Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

13.09.2024 17:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Ballistic Moon ve yayıncılığını Sony stüdyosunun üstlendiği Until Dawn oyununun yeniden yapım sürümü için PC sistem gereksinimleri açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun PC platformunda ışın izleme, NVIDIA DLSS 3 ve AMD FSR 3.0 desteklerine sahip olacak.
 
Until Dawn Remake için birçok teknoloji desteği yer alıyor
 
 
 
Unreal Engine 5 ile geliştirilen yeniden yapım sürümü gerçekçi bir yapıyı bünyesinde barındıracak. Oyunda ışın izleme ile beraber yansımaları, gölgeleri ve ortamı daha iyi bir şekilde hissedebileceksiniz. Bunun yanı sıra PC sürümünde FPS sınırlaması olmayacak ve ultra geniş monitörleri destekleyecek.
 
4 Ekim tarihinde PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanan Until Dawn remake için yayınlanan PC sistem gereksinimlerine bakacak olursak:
 
Düşük kalite, 720p @30FPS

- İşlemci: Intel Core i7 4790K / AMD Ryzen 1500X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 / AMD Radeon RX 470
- Bellek: 8 GB RAM
- Depolama: 70GB SSD
- İşletim sistemi: Windows 10/11

Orta kalite, 1080p @30FPS

- İşlemci: Intel Core i5 8600 / AMD Ryzen 7 2700X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 / AMD Radeon RX 6600XT
- Bellek: 16 GB RAM
- Depolama: 70GB SSD
- İşletim sistemi: Windows 10/11

Yüksek kalite, 1440p @60FPS / 4K @30FPS

- İşlemci: Intel Core i5 8600 / AMD Ryzen 7 2700X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3080 / AMD Radeon RX 6800XT
- Bellek: 16 GB RAM
- Depolama: 70GB SSD
- İşletim sistemi: Windows 10/11

Çok yüksek kalite, 4K @60FPS

- İşlemci: Intel Core i7 11700K / AMD Ryzen 7 5800X3D
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti / AMD Radeon RX 6900XT
- Bellek: 16 GB RAM
- Depolama: 70GB SSD
- İşletim sistemi: Windows 10/11
 
Oyunun yeniden yapım sürümünde neler var?
 
Dikkat çekici içeriği ve sinematik unsurları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan yeniden yapım sürümü içerisinde grafiklerin ve animasyonların yeniden düzenlendiğini ve yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni oyun motoru ile beraber elden geçirildiğini aktarabiliyoruz. Oyunda her bir kararın fark yaratacağını belirtebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bir grup karakterin hemen burada kontrolü bizim elimizde yer alıyor.
 
İlgi çekici ortamlara ve sinematik unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimiz bir yapıya sahip olduğumuz oyun içerisinde yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve seçim anlarının bir hayli önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Çünkü bu anlarda yapacağınız ve vereceğiniz her bir karar ve eylem o karakterin yaşayıp yaşamadığını ortaya çıkarabilir ve tüm cevapları bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan ama farklı karakterler yer yer bizim kontrolümüze sunuluyor ve yapacağımız ve vereceğimiz kararlarla onların yaşayıp yaşamayacağına tamamen hükmedebiliyoruz. Her bir karakterin kaderleri elimizde yer alıyor ve bununla beraber sinematik ve gerilim dolu unsurların bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda PC platformuna özgü çeşitli destekler bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi ultra geniş monitör destekleri, ışın izleme ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Bunlarla beraber oyunu daha iyi ve daha gerçekçi bir şekilde oynayabiliyor ve zaten oyun ilk çıktığı dönemden bu yana karakterlerin hareketleri ve mimikleriyle beraber gerçekçi bir yapıyı bizlere sunuyordu. Şimdi ise bu gerçekçiliğin daha da fazla üst seviyeye çıktığını aktarabiliyoruz. PC platformu için yeniden düzenlenip bizlere sunulmak için gün bekleyen bu yapım içerisinde yaşam ile ölüm arasındaki ince bir çizgide yer alıyor ve vereceğimiz her bir kararla gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bununla beraber oyunda doğru zamanda doğru hamle yapmamız gereken suçlama kısımları bulunuyor ve bu suçlama kısımları ile beraber karakterimiz bir tehditten kaçarken takılıp düşmemesine ve aynı zamanda sağlıklı bir şekilde ilerlemesine sebebiyet verebiliyoruz. Bu durumda elbette doğru zamanda doğru düşünme yaparken hızlı ve etkili bir şekilde düşünebiliyor, reflekslerimizi konuşturabiliyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı belirleyebiliyoruz. Aynı zamanda burada her bir karakter yer yer bizlere sunuluyor ve bu karakterleri kontrol ederek etrafı keşfedebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde bildiğiniz üzere daha çok gerilim ve korku dolu bir hikaye içeriği bizleri bekliyor. Daha tatilleri temasını bizlere sunan bu oyunda 8 farklı arkadaş ve karakter bizleri bekliyor. Bir yıl önce aralarından iki kişinin kaybolduğu terkedilmiş bir dağ evine dönmeyi hedefleyen bu grup buraya vardıktan sonra ilgi çekici sırlarla ve gizemlerle karşı karşıya kalıyor. Bu sırları ve gizemleri çözmeye çalışırken gizemli bir tehdit onların peşine düşüyor ve bu grubu ayrı ayrı düşünmeye ve onları tek tek avlamaya başlıyor. İşte bu durumda biz de 8 karakteri içerisinde yer yer onların kontrolünü elimize alabiliyor ve bu kontrol durumu elbette hikayenin bizlere sunmuş olduğu gidişatla ilgili diyebiliriz.
 
Yani istediğimiz zaman bu karakterler arasında geçiş yapamıyor ve sadece oyunun dizaynı nasılsa ona göre karakterleri elimize alabiliyoruz. Her bir karakteri elimize aldıktan sonra elbette o karakterin animasyonlarını, duygularını, düşüncelerini ve çok daha fazlasını görebiliyor ve bununla beraber her bir karakterin nasıl bir duygu durumu içerisinde olduğu vurgulanıyor. Oyunda zaten karakter analiz sistemi yer alıyor ve her bir karakterin bir başka karakterle olan ilişkileri irdeleniyor. Dolayısıyla bir karakterle olan ilişkilerimizi iyileştirmek için gerilim dolu anlar esnasında onlara yardım edebiliyor veya onları terk ederek onlarla aramızdaki ilişkiyi daha da kötüye yükseltebiliyoruz. Bu durum tamamen yine yukarıda bahsettiğimiz gibi bizim seçimlerimizle değişkenlik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra elbette karakterleri elimize aldıktan sonra etrafı keşfedebiliyor, etrafta etkileşime girebileceğimiz ve ilgi çekici ipuçları ile karşı karşıya kalabileceğimiz bir çevre detaylarıyla karşı karşıya geliyor. Bununla beraber çevredeki notları okuyabiliyor, elimizdeki notların ne işe yaradığını görmeye çalışıyor ve burada dikkat çekici ipuçlarıyla ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Yine oyunda çözebileceğimiz bulmacalar bunun yanı sıra etkileşime girebileceğimiz unsurlar bulunuyor. Bunlarla etkileşime girdikten sonra o malzemenin ve unsuru ne işe yaradığını öğrenebiliyor ve burada neden olduğunu anlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem çevre kontrolü, çevre keşfi ve çok daha fazlası önem arz ediyor. Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir karar oldukça fark yaratıyor. Terkedilmiş bir dağ evine geldiğimiz noktada korkunun ve kan dondurucu soğuk iliklerimize kadar işlediğini söyleyebiliyor ve tatilimizin burada yarıda kesildiğini ve artık kendimizi hayatta tutmaya başladığımız bir maceraya evrildiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda eğlenceli tatil durumları ne yazık ki bir yerden sonra hayatta kalma telaşesine ve mücadelesine dönüşüyor.
 
 

Yeniden düzenlenmiş ve oluşturulmuş sistemlerle beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde tatilin kötü bir serüvene dönüşmesi ile beraber 8 karakterin bulunduğu yapımda her bir karakter ile farklı şekillerde bağ kurabiliyor ve ilk etapta tanıştığımız ve tanışabileceğimiz karakterlerin nasıl bir duygu içerisinde olduğu, nelerle uğraştığı, hobileri ve çok daha fazlası ile bilgi sahibi olabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca korku klasiği ilk orijinal oyunun sonrasında yeniden yapım sürümü içerisinde birçok gelişimini ve geliştirmenin olduğundan bahsedebiliyor ve sürükleyici sistemin daha da dikkat çekici olabileceği vurgulanıyor. Film izler gibi oyun oynayabileceğiniz yapım içerisinde daha çok sinematik anlatımın olduğundan bahsedebiliyor ve sürekli olarak farklı hikaye içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve akıcı bir sistemin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Serinin daha sonrasında elbette daha farklı oyunların karşısına çıktığını söyleyebiliyor ve ancak bu ilk oyunun oldukça dikkat çektiğini ve oyuncular tarafından bir hayli sevildiğini belirtebiliyoruz.
 
Daha önceki senelerde iki kişinin kaybolduğu bir dağ tatili sırasında elbette burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ancak karakterlerin burada bir arada bulunması gerektiğini vurgulayabiliyor. Çünkü arka planda yer alan tehdit ve katil her bir karakteri tek tek ve grubundan ayırarak yakalamaya çalışıyor ve burada yapacağımız hamlelerle herkesin kaderinin aslında bizim elimizde olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda oldukça dikkat çekici yıldızların ve yıldızlar geçirdi diyebileceğimiz noktalı bir kadronun olduğunu söyleyebiliyor ve bunların canlandırması ile beraber karakterlerin hayat bulmasına göre biliyoruz. Oyunda farklı karakterleri kontrol edebiliyor, her birinin kendine özgü hikayesini deneyimleyebiliyor ve dinamik animasyonların ve ayrıntılı yüz mekaniklerinin olduğunu da bahsedebiliyoruz. Zaten oyun ilk etapta bu sistemlerle beraber ön plana çıkıyor ve oyundaki bu gerçekçiliğin artık daha da fazla yukarıya çıktığını aktarabiliyoruz. Ayrıntılı yüz yakalama performansları ile beraber hangi karakterin nelerden etkilendiğini ve hangi duygu içerisinde olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyor ve grup içinde kimin hayatta kalıp kalmayacağına uygun bir sistemin burada olduğunu söyleyebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi karakterin ne durumda olduğunu yer yer görebiliyor ve eğer karakter oldukça fazla stres altındaysa yanlış kararlar verebiliyor ve bu da o karakterin ölümüne yol açan durumlar arasında yer alabiliyor. Dolayısıyla burada her bir karakteri en iyi şekilde hayatta tutmak ve onların stres seviyesini en aza indirmek gerekiyor. Bu da bizim seçimlerimizle beraber gerçekleşiyor diyebiliriz. Yeniden tasarlanmış sürükleyici korku hikayesi içerisinde kendimizi kaybedebileceğimiz yapımda kan dondurucu bir soğuğun olduğundan bahsedebiliyor ve tatilimizi burada yaşamak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bir yandan kaymanın hayalini yaşarken diğer yandan ise geceleri daha evimizde yakacağımız şömine ateşi ile ısınabileceğimiz bir senaryo dahilinde ne yazık ki istediğimiz şeylerin gerçekleşmediğini ve burada gerilim ve korku filmlerinden ilham alan ve adeta onun içerisinde yer aldığımız bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Klasik ve korku deneyimiyle beraber ön plana çıkabileceğimizi yapanlar daha katilimiz burada kaç kişilik bir kabusa dönüşüyor. Tatil boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgede ve ortamda farklı unsurlarla karşı karşıya kalabilir ve yer yer gerilimin dozunun daha da artış gösterdiğini aktarabiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı ortamlar, atmosferler, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dehşetin ne kadar yüksek olduğunu burada görebiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda etkileşime girebileceğimiz unsurlar yer yer değişkenlik gösteriyor ve bu etkileşime girebileceğimiz unsurların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü oyunda etrafı ne kadar çok keşfedersek ve ne kadar çok ipucu yakalarsak, o kadar çok buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve oyunda sadece sinematik bir anlatımın dışında aynı zamanda etrafı keşfedebileceğimiz ve yer yer oyuncuların ve karakterlerin kontrolünü elimize alabildiğimiz bir yapı yer alıyor. Dolayısıyla karakterleri elimize aldığımız ve kontrolümüzün altında olduğu zaman bu karakterleri sağa sola keşif kontrollerle beraber gönderebiliyor ve yapacağımız seçimlerin daha da genişletilmiş sürümleri aslında bu keşiflerle beraber gerçekleşiyor. Örneğin etrafa keşfettiğimiz esnada açabileceğimiz ekstra bir yolun olduğunu görebiliyor ve bu sayede belki de o karakteri bu kaçıştan kurtarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfederek yeni ve alternatif yollar aynı zamanda yeni cevaplar verebiliyor ve bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

PC için yapılmış yeni geliştirmelerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yeni toplanabilir nesnelerin, araştırılacak ortamların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yepyeni oyun müzikleri ve elden geçirilmiş ses efektlerinin olduğunu aktarabiliyoruz. Ses efektleri bu tarz gerilim ve korku dolu unsurlar içerisinde oldukça önem arz ediyor ve oyunda gerilim dozunun arttığını bu efektlerden ve müziklerden anlayabiliyoruz. Zaten oyunun arka planında herhangi bir müzik olmasa veya efekt bulunmasa o gerilimi herhangi bir şekilde hissedemeyiz. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda bu gerilim dolu atmosferlere kendimizi kaybedebiliyor ve bir yandan bu müzikler eşliğinde oyunu deneyimleyebiliyoruz. Zaten oyunun PC platformunda yeni ve sürükleyici bir deneyimi bizlere sunacağını aktarabiliyor ve bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yaptığımız seçimlerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Baştan aşağı yenilenmiş orijinal oyun sürümünün yenilenmiş versiyonunda dilediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, muhakkak yer verilmesi ve oynanması gereken projeler ve yeniden yapım sürümleri arasında yer alıyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız yani kendinizi sinematik bir hemen seçimli hikayeyi bırakmak istiyorsanız göz atmanızda fayda var. Aynı zamanda oyun yakın zamanda bizlere sunuluyor ve umuyoruz ki güzel bir deneyimle karşı karşıya kalırız.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler