarında geçen unsurların aynı şekilde oyun içerisinde yer aldığını aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda her ne kadar peri masalları ve geçmişe yönelik çeşitli efsaneler olduğunu söylesek de oyun içerisinde bilim kurgu unsurlarının da olduğunu vurgulamakta fayda var. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda bir keşif dronu karşımıza çıkıyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor, aynı zamanda bu aletlerin ne işe yaradığını bulmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla iki farklı kültürün bir araya gelmesiyle ve harmanlanmasıyla gerçekten tuhaf ortamların, hikayenin ve çok daha fazlasının karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Umduğumuzu bulmaya başladığımız ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerle karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırdığımız yapımda gizli bir yeraltı askeri bölgesini ortaya çıkarmaya çalışıyor ve buralarda arka planda gerçekten de tuhaf durumların ve olayların döndüğünü aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etmeye hedefliyor. Ancak genel olarak aynı deneyimle karşı karşıya gelmek durumunda kalıyoruz.
Karanlık düşlerim ve düşmanların yer aldığı yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken efsanelerin getirdiği bir sistemle karşı karşıya kalabilir ve istediğimiz gibi küçük kız kardeşimizi kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Oyunda arka planda hikaye içeriğinin karanlık bir yapı bünyesinde barındırdığını, aynı zamanda farklı bir yolculuk deneyimiyle bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda yer alan arka plan hikayesi karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda etraftan bulduğumuz notları okuyarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Geliştirici ekip oyunun arka plan hikayesine oldukça bel bağlamış durumda. Yani burada büyüleyici bir anlatıma adayıyla zengin içeriklerin olduğundan bahsediyor ve aynı zamanda efsane ve bir hikayeyi deneyimleyebileceğimiz bir yapıya sahip olacağını vurguluyor. Dolayısıyla bu söylemlerle beraber gerçekten de oyun içerisinde yer alan hikaye konusunda üst düzey bir yapı elde etmek için beklemeye koyuluyoruz. Bu tarz hatalarla beraber ilerlemeye çalıştığımız oyunda çevresel bulmaca sistemlerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorla düşmanların ve bulmacaların yer aldığı yapımda bulmacaları çözmek için çölün tehlikeli düşmanlarının üstesinden gelmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda çeşitli durumlarda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda sadece bulmacaları çözmekle değil, aynı zamanda çeşitli tehlikelerin üstesinden gelmek ve bazı platform unsurlarının da olduğunu söylemek gerekiyor. Dolayısıyla bunları aşmak için elbette büyük bir çaba sarf etmemiz lazım ve ana karakterimizin temel hareketleri üzerinde ustalaşmamızda oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Farklı zorlukların üstesinden gelmeye başladığımız yapımda her bir zorluğu aşmak için farklı şekillerde stratejiler ve planlamalar benimseyebilir ancak oyun içerisinde çok fazla derinliğe sahip olan bir aksiyon sistemi olmadığından dolayı doğrudan düşmanların üzerine saldırabiliyoruz.

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda her ortamın farklı atmosferleri, mekanikleri, aksiyon sistemi, düşmanları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda ortaya çıkarabileceğiniz bulmacaların ve içeriklerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Benzersiz zorlukların farklı bölgeler içerisinde çıktığı yapımda bu zorlukların üstesinden gelmek için etraftan toplanabilir unsurları ve eşyaları toplayabiliyor ve bu eşyalardan ilkel aletler üretmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda bu sistemin açıklanması ile beraber zanaatkarlık mekaniğinin olduğunu da doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla etraftan bulduğumuz eşyalarla ve unsurlarla beraber envanter sistemimizi açabiliyor ve zanaatkarlık mekaniği ile beraber yeni unsurlar ve aletler üretebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunun elbette belli başlı bir derinliğe sahip olduğunu aktarabiliyor ve doğrudan düz bir şekilde bizlere sunan aksiyon-macera oyununun olmadığını aktarabiliyoruz. Gizemli bir melez düşmanın uyandığı yapım içerisinde bu melezi ortadan kaldırmak ve aynı zamanda kardeşimizi kurtarmak için büyük bir mücadele açılıyor ve burada yapacağımız tahminlerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Dikkat çekici içeriklerle ilerleyebileceğimiz yapımda ödüllendirici bir yakın dövüş sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemi en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda bir yandan toplanabilir eşyaları etraftan toplarken diğer yandan ise etrafı keşfetmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda etrafa ne kadar çok keşfedersek ve ne kadar çok bulmacaları çözüp çeşitte sırları açığa çıkarabilirsek o kadar çok kaynakların sahibi olabilir ve bu sayede daha farklı araçların ve silahların bize katılmasını sağlayabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ödüllendirici bir yakın dövüş sistemi bizleri bekliyor. Bu dövüş sistemi ile beraber elbette üst düzey bir öpüyle karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyoruz ancak elbette genel olarak karakterinizin belli başlı bir kombo saldırı stili bulunabiliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde yakın dövüşünün yanı sıra aynı zamanda menzilli dövüş sisteminin de önünde olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu sayede istediğimiz aksiyon sistemi içerisinde yer alırken hangi aksiyona dahil olmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve canavarları ve düşmanları bu kapsamlı ortadan kaldırmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bu sayede farklı silahlar kullanabiliyor ve menzilli silahlarla beraber düşmanlara uzaktan saldırabiliyor ve yakınlarına girmeden bu saldırıları gerçekleştirerek onları doğrudan ortadan kaldırmaya çalışabiliyorsunuz. Kurak bir çölün etrafında geçen yapım içerisinde elbette bir yandan çölü keşfederken diğer yandan ise yeraltı askeri sığınağının buralarda neden olduğunu bulmaya çalışıyor ve aynı zamanda farklı sırları açığa çıkarmak ve bunları çözmek için etrafı keşfetmemiz gerekiyor. Bakınız ne kadar önemli olduğunu zaten yukarıda bahsettik. Dolayısıyla peri masalının arka plan içerisinde karanlık bir masala dönüştüğünü de aktarmakta fayda var. İlgi çekici içeriklerin bulunduğu yapımda düşmanlara ve diğer canlıları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Onları ortadan kaldırırken de hangi aksiyon sistemini benimsemek istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Mirage 7, Arap kültüründen ilham alan ve Binbir Gece Masalları temasıyla dikkat çeken bir aksiyon-macera oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular, çöl semalarında kayıp bir vahayı aramaya koyulurken, ana karakterlerinin kız kardeşini kurtarma yolculuğuna adım atıyor. Fantastik ve bilim kurgu unsurlarının harmanlandığı bu yapım, karanlık bir peri masalını andıran atmosferiyle dikkat çekiyor. Oyunda, karakterinizle tehlikeli çöl ortamlarında ilerlerken, silahlar ve kılıçlar kullanarak düşmanlara karşı mücadele ediyor ve çeşitli canavarları ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Oyunda hem alan hasarı veren saldırılar yapabiliyor, hem de teke tek mücadelelerle karşılaşabiliyorsunuz. Kılıç dövüşü mekanikleri oldukça ön planda yer alırken, stratejik hamleler yaparak düşmanlarınızla başa çıkmanız gerekiyor.
 
Oyun boyunca yalnız değilsiniz; yanınızda evcil bir kertenkele arkadaş bulunuyor. Bu karakter, bazı bulmacaların çözümünde ve çevreyle etkileşimde size yardımcı olabiliyor. Kertenkele dostunuzla işbirliği yaparak ilerlerken, bulmacaları çözmek ve zorlu düşmanlarla mücadele etmek ana odak noktalarınızdan biri olacak.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Atmosferiyle ve hikayesiyle beraber oyun dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 20'de Playoff Etabı Bugün Başlıyor! 8 Dk önce Oynaması Ücretsiz Mobil Oyun Disney Pixel Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Dk önce VCT Ascension EMEA 2024 Şampiyonu Apeks Oldu! 2 Saat önce Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler